Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

  


 Προσπάθησε να ξοδεύεις μόνο μιά ημέρα συμφώνως με τις εντολές του Θεού και θα δεις τον εαυτό σου. Θα αισθανθείς με όλη την καρδιά σου, πόσο καλό είναι αυτό, να εκπληρώνεις δηλ. την επιθυμία του Θεού (η επιθυμία του Θεού σε σχέση με μας είναι η ζωή μας, η ατελείωτη ευλογία μας).
 Αγάπα το Θεό με όλη την καρδιά σου τόσο πολύ, όσο αγαπάς τον πατέρα σου, τη μητέρα σου και τους ευεργέτες σου. Εκτίμησε με όλη σου τη δύναμη, την αγάπη του και τις ευεργεσίες του σε σένα. Σκέψου πως Αυτός σου έδωσε την ύπαρξή σου και μαζί με αυτή όλα τα καλά πράγματα. Πόσο ατελείωτα Αυτός υποφέρει για τις αμαρτίες σου, πόσο ατελείωτα σε συγχωρεί γι' αυτές και ζητά τη μετάνοιά σου από καρδίας με την αρετή της υπομονής. Τί ευλογία ατελείωτη; Αυτός σου έχει υποσχεθεί την αιωνιότητα, εάν πιστεύεις σ' Αυτόν. Απαρίθμησε τις ευχαριστίες του, οι οποίες είναι ατελείωτα μεγάλες και πολλαπλές.
 Περαιτέρω, αγάπησε κάθε άνθρωπο σαν τον εαυτό σου, δηλ. μήν εύχεσαι γι' αυτόν τίποτα το οποίο δε θα ευχόσουν για τον εαυτό σου. Σκέψου, νοιώσε γι' αυτόν ακριβώς, όπως θα σκεπτόσουν και θα αισθανόσουν για τον εαυτό σου. Μήν εύχεσαι να δεις στον άλλον τίποτα, το οποίο δεν εύχεσαι να δεις στον εαυτό σου. Μήν αφήνεις τη σκέψη σου να διατηρεί μέσα της οτιδήποτε κακό που προξενήθηκε σε σένα από άλλους, όπως κι εσύ θα ευχόσουν ό,τι κακό έκανες να λησμονείται από τους άλλους. Μήν φαντάζεσαι σκόπιμως στον εαυτό σου ή σε οποιονδήποτε άλλον κάτι ακάθαρτο. Πίστευε ότι οι άλλοι είναι καλοπροαίρετοι σαν εσένα. Και εάν ακόμη δεις καθαρώς ότι αυτοί είναι πονηρώς διατεθειμένοι (κακοπροαίρετοι), κάνε σε αυτούς καθώς εσύ θα ήθελες για τον εαυτό σου. Και ακόμη μήν κάμεις σε αυτούς ό,τι δε θα έκαμες στον εαυτό σου. Και ακόμη μήν κάνεις σε αυτούς ό,τι δε θα έκανες στον εαυτό σου και θα δεις ότι θα αποκτήσεις στην καρδιά σου ειρήνη και ευλογία.
 Θα βρεθείς στον παράδεισο πρίν φθάσεις, δηλ. πρίν από τον παράδεισο του ουρανού θα κερδίσεις τον παράδεισο επί της γης. <<Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν>> (Λουκ. ιζ',21), είπε ο Κύριος. <<Ο μένων εν τη αγάπη>>, διδάσκει ο απόστολος, <<εν τω θεώ μένει και ο θεός εν αυτώ>> (Ιωάν.δ',16). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου