Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ (Α.Π. 331/31.5.2003)





      (Στο κείμενο που ακολουθεί, ο Σεβ/τος Κήρυκος έχει καταγράψει περιληπτικώς τα κρισιμότερα σημεία τα οποία αποτελούν τις διαφορές ανάμεσα στην <<Νικολαίτικη>> νυν δε <<Στεφανίτικη Σύνοδο>> και την Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία, τα οποία συνάμα αποτελούν και τα αιτήματα ενός σοβαρού και αληθούς διαλόγου. Δυστυχώς αυτά ποτέ δεν ελήφθησαν υπ' όψιν από εκείνους στους οποίους αναφέρονται, όσο και αν αυτά γράφθηκαν αναλυτικά, όσο και αν αυτά γράφτηκαν εν συντομία. Η αποδοχή και η εν Χριστώ και αληθεία επίλυσις αυτών των αιτημάτων, υπό της <<Στεφανίτικης Συνόδου>>, είναι αυτή η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην παύση του εν έτη 2005 σχίσματος, το οποίον εδημιουργήθη υπό του τότε ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου και της <<Συνόδου>> αυτού) 


    <<...Αγαπώμεν και ευλαβούμεθα όλους ους ν Χριστώ Πατέρας και Αδελφούς, από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον και Πατέρα μας κ. Ανδρέαν, μέχρι και τον τελευταίον πιστόν, αλλά ΖΗΤΟΥΜΕΝ, εν ονόματι της Εκκλησίας του Χριστού, καθαράν ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ και συνέπειαν προς Αυτήν. Ζητούμεν επιμόνως και δεν υποχωρούμεν από την θέσιν αυτήν, να εξετασθούν τα θέματα τα οποία αμέσως ή εμμέσως προσβάλλουν την Εκκλησιολογίαν και την Αποστολικήν Διαδοχήν:

   α) Ζητούμεν την ομολογιακήν αντιμετώπισιν της σχισματοαιρέσεως των <<πέντε>> συμφώνως και προς την από 2.6.1995 Απόφασιν της Ιεράς Συνόδου, δια της οποίας τους επεβλήθη αργία <<μέχρις εκδικάσεως των πράξεών των>>, καθώς και προς την υπ' αριθμ. 3005/18.6.1997 Συνοδικήν Απόφασιν, δια της οποίας τους απηγγέλθη βαρύτατον κατηγορητήριον και διετάχθησαν ανακρίσεις!

  β) Ζητούμεν την ομολογιακήν αντιμετώπισιν του βλασφήμου <<Απαλλακτικού Βουλεύματος>> 54/76, και της <<αποφάσεως>> της Ρωσικής Συνόδου του 1971, επί της οποίας εστηρίχθη και το <<Απαλλακτικόν Βούλευμα>>, όπως και των μετά το 1995 νεωτέρων δικαστικών αποφάσεων.

     γ)   Ζητούμεν την εν αγάπη και αληθεία συνέχισιν του θεολογικού διαλόγου...

  δ) Ζητούμεν να αποδείξουν το υποκατάστατον της <<νεοεικονομαχίας>>, περί δήθεν <<αμαρτύρου>> και <<καινοτομίας>>, το οποίον εχάλκευσαν οι Φλωριναίοι μαζί με το παρασυνοδικόν μας κατεστημένον.

   ε)    Ζητούμεν να γίνη σεβαστή η Κανονική Τάξις και να λειτουργήση Κανονικά ο Συνοδικός θεσμός, ώστε να εξετασθούν Κανονικώς και με σεβασμόν προς την Αλήθειαν και το Δίκαιον, άπασαι αι Καταγγελίαι - Αναφοραί επί θεμάτων Πίστεως, και να αποδοθή το δίκαιον προς πάσαν κατεύθυνσιν.

 στ)   Ζητούμεν να εξετασθή το θέμα της αποτυχίας της ιεραποστολής εις την Ρουμανίαν και να αποδοθούν ευθύναι και

  ζ)    Ζητούμεν πλέον, πριν από όλα τα ανωτέρω, να ανακληθή η ιερόσυλος περί παραιτήσεως του Μακαριωτάτου συμπαιγνία, η οποία τελικά εξυπηρετεί την προδοσίαν κατά της Εκκλησίας,... Ημείς ο Επίσκοπος Κήρυκος ΔΕΝ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩΜΕΝ, την ιερόσυλον συμπαιγνίαν της 5.2.2003, μέχρις ότου ανακληθή αύτη, και εκδικασθή η υποδικία... Τούτο το θέμα, όπως και τα προηγούμενα, είναι μείζον θέματα ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ, αλλά και ΠΙΣΤΕΩΣ, δια τούτο, όπως όλοι οι ομολογηταί άγιοι, και εν τοις εσχάτοις καιροίς ο ομολογητής Ιεράρχης ΜΑΤΘΑΙΟΣ, δεν υπεχώρησαν, ούτω, δι' ευχών των και με την Χάριν του Θεού, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΩΜΕΝ και ημείς μέχρι εσχάτης μας αναπνοής...>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου