Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΛΑΖΑΡΑΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

  



  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και προπαντός Ορθόδοξα, πανηγύρισε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2018 (εκ.ημ.), 12 Ιουλίου 2018 (νέου. ημ.), ο Ιστορικός Επισκοπικός Ιερός Ναός αγίων Πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαζαράτων Λευκάδος.

  Την παραμονή της Πανηγύρεως το απόγευμα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2018 (εκ. ημ.), 11 Ιουλίου 2018 (ν. ημ.), εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Κήρυκος, πρόεδρος της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου και τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Την Κυριώνυμη ημέρα των αγίων αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ετελέσθη στον πανηγυρίζοντα Επισκοπικό Ι. Ναό των αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαζαράτων Λευκάδος, ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου.

  Τον πανηγυρικό της ημέρας αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, εκφώνησε ο Σεβ. κ. Κήρυκος.

  Στον πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την θεία Λειτουργία έψαλλαν εξαιρετικά οι εκ Λευκάδος εν Χριστώ αδελφοί κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Σκιαδαρέσης, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών, ενώ η άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως και όλων των θρησκευτικών Εκδηλώσεων οφείλεται στην Μοναχή αδ. Βικεντία καθώς και εις τους εθελοντές και τις εθελόντριες εξ Αθηνών και εκ Λευκάδος.

  Αμέσως μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος τέλεσε το τριετές Ιερό Μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του, Ιερομ/χου π. Θεοδώρου, κατά κόσμον Πρωτ/τέρου Θωμά Κοντογιάννη, εφημερίου του εορτάζοντος Ιερού Ναού.

  Η διεύθυνση του ''ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ'' εύχεται εκ βάθους καρδίας Χρόνια πολλά και άχρι τέλους Ορθόδοξα εις τους ενορίτες του εορτάζοντος Ιερού Ναού.

  Όσο δε δια την μνήμη του μακαριστού Ιερομ/χου π. Θεοδώρου, ευχόμεθα αύτη να είναι αιωνία και Κύριος ο Θεός αναπαύει αυτόν εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων. Εις υμάς δε να χαρίζει πλούσιες τις ευχές του από το επουράνιο θυσιαστήριο της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας όπου συνεχίζει πλέον καθημερινός να Ιερουργεί. 

  Εις την συνέχεια παρατίθενται φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ιερά Πανήγυρη. 













Τα κόλλυβα του μακαριστού Ιερομ/χου π. Θεοδώρου


  •   Τη αυτή ημέρα Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ετελέσθη και εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα, Ιερουργούντος του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Παντελεήμωνος Βίλιτσιτς. Αμέσως μετά την θεία Λειτουργία τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο του Ομολογητού εφημερίου του Ναού Ιερομ/χου π. Θεοδώρου, (κατά κόσμον Πρωτ/τέρου π. Θωμά Κοντογιάννη). Θυμίζουμε εις όλους πως ο π. Θεόδωρος και το Ορθόδοξον αυτού ποίμνιο, καθιέρωσαν ως μόνιμη ενορία τον Ιερό Ναΐσκο του αγ. Σπυρίδωνος Καρέα, κατόπιν του εν έτη 2005 αδίκου διωγμού και της εξορίας τους εκ του Ιερού Ναού αγ. Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως Αθηνών, από την τότε Νικολαΐτικη, σημερινή δε Στεφανίτικη ''σύνοδο'', ναό τον οποίο Θεοφιλώς και μετά ειλικρινούς αυταπαρνήσεως επί 30 και πλέον έτη εποίμανε ο μακαριστός Ιερομ/χος π. Θεόδωρος.

           
     Ταις των Αποστόλων πρεσβείαις, ελεήμον, εξάλειψον τα πλήθη των εμών εγκλημάτων!!!


     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου