Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΙΔΟΥ Ο ΔΟΛΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ!!!






   Ορισμένοι εκ της <<Στεφανίτικης Συνόδου>>, θέλουν να διακηρύττουν πως ο Μακαριστός Σεβ/τος Λαρίσης και Τυρνάβου Κυρός Πανάρετος, δέχθηκε την ιερόσυλο παραίτησιν του Μακ/του κ. Ανδρέου και επομένως δι' αυτής ανεγνώρισεν και τον Πρώην Πειραιώς ως <<Αρχιεπ/πον>>. Δι' αυτήν τους την πονηρή ενέργειαν, παρουσιάζουν ως <<ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ>>, την παρακάτω δήλωσιν του Μητροπολίτου, η οποία όπως εφάνη και από την ακριβώς προηγούμενη δημοσίευση, δεν ισχύει, διότι ο Ομολογητής Μητροπολίτης κ. Πανάρετος ανεκάλεσεν αμέσως όλα όσα πονηρά του είπαν να υπογράψει, με σκοπό να δεχθεί ως κανονικόν <<Αρχιεπ/πον>> τον κ. Νικόλαον. ΙΔΟΥ λοιπόν Ο ΔΟΛΟΣ:

   <<Α.Π. 72
Εν Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων - Τιμίου Σταυρού τη 20/10-2.11.2004

ΠΡΟΣ την συνεδριάζουσαν σήμερον Ιεράν Σύνοδον της  Ιεραρχίας

    <<Άγιοι Αρχιερείς, Ημείς ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Πανάρετος κωλυόμενος δια τους γνωστούς και σοβαρούς λόγους υγείας να παραστώ εις την σθυνεδρίασιν της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, δια του παρόντος αδελφικού Αρχιερατικού ημών γράματος σας γνωστοποιώ ότι διαφωνώ και αποστρέφομαι κάθε ενέργεια που οδηγεί σε μερισμούς και σχίσματα και δεν προτίθεμαι να χωριστώ από την Ιερά Σύνοδον.

+ Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ


    Όπως όμως μας διαβεβαιώνει η ακριβώς προηγηθείσα μαρτυρία του Μοναχού π. Θεοδώρου εκ της Αδελφότητος Αγίων Αποστόλων - Τιμίου Σταυρού Λαρίσης, την παραπάνω ανακοίνωση ο ίδιος ο Σεβ. Πανάρετος ομολόγησε πως την υπέγραψε και αμέσως ζήτησε να την ανακαλέση, αφού πρώτα του αναλύθηκαν όλα όσα έπονται εξ αυτής. Έτσι κατόπιν συζητήσεως και με τον τότε Ιερομ/χον π. αμφιλόχιον (νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου), συντάχθηκε μία άλλη ανακοίνωση, κατόπιν ευλογίας του Ιδίου του Μητροπολίτου, και αφού του ανεγνώσθησαν τα εις αυτήν γραφόμενα, έπειτα την υπέγραψε χωρίς κανένα δισταγμόν. Ιδού λοιπόν η εκ νέου ανακοίνωσις του Σεβ/του Παναρέτου, η οποία ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗΝ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ:

<< Α.Π. 72α 
Εν Λαρίση τη 21.10.2004 (π.η.)

    Τις τελευταίες μέρες της ζωής μου, σαν γέρων που είμαι και άρρωστος, πλευρίζομαι από διαφόρους για να αλλάξω την καθαρή Ομολογία μου και να παραδεχθώ ως Αρχιεπίσκοπο τον Σεβ. Πειραιώς κ. Νικόλαο, τον οποίον βαραίνουν πολλές αντικανονικότητες και αιρετικά φρονήματα και να πάψω να πιστεύω τα όσα έχω γράψει και του έχω καταγγείλει από τον Ιούνιο του 2000 μέχρι σήμερον.
    Για τελευταία φορά, λοιπόν, καταγγέλω τον Σεβ.κ. Νικόλαο ως αντικανονικό του Αρχιεπισκοπικού θρόνου, μαζί με όλα του τα αιρετικά φρονήματα, και δεν θα τον παραδεχθώ έως ότου δείξει μεταμέλεια και ανακαλέσει. Και ό,τι έχω υπογράψει αντίθετο από αυτά είναι για μένα ΑΚΥΡΟΝ.

+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ>>

    Μετά από αυτήν την τελευταίαν ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΝ ΔΗΛΩΣΙΝ ΤΟΥ, εις όλες τις επισκέψεις που του γινόντουσαν εις το κελί του από τους πείσμονες να υφαρπάξουν την υπογραφήν του, εκείνος δεν απαντούσε σε τίποτα εις όσα εκείνοι του έλεγον, διότι πλέον είχεν χάσιν την εμπιστοσύνη του εις αυτούς.Κάτω από την τελευταίαν του ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΑΜΑ ΤΕ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ο Σεβ/τος κυρός Πανάρετος ανεπαύθει εν χώρα Ζώντων και Δικαίων!!!  

    Καθόλου τυχαίο δεν προκύπτει το γεγονός πως ο Άγιος Θεός, άφησε τον Σεβ/το Πανάρετο να υπομείνει όλες αυτές τις τελευταίες επί γης δοκιμασίες, οι οποίες ανεδίχθησαν ως αμαράντινοι Στέφανοι δι' εκείνον. Διότι μέσα από αυτές ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός των οπαδών της τότε <<Νικολαίτικης Συνόδου>>. Καθώς το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να υφαρπάξουν την υπογραφή του γηραιού και ασθενούντος Μητροπολίτου, είτε εκείνος συμφωνούσε, είτε όχι. Γι' αυτό και μη σεβόμενοι την ασθένειά του, εις το κρεβάτι του πόνου όπου βρισκόταν, τον πίεσαν πανταχόθεν ώστε να πετύχουν τον σκοπόν τους. Ο Θεός όμως που ετάζει Καρδίας και Νεφρούς, έδωσε χρόνο ζωής εις τον πολιόν ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΝ και ΣΕΒΑΣΤΟΝ Ιεράρχην, ώστε εκείνος να υπογράψει την τελευταίαν του ανακοίνωση, και κατόπιν αυτής να επέλθει εις την μακαρία Ζωήν. Άραγε πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό το γεγονός; Και πόσο πιο ξεκάθαρα ζητούμε να φανεί εις ημάς η παρέμβασις του ιδίου του Θεού;;; 

1 σχόλιο:

  1. Κατόπιν της τελευταίας Δηλώσεως του Σεβ/του Παναρετου, ΚΑΝΕΙΣ εκ της "Στεφανιτικης Συνοδου" ΔΕΝ νομιμοποιείται να λέγει πως ο Μεταστας Μητροπολίτης Κύρος Πανάρετος, ολίγο πριν της κοιμήσεως του εντάχθηκε μαζί τις. Διότι τούτο, όπως ήδη απεδείχθη, αποτελεί προφανες ψεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή