Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΟΣ



 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρης του Ιερού  Ναού αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαζαράτων Σφακιωτών Λευκάδος. 


 Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2017 (π.η.) και ώρα 07:00μμ πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, ο και τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και πρόεδρος της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου. 


 Την Τετάρτη το πρωί έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τελέστηκε Θεία Λειτουργία υπό του ως άνω Μητροπολίτου, ο οποίος αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

 Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και ολίγον πριν την περιφορά της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης κ. Κήρυκος ετέλεσε το 2ετές μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του, Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Θεοδώρου, ο οποίος εχρημάτισε και εφημέριος του εορτάζοντος Ιερού Ναού.

  Άξιο λόγου είναι πως φέτος υπό την σκέπη του ως άνω εορτάζοντος Ιερού Ναού παρευρέθηκαν και νέοι οι οποίοι απάρτισαν τις κατασκηνώσεις <<Άγιος Κήρυκος και Αγία Ιουλίττα>>, οι οποίες εδώ και τέσσερα συναπτά έτη, με τη βοήθεια του Θεού και υπό την ευλογία του Σεβ/του Μητροπολίτου κ. Κηρύκου, διοργανώνονται εις τας εγκαταστάσεις του Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, με πρωτοφανή εξαιρετικά αποτελέσματα. Την γενική εποπτεία των κατασκηνώσεων, εκτός από τα καθ' έτος διοριζόμενα άτομα - ομαδάρχες, κατέχει η Μοναχή Βικεντία.      

 Εις την συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από τα διαδραματισθέντα της Πανηγύρεως, από την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου και από τις κατασκηνώσεις:

Παραμονή της εορτής κατά την Ακολουθία
του Μεγάλου Εσπερινού





Από την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
και το μνημόσυνο του μακαριστού
Ιερομ/χου π. Θεοδώρου


Οι νέοι της κατασκηνώσεως <<Άγιος Κήρυκος και Αγία Ιουλίττα>> πλαισιούμενοι υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου και της Μοναχής αδ. Βικεντίας


Οι κατασκηνωτές μετά του Μητροπολίτου κ. Κηρύκου και των Ομαδαρχών των


Ο χώρος διαμονής των κατασκηνοτών



Η υπέροχη θέα από τον χώρο διαμονής




ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου