Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ''συνόδου'' ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΗ


Κατά Ματθαίον Ιερόν Ευαγγέλιον (ιβ΄, 30 - 37)

  ''Δια τούτο λέγω υμίν, πάσα αμαρτία και βλασφημία αφεθήσεται τοις ανθρώποις, η δε του Πνεύματος βλασφημία, ουκ αφεθήσεται τοις ανθρώποις. Και ος εάν είπη λόγον κατά του Υιού του ανθρώπου, αφεθήσεται αυτώ. Ος δ' αν είπη κατά του Πνεύματος του Αγίου, ουκ αφεθήσεται αυτώ ούτε εν τω νύν ούτε εν τω μέλλοντι''. 

  Κατά την περίοδο 2003 - 2005, ο Σεβ/τος Κήρυκος σε κείμενά του σχετικά με την τότε δεινή εκκλησιαστική κατάσταση, τόνιζε συνεχώς πως τόσο η παράνομη παραίτηση του Αρχ/που κ. Ανδρέου, όσο και η ανάδειξη του Πειραιώς κ. Νικολάου εις ''αρχ/πον'', εκτός του ότι ήταν ενέργειες παράνομες, ουσιαστικά αποτελούσαν και ύβρεις κατά του Αγίου Πνεύματος και δια τούτο κι εκείνος δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει με αυτές. Καθώς όποια τυχόν συμφωνία του θα σήμαινε και την υπ' εκείνου ύβρη κατά του Αγίου Πνεύματος. Το σημείο από το κατά Ματθαίον Θείον και Ιερόν Ευαγγέλιον που παραπάνω παραθέτουμε, δηλώνει ξεκάθαρα το πόσο μεγάλη αμαρτία είναι τις να βλασφημήσει κατά του Αγίου Πνεύματος. Διότι αν το Ευαγγέλιον λέγει πως η από του στόματος βλασφημία δεν συγχωρείται, τότε πόσο μάλλον εκείνη που γίνεται δια των έργων, και μάλιστα από Ιερομένους. Επομένως καλό θα ήταν η σημερινή Στεφανίτικη ''σύνοδος, να προσέξει πάρα πολύ το συγκεκριμένο Ευαγγελικό ανάγνωσμα, το οποίο συν τοις άλλοις καταμαρτυρεί και τον βασικότερο απ' όλους τους λόγους δια τον οποίον εκείνη είναι καθηρημένη, όχι μόνο από τον Σεβ/το, ως πράξη απολύτως δεδικαιολογημένη υπό Ορθοδόξου Αρχιερέως, αλλά πρωτίστως από τον Θεό τον ίδιο. Πλέον τα μέλη της ''συνόδου'' αυτής μόνον δια της ειλικρινούς μετανοίας, και μάλιστα της μετά δακρύων μετανοίας, δύναται να ξαναγίνουν μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού. Χωρίς όμως τούτο να σημαίνει πως οι σημερινές θέσεις διαφόρων ιερομένων της θα συνεχίσουν να υφίστανται, μιας και αυτό θα κληθεί η ίδια η Εκκλησία να το αποφασίσει.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου