Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Ή ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ!!!





Παραιτείται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος! Τί αποκάλυψε για τα σχέδιά του ΣΕ ΜΙΑ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"

15|01|2016 | 12:00
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

  Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, προχώρησε στην αποκάλυψη στο πνευματικό κέντρο «Νέοι Ορίζοντες». Παρόντων περίπου 80 ιερέων ο κ. Αμβρόσιος δήλωσε για άλλη μία φορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί το 2018. Τότε θα έχει κλείσει 40 συναπτά έτη στην ηγεσία της Τοπικής Μητρόπολης και ο ίδιος θα είναι 80 χρονών.
  Όπως επισήμανε ο ίδιος στους ιερείς, οι ιεροί κανόνες της Ιεράς Συνόδου δεν επιτρέπουν την παραίτηση, αφού ο Μητροπολίτης έχει ισόβια θητεία. «Ο πατέρας μιας επαρχίας, όπως και ο πατέρας, πεθαίνει φυσιολογικά μέσα στην οικογένειά του», τόνισε χαρακτηριστικά.
  Ο νόμος επίσης δεν ορίζει έξοδο, παρά μόνο εφ’ όσον ο Μητροπολίτης δεν είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του και αυτό γίνεται ύστερα από έλεγχο που θα διενεργήσει τριμερής επιτροπή γιατρών που θα έχει υποδείξει η Ιερά Σύνοδος.
  Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ, κ.ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2003. ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ- ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ!!! ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΑΝΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ... Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΟΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ...

1 σχόλιο:

  1. Να θυμίσουμε δε πως δεν είναι λίγες οι φορές που οι Νεοημερολογίτες Αρχιερείς έχουν θελήσει να ακουμπήσουν αλλά και να σχολιάσουν το εν λόγω θέμα. Εις το παρελθόν και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος είχε παραχωρήσει σημαντικό σχόλιο. Δείχνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο σε ένα μικρό αριθμό διάφορων σχισματικών [παλαιοημερολογιτικών ομάδων], πως εις τους κόλπους της Νεοημερολογιτικής αιρέσεως, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι σεβονται του Ιερούς Κανόνες, πολύ περισσότερο από τους παλαιοημερολογίτες εκείνους που καταλύουν και καταπατούν κάθε Ιερό και Όσιο της Εκκλησίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή