Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

''Ο ΓΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΙΗΣΑΣ ΔΑΡΗΣΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑΣ...'' (ΛΟΥΚ. ΙΒ΄ 47)

<<ΝΥΝ ΥΠΕΡΑ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ>>

ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο κ. ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ 
(Για λόγους καθαρά και μόνο ενημερωτικούς προς όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια, προβαίνουμε εις την παρούσα ανάρτηση. Καθώς η Εκκλησία μας προστάζει να φανερώνουμε την αλήθεια, όσο πικρή κι αν αυτή είναι, εμείς δεν μπορούμε να μην κάνουμε υπακοή, διότι τότε όπως λέγει και ο Ευαγγελιστής Λουκάς, αφού ήμασταν γνώστες και δεν μιλήσαμε, θα είμαστε άξιοι για πολλά δικά μας δεινά. Επομένως χωρίς να θέλουμε να θίξουμε την προσωπικότητα κανενός, και χωρίς να εναντιωνόμαστε προς τον οιονδήποτε, ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για την λάθος πορεία της ''Στεφανίτικης συνόδου'', προσθέτοντας και αυτό το στοιχείο. Οι δε αναγνώστες είναι ελεύθεροι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα). 
Από το 2000 και μετά, τότε που είχαν αρχίσει να γίνονται εμφανή τα πρώτα σημάδια της λανθασμένης στάσεως της Ιεράς Συνόδου στα θέματα Πίστεως και Ομολογίας, πιστοί που παρακολουθούσαν αυτά και συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα της Εκκλησίας, και συγκεκριμένα ενορίτες της Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, με τον δικό τους τρόπο είχαν αρχίσει να παραπονιούνται στον κ. Κάτσουρα. Κι αυτό διότι εκείνος κατείχε υψηλή θέση μέσα στη Σύνοδο σε σημείο που να συμμετέχει και στις συνεδριάσεις της (Θυμίζουμε πως αυτό δεν άρεσε Καθόλου στον τότε Σεβ/το Γαλακτίωνα, κι αυτό γίνεται φανερό από επιστολή του ιδίου προς τον τότε ''Αρχιε/πο'' κ. Νικόλαο . Η Επιστολή αυτή κατά καιρούς έχει παρουσιαστεί και σχολιαστεί από το παρόν Blog). Ένα από αυτά τα άτομα που έντονα είχαν αρχίσει να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την τότε αρχή των σκανδάλων  ήταν και η κ. Δήμητρα Ανδριανάκη (η κατά σάρκα γιαγιά μου). Ψάχνοντας λοιπόν αυτές τις ημέρες το αρχείο της, βρήκα μία δισέλιδη σημείωσή της δια της οποίας, εκτός των άλλων, γίνεται φανερή η παραδοχή του κ. Κάτσουρα πως εις όλα τα δεινά, μερίδιο ευθύνης, εκτός από τον ίδιο, φέρουν και οι αδελφοί Τσακίρογλου. Πολύ συγκεκριμένα η επιστολή αυτή, την οποία θα παραθέσουμε και φωτογραφικά, λέει τα εξής:

<<
25/2/02

Την Κυριακή της Χαναναίας στον λόγο που κήρυξε ο κ. Κάτσουρας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος μίλησε για την ενότητα της εκκλησίας και πόσο είναι ανάγκη να υπερμαχήσουμε γι' αυτήν. Παράλληλα μίλησε με θετικό τρόπο για τον ''αδελφό'', όπως τον χαρακτήρισε, Ελευθέριο Γκουτζίδη τον Θεολόγο. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τον πλησίασα ρωτώντας τον αν πίστευε τα όσα είπε. Εν ολίγοις εκείνος απήντησε ότι τα πίστευε, ότι κουράστηκε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, παραδέχτηκε ότι έχει μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά τα σκάνδαλα και ότι είναι διατεθειμένος να επανορθώσει. Στην παρατήρησή μου ότι εκείνος είναι υπεύθυνος για όλα, είπε: <<Ναι, αλλά όχι μόνο εγώ>> Κατάλαβα, του απάντησα και οι Τσακίρογλου. Η απάντησή του ήταν ''Ακριβώς'' !
Υποσχέθηκε ότι θα κάνει το παν για την άρση του αδιεξόδου.
Την επόμενη Κυριακή του Τελώνου, έχοντας εν τω μεταξύ λάβει τον Κήρυκα του Νοεμβρίου, τον πλησίασα αγανακτησμένη λέγοντάς του ότι τα όσα μου είπε για ενότητα και όσα έγραφε ο Κήρυκας δεν συμφωνούν καθόλου. Αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, λέγοντας ότι κανένα από τα κείμενα του Κήρυκα δεν είναι δικό του. Ισχυρίστηκε ότι του τα δίνει ο ''Αρχιγραμματέας'', δηλαδή ο π. Δημήτριος, και εκείνος απλώς τα δημοσιεύει. Στις διάφορες αντιρήσεις μου, έκοψε τη συζήτηση λέγοντας: ''Περίμενε, Δήμητρα, περίμενε ως την Πέμπτη και θα δεις τι θα γίνει !!!>>

Εκείνο για το οποίο τελικά αναρωτιέμαι, είναι πως ξέρει ο κ. Κάτσουρας, αν και τι θα γίνει την Πέμπτη. Γνωρίζει άραγε τα μέλλοντα ή μήπως τα γνωρίζει επειδή είναι προαποφασισμένα τα όσα θα γίνουν;>>

Αυτά ακριβώς λέει η δισέλιδη αυτή Επιστολή. Ιδού όμως αυτή και ακριβώς όπως έχει:




Ολολκληρώνοντας την ανάρτηση , επισφραγίζουμε αυτήν επαναλαμβάνοντας πως τα κίνητρά μας είναι καθαρά και μόνο ενημερωτικά. Δεν φερόμαστε εναντίον κανενός, δεν αντιδικούμε με κανέναν.  Οι δε αναγνώστες είναι ελεύθεροι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. 

Ο δε κ. Κάτσουρας, ως το άτομο που εμπλέκεται στην επιστολή αυτή, ως Θεολόγος και γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τους Ιερούς Κανόνες, ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως οι Χριστιανοί οφείλουν να βοηθούν τους αδελφούς τους να δουν την αλήθεια. Κάτι που κι εμείς επιθυμούμε και συνέχεια πράττουμε.           
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου