Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥ Ο π. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ.

 

 <<Το κείμενον το οποίον ακολουθεί ως << ΕΓΥΚΛΙΟΣ >> του Μακαριωτάτου κ. Ανδρέου, εγράφη κατά Μάϊον 1994 και ολίγον πρίν εκδηλωθή επισήμως και τυπικώς το σχίσμα των πέντε, εδημοσιεύθη δε εις το τόμον του <<Κ.Γ.Ο.>> 1995, εις τας σελίδα 131-139. Έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι πολύ επίκαιρος και δέον να προσεχθή από όλους μας>>




ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ. Ανδρέου

ΠΡΟΣ

 άπαντα τα πιστά τέκνα της αγιωτάτης Εκκλησίας των γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος, Κληρικούς, Μοναχούς και λαϊκούς.

 Και ημείς ο Αρχιεπίσκοπος και οι τόσον συκοφατηθέντες κληρικοί και λαϊκοί θεολόγοι, αλλά και όλοι οι Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί, κρινόμεθα ανά πάσαν στιγμήν από τον λόγον του Θεού και όλοι θα δώσωμεν λόγον εις τον Θεόν, δια τας πράξεις μας. Ιδιαιτέρως όμως ημείς οι Ποιμένες θα λογοδοτήσωμεν, εάν εγίναμε υπόδειγμα εις τύπον Χριστού δια το ποίμνιον <<εν ω το Άγιον Πνεύμα έθετο ημάς επισκόπους ποιμαίνειν την Εκκλησίαν του Κυρίου και Θεού>> (Πράξ. κ', 28). Ας αναλογισθώμεν ημείς οι ποιμένες, Αρχιερείς και Ιερείς, εάν ωδηγήσαμεν το ποίμνιον εις νομάς σωτηρίους ή εάν υπήρξαμεν κακόν παράδειγμα, και εσκανδαλίσαμε τας ψυχάς των πιστών, αλλά και υμείς, οι ποιμαινόμενοι, εάν βαδίζετε την ευθείαν οδόν της Αληθείας και της Δικαιοσύνης μακράν κοσμικών προκαταλήψεων και αδυναμιών αλλά και προσωποληψίας.

 Σχόλιο διαχειριστού: Αφού λοιπόν παλαιότερα εσείς οι ακόλουθοι του <<Αρχιεπισκόπου>> κ. Στεφάνου, σε πανήγυρη της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης, είχατε στολίσει εντός του Καθολικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, την φωτογραφία του Αρχιεπίσκου Ανδρέου με λουλούδια, τότε σήμερα καλείσθε περισσότερο από τον καθ' ένα να ακούσετε τα παραπάνω τελευταία λόγια της Εγκυκλίου του, ειδικά ο π. Σεβαστιανός Σταύρου. Και ακούγωντάς τα να αλλάξει πορεία οδεύοντας πλέον την οδό της εν Χριστώ Αγάπης και του εν Χριστώ Διαλόγου.
  Δε ξέρω αν συντακτικά είναι σωστά όσα γράφω, πλήν όμως έχουν την σημασία τους.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου