Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Η ΕΙΣ ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΝ ΚΑΙ ΙΕΡΕΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ


Συμπληρώθηκαν χθές Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τριάντα έξι χρόνια από την εις διάκονον και ιερέα χειροτονία του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΚΗΡΥΚΟΥ.

Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι οι πιστοί που όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουν τον Σεβ/το, επρόκειτο για έναν ΑΞΙΟ Κληρικό, στο πρόσωπό του οποίου οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας αντικρίζουν έναν ικανό και υπεύθυνο Ιεράρχη, που αρθρώνει Θεολογικό λόγο ο οποίος μιλά στις ψυχές των ανθρώπων αλλά και πρωτοστατεί σε έργα φιλανθρωπίας και αγάπης. Έναν Αρχιερέα έμπειρο στη διαποίμανση της Εκκλησίας, με αγάπη για την Μητρόπολη του αλλά και για Μητροπόλεις οι οποίες στερούνται Ορθοδόξου Αρχιερέως, την νεολαία τους αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κήρυκος, με την ως άνω ευκαιρία, τέλεσε χθες, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017, (Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως) την Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών.

Στο κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το περιεχόμενο της ευαγγελικής περικοπής. 

Τόσο κατά το πρωί της χθεσινής Κυριακής, όσο και κατά το εσπέρας, με αφορμή την απογευματινή εκδήλωση για την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβ/τος δεχόταν τις ευχές των πιστών εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αχαρνών. 

Εις τις τάξεις των διακόνων και της Ιεροσύνης ο Σεβ/τος εισήλθε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως του έτους 1982.

Η Διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ>> μέσα από την καρδιά της, εύχεται εις τον αγωνιστή Μητροπολίτη, έτη πολλά και καρποφόρα εις τον αμπελώνα του Κυρίου!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου