Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΝΕΟΤΕΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ




 Αγαπητοί αναγνώστες, 

 Πριν από μερικές ημέρες μέσα από το παρόν blog, είχαμε κάνει αναφορά στον νέο διωγμό που ξεκίνησε η <<σύνοδος>> του ''αρχιεπ/που'' και ''ηγουμένου'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου εις βάρος του γηραιού Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Παχωμίου. Συνεχίζοντας να παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον το εν λόγω θέμα και θέλοντας να σας κρατάμε πάντοτε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, σας αναφέρουμε πως την Παρασκευή 3ο Ιουνίου (ν.η.), ο πολιός Επίσκοπος κυκλοφόρησε ανοικτή Επιστολή, την οποία μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε εις το παρακάτω Blog της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: '' http://impatron.blogspot.gr/ ''.  
 
 Η γνώμη μας όμως ως τρίτων κατόπιν και της αναγνώσεως της ως άνω Επιστολής, είναι πως ο διωγμός του Σεβ/του Παχωμίου είναι πάρα πολύ λυπηρός, αλλά όχι όμως και παράξενος. Διότι πολλοί εκ της <<συνόδου>> του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, μας έχουν συνηθίσει να τους βλέπουμε να κινούνται Παντελώς Άδικα εις βάρος όλων εκείνων που δεν τους κάνουν τα χατίρια και  δεν υπερασπίζονται τις αντιεκκλησιαστικές θέσεις τους. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε ο Σεβ/τος Παχώμιος, ενώ τελευταίος που γεύτηκε το πικρό ποτήριο της προδοσίας ήταν ο επί τριάντα και πλέον έτη Κανονικός Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως π. Θωμάς Κοντογιάννης (Ιερομ. Θεόδωρος). Επιπλέον δεν είναι τυχαίο πως οι διωγμοί των δύο αυτών προσώπων γίνονται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή κατά την εκδίωξή τους από τα μέρη εκείνα εις τα οποία έδωσαν το αίμα τους. Ο μεν π. Θωμάς από την αγία Τριάδα, την οποία αφού ανέλαβε από τον κατά σάρκα αδερφό του π. Κήρυκο, την ανήγειρε εκ βάθρων, ενώ ο δε Σεβ/τος Παχώμιος, αρχικά από την Τοποτηρησία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, την οποία όπως και ο ίδιος λέγει, χρόνια ολόκληρα έχει, και νυν από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας. ( Πριν από μερικά χρόνια, κατά τον ίδιο ακριβός τρόπο ο φερόμενος ως ''αρχιε/πος'' κ. Στέφανος, προσπάθησε να αφαιρέσει την Τοποτηρησία της Αυστραλίας από τον Σεβ/το Πατρών κ. Ευστάθιο). Κλείνοντας το μικρό μας αυτό ενημερωτικό σχόλιο, πρέπει να σημειώσουμε πως θα ήταν άδικο να μην συμφωνήσουμε με τα γραφόμενα του Σεβ/του Παχωμίου περί μη Σεβασμού του προσώπου του από όλους εκείνους που σήμερα τον εκδιώκουν.

 Τα παραπάνω σχόλιά είναι καθαρά και μόνο η γνώμη του διαχειριστού του παρόντος Ιστολογίου, και παραθέτονται όχι δια να υπερασπιστούμε πρόσωπα, αλλά για να συνταχθούμε με την αλήθεια, την οποία θα λέγαμε για κάθε πρόσωπο που θα βρισκόταν εις την σημερινή θέση του Μητροπολίτου κ. Παχωμίου. 

 Επί του παρόντος δεν θα προσθέσουμε περισσότερα, όταν όμως υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις, ευθύς αμέσως θα σας ενημερώσουμε.   


Εκ της Διευθύνσεως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου