Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΣΙΑΚΑΡΗΣ: Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ


ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΘΙ ΛΟΓΟΥΣ


 ( Όλα όσα θα ακολουθήσουν γράφτηκαν εις το φυλλάδιον ''ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ''  κατά την περίοδο της παρανόμου ''εκλογής'' του πρ. Πειραιώς κ. Νικολάου εις ''αρχιεπίσκοπον''. Ο αναγνώστης καλείται να δώσει ιδιαίτερη σημασία εις όλα αυτά, διότι κρίνονται ως άκρως σημαντικά και αποκαλυπτικά).

1. Διότι έχομεν Αρχιεπίσκοπον, τον Μακαριώτατον κ. Ανδρέαν, ο οποίος ευρίσκεται εις το Πηδάλιον της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το 1967 ως Τοποτηρητής και από το 1972 ως Αρχιεπίσκοπος. Τα περί παραιτήσεώς του κλπ. είναι συμπαιγνίες και συναλλαγές, τα οποία πρέπει  να εξετασθούν Κανονικώς υπό της Ιεράς Συνόδου. Επίσης τα περί αναθέσεώς του της ''Προεδρίας Πατρών'', της διοικήσεως των Μονών και της συμμετοχής του εις τας συνεδριάσεις και της υπογραφής εις τα Πρακτικά μετά τον Πρόεδρον, μετά την παραίτησίν δια λόγους δήθεν υγείας, είναι και γελοία, και παράνομα και αντικανονικά, αποκαλύπτουν δε πόσο έχουν εισχωρήσει τα ξένα Κέντρα εις τας τάξεις της Ιεράς Συνόδου.

2. Η συνεδρίασις της 24-5-03, εάν τυχόν πραγματοποιηθή, επ' ουδενί θα νομιμοποιήται ως Κανονική Ιερά Σύνοδος, διότι όλαι αι μετά την 5-2-03 συνεδριάσεις είναι αντικανονικαί, άκυροι και ουδέν νόμιμον αποτέλεσμα παράγουν, κινούνται εις τα πλαίσια της επιβολής του Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού, και επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν τας από τετραετίας ληστρικάς και παρανόμους συνεδριάσεις και αποφάσεις. 

3. Η εκλογή νέου Προκαθημένου έχει σκοπόν να φέρη εις ισχύν τα Ααπαλλακτικά Βουλεύματα 54/76 του Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, και 46/91 του Πλημμελειοδικείου Δράμας, καθ' α οι Ματθαιϊκοί Αρχιερείς έχουν δήθεν Αποστολικήν Διαδοχήν από τους Ρώσους της Διασποράς και δη από το 1971. Ματαίως επί έτη παρακαλώ τους Αρχιερείς να έλθουν εις την Σύνοδον τα Απαλλακτικά Βουλεύματα και να καταδικασθούν, διότι και μόνον με την σιωπή επ' αυτών, βλασφημούμε κατά της Αποστολικής μας Διαδοχής.

4. Αντί οι Σεβ/τοι Αρχιερείς να καταδικάσουν τα Απαλλακτικά αυτά Βουλεύματα, και να δοθή ομολογιακή απάντησις εις του Φλωριναίους, οι οποίοι έτη τώρα μας λένε: ''Σας αναγνωρίζουμε ως έλκοντας την Αποστολικήν διαδοχήν από τους Ρώσους της Διασποράς'' οι Σεβ/τοι Αρχιερείς δια σειράς παρανόμων πράξεων και ενεργειών, καταδικάζουν τον Επίσκοπο Κήρυκο και όσους συμφωνούν μαζί του. Και επί της δικαιολογίας, ότι η ευθύνη είναι στον δικαστή και όχι στον Σεβ/το Νικόλαο ή ''εμείς ποτέ δεν δεχθήκαμε το περιεχόμενο του Απαλλακτικού Βουλεύματος'', τους απαντώ, κατ' αρχήν ότι την ευθύνη δεν την έχει ο δικαστής, αλλά εκείνοι που του προσκόμισαν τα στοιχεία περί του 1971. Σεβασμιώτατε Νικόλαε εσείς, σαν κατηγορούμενος, δεν προσκομίσατε τα στοιχεία της αποφάσεως του 1971, βάσει της οποίας ο δικαστής συνέταξε το Απαλλακτικόν Βούλευμα; Τι κάνατε το 1971, όταν δημοσιεύθηκε φαρδιά πλατειά η απόφασις των Ρώσων στο περιοδικό. Τι περισσότερο από την απόφασι γράφει το Απαλλακτικόν Βούλευμα; Εσείς, Σεβασμιώτατε Νικόλαε δεν είσαστε μέλος της Συνόδου, όταν το 1975 σας προέτεινα να γράψετε στην επιστολή που στείλατε στους Ρώσους, ότι δεν αποδέχεσθε την απόφασιν ως αντικανονικήν και άκυρον. Γιατί δεν δημοσιεύσατε ολόκληρη την φράσι, όπως σας την είχα συντάξει τότε, αλλά το εδημοσιεύσατε, χωρίς εκείνη την φράσι, με αποτέλεσμα να γράφετε Συνοδικώς, ότι την Απόφασι των Ρώσων την αποδεχθήκατε όλοι. Τι περισσότερον από την απόφασι γράφει το Απαλλακτικόν Βούλευμα. Αλλά τότε ήτο το δικαστήριο, και κατάλαβα από τα λόγια του τότε Αττικής, ότι δεν δημοσιεύθηκε, διότι βάσει της Αποφάσεως μας αναγνωρίζουν τα δικαστήρια. Μετά το Απαλλακτικό Βούλευμα, δημόσια δεν επανηγυρίζατε Σεβασμιώτατε; Πως γράφετε τώρα πως δεν δεχθήκατε το περιεχόμενόν του; Διατί τόσα ψεύδη; Αργότερα, όταν σας είπα να γράψωμε κάτι δια την ''χειροθεσία'' γιατί μου είπατε: '' Όχι, γιατί βάσει αυτής μας αναγνωρίζουν τα δικαστήρια''. Και ύστερα υπογράφετε Ιεροσυνοδικώς, ότι ποτέ δεν αποδεχθήκατε το περιεχόμενον του Απαλλακτικού Βουλεύματος. Και πάλιν όμως, έστω και τώρα γιατί αρνείσθε να το καταδικάσετε; Εγώ το γνωρίζω. Διότι τοιαύτη εντολή εδόθη από το Φλωρινικό Κέντρο Καλλινίκου και Σακαρέλλου: '' Εάν δε δεχθήτε την χειροθεσία, όπως έγινε δεν μπορεί να γίνη η ένωσις''. Τα πάντα λοιπόν εις την σκοπιμότητα. Παλαιότερα μου έλεγαν κάποιοι Αρχιερείς. Τώρα στην Αμερική ό, τι έγινε έγινε. Μας πούλησαν, μας πρόδωσαν. Τώρα εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε να κοιτάξουμε να τα βρούμε με τους Φλωριναίους για να σκεπασθή αυτή η παρανομία. Να όμως που δεν θα σκεπασθεί, αλλά θα ξεσκεπασθεί όλη η ''βρώμα και η δυσωδία'' που εκρύπτετο πίσω από την απόφασι του '71. 

( Εκ του Φυλλαδίου ''ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ'')    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου