Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΔΗΘΕΝ [ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ] κ. ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ

 Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε ως απάντηση των όσων γράφτηκαν στην διεύθυνση: http://www.sigmalive.com/news/local/380411/o-epifaneios-arxiepiskopos-ton-gox


ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΤΡΩΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΙΟΥ
Οσίας Ξένης 1,
4002 Μέσα Γειτονιά.
Λεμεσός Κύπρος.

Λεμεσός 17/11/2016
Αγαπητή/ε Κυρία/Κύριε

Θέμα: Διευκρίνηση αναφορικά με ρεπορτάζ δημοσιευθέν στην ιστοσελίδα Sigmalive.com την 17/11/2016, υπό τον τίτλο <<Ο Επιφάνειος Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ >>

 1. Αναφορικά με το ως άνω θέμα, παρακαλώ επιτρέψατέ μου να διευκρινήσω τα ακόλουθα:

  (i) Το ως άνω άρθρο, παρουσιάζει ως <<Αρχιεπίσκοπο των Γ.Ο.Χ>> κάποιον κ. Επιφάνειο ο οποίος είναι άγνωστος στην συντριπτική πλειοψηφία των Γ.Ο.Χ της Κύπρου.

  (ii) Όπως είναι ευρέως γνωστό, για την εκλογή Αρχιεπισκόπου είναι επιβεβλημένη η διενέργεια εκλογής στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής ο κλήρος και ο λαός της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου. Στην περίπτωση του κ. Επιφανείου, ουδεμία εκλογή διενεργήθηκε. 

  (iii) Το εν λόγω πρόσωπο, έχει χειροτονηθεί επίσκοπος από τον Θείο του, Σεβαστιανό Σταύρου, η χειροτονία του οποίου έγινε στην Ελλάδα εν μέσω ξυλοδαρμών και αιμάτων, δια της βίας και ετσιθελικά χωρίς να προηγηθεί εκλογή του από κανένα και παρά την σθεναρή αντίσταση που προβλήθηκε εναντίον του από την συντριπτική πλειοψηφία των πιστών της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου. Προς επίρρωση, σας παραπέμπουμε στην δικαστική απόφαση 20825/07 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού (Κίτσιος Δικ.) στην οποία περιγράφεται με ενάργεια η διαδικασία της χειροτονίας του. Ο κ. Σεβαστιανός βαρύνεται με σοβαρότατες εκκλησιαστικές κατηγορίες αφορώσες σε θέματα ηθικά και διοικητικά, καθώς επίσης εκκρεμεί εναντίον του προσωπικά αριθμός υποθέσεων, τόσο ενώπιον του Ανωτάτου όσο και των Επαρχιακών Δικαστηρίων όσον αφορά τουλάχιστον στην εκκλησιαστική του καταδίκη, αυτός έχει ήδη καθαιρεθεί προ καιρού από το αρμόδιο Συνοδικό Δικαστήριο. Το ποίμνιοτων ανωτέρω αποτελείται κυρίως από άτομα του στενού τους οικογενειακού περιβάλλοντος. Τα πρόσωπα αυτά είναι ουσιαστικά σφετεριστές του ονόματος των Γ.Ο.Χ., το οποίο σπιλώνουν με τις πράξεις και ενέργειές τους.

   (iv) Θα ήταν παράλλειψη να μην αναφερθεί ότι, ως <<Αρχιεπίσκοπος Κύπρου των Γ.Ο.Χ.>> αυτοπροβάλλεται και κάποιος<<Ιάκωβος Γιαννακής>> ο οποίος καθαιρέθηκε προ καιρού στην Ελλάδα, αλλά και καταδικάστηκε για σωρεία ποινικών αδικημάτων από την Ελληνική Δικαιοσύνη, μεταξύ των οποίων η τέλεση δεκάδων εικονικών γάμων, αλλά και άλλων εξαιρετικά σοβαρών ποινικών αδικημάτων όπως η κατοχή παιδικής πορνογραφίας. Δυστυχώς λόγω της έλλειψης ελέγχου, οποιοσδήποτε το επιθυμεί ή οποιοσδήποτε καθαιρεθεί είτε για ηθικά είτε άλλα παραπτώματα, αυτοπαρουσιάζεται ως <<Γ.Ο.Χ.>> σπιλώνοντας και αμαυρώνοντας την εικόνα των πραγματικά πιστών Ορθοδόξων <<παλαιοημερολογιτών>> της Κύπρου.

   (v) Η συντριπτική πλειοψηφία των Γ.Ο.Χ. της Κύπρου συμμετείχε στην διαδικασία ανάδειξης και εκλογής Μητροπολίτη, η οποία κορυφώθηκε με την διενέργεια εκλογών το 2008. Νικητής των εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν ακολουθώντας πιστά την διαδικασία που ορίζεται στο καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου, αναδείχθηκε με την ψήφο του κλήρου και του λαού της Εκκλησίας μας ο νυν Μητροπολίτης Κιτίου Γ.Ο.Χ. κ. Παρθένιος.

   (vi) Ως εκ των ως άνω, θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εά αποφεύγατε να λάβετε θέση, είτε υπέρ/εναντίον της μίας είτε υπέρ/εναντίον της άλλης πλευράς, τουλάχιστον μέχρι να τελεσιδικήσει η εκκρεμοδικεία που υφίσταται ενώπιον των Δικαστηρίων της Δημοκρατίας.

   (vii) Θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να συζητήσουμε εκ του σύννεγυς τα θέματα που θίγονται στην παρούσα, στοιχειοθετημένα και υπεύθυνα. Εάν το επιθυμείτε, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να διευθετηθεί μία συνάντηση είτε τηλεφωνικώς στο (...) είτε μέσω email στο (...).


Με εκτίμηση,

(Υπογραφή)

Ο Γραμματέας

Ι.Μ. Κιτίου Γ.Ο.Χ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου