Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ!!!

ΕΞΕΔΗΜΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ Ο ΠΡΩΘΙΕΡΕΥΣ π. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΜΑΖΗΣ!!!

Ο μεταστάς π. Νικόλαος διακρίνεται εις το κέντρον,
κρατώντας τον ευπερεπισμένο δίσκο με τον Τίμιον Σταυρόν.

   Το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου 2016 (Ο.Η.), ο Κύριος εκάλεσεν πλησίον Του, τον Πρωθιερέα π. Νικόλαον Βαρμάζην, εφημέριον του Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, Ευαγγελισμού Κερατέας και επί τριάκοντα έτη συλλειτουργό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Ανδρέου. Η αγγελία του θανάτου του εποίησε ζωηρωτάτην συγκήνησιν εις το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής αλλά και γενικώς εις την διωκωμένη εν Ελλάδι Γνησία Ορθόδοξο Εκκλησία, διότι ο μεταστάς υπήρξεν κορυφαία προσωπικότης ου Ιερού αγώνος της Γνησίας Ορθοδοξίας. Αμέσως μετά την κοίμησιν του σεπτού Πρωθιερέως εξεδόθη εκ των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως η κάτωθι ανακοίνωσις.   

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

    Η Ιερά Μητρόπολις Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλει εις το ευσεβές Ορθόδοξον πλήρωμα, ότι ο Πρωθιερεύς π. Νικόλαος Βαρμάζης, ο πάνυ οσίως δουλεύσας τω Κυρίω και τη Εκκλησία, απεδήμησεν προς Κύριον σήμερον Τρίτη 8 Ιουνίου (Ε.Η.) και περί ώραν 10ην πρωινήν. Την θλιβεράν ταύτην είδησιν αγγέλουσα η Ιερά Μητρόπολις, γνωστοποιεί άμα, ότι η εκφορά του σεπτού λειψάνου του μακαριστού Πρωθιερέως π. Νικολάου γεννήσεται, μεθ' όλης της ανηκούσης αυτώ Εκκλησιαστικής τιμής και τάξεως, εις την Οικίαν του. Η Νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί αύριον, ημέρα Τετάρτην και ώραν 10ην πρωινήν εις τον Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού Κορωπίου Αττικής, υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου. Ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί εις το Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής. 

Εκ των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως

    Το λείψανον του μακαριστού Πρωθιερέως, καταλλήλως ευπρεπισθέν, (δι' Ιερατικής Στολής του π. Θωμά), κατά την Παράδοσιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξετέθη εις λαϊκόν προσκύνημα εντός του μεγαλοπρεπούς Καθολικού της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού εις το Κορωπί Αττικής. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη το πρωί της Τετάρτης 9.6.2016 εις τον ίδιον Ναόν, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου.
    Τον εκδημήσαντα εχαιρέτισεν ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Κηρύκος, ο οποίος εις τον λόγον του είπε χαρακτηριστικώς:

<< Μέσα στην ευλογημένη και χαρμόσυνη περίοδο της εβδομάδος του Αγίου Πνεύματος απεδήμησε προς Κύριον ο αγαπητός μας και εκλεκτός πρεσβύτερος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας π. Νικόλαος. Έφυγε από την παρούσα ζωή, πλήρης ημερών, αλλά ύστερα από μία μεγάλη δοκιμασία της υγείας του και αφού εξεπλήρωσε πλήρως το ιερατικό και χριστιανικό του χρέος προς την Εκκλησία και προς το ποίμνιό του, εις το οποίον τον κατέστησε ο Κύριος ποιμένα και πνευματικόν οδηγόν.

   Ήτο απλοικός, ταπεινός και άκακος. Ήταν άνθρωπος του Θεού. Ήτο όμως και ζηλωτής της Ορθοδοξίας. Καλός οικογενειάρχης, και άξιος εις την ιερωσύνην του, και υπάκουος εις τας εντολάς του Θεού. Είχε εις την ψυχήν του φόβον Θεού και αγάπην προς τον πλησίον. Δια τούτοκαι εις μίαν από τας ευχάς της νεκρωσίμου ακολουθίας εις ιερέα παρακαλούμεν τον Θεό, με τα εξής λόγια: <<ον εξελέξω και προσελάβου ποιμένα ημών, απόδος αυτώ αντί του ποιμενικού κόπου, μισθόν ευσεβή...>>.

   Σήμερα, λοιπόν, σπείρεται σώμα ψυχικό, και θα εγερθεί σώμα πνευματικό. Η Ανάσταση του Κυρίου μας αποτελεί την πιστοποίηση και απόλυτη βεβαιότητα γι' αυτή την ανάσταση, που όλοι προσδοκούμε και ποθούμε και για το δικό μας σώμα.

   Εύχομαι ο δούλος του Θεού Νικόλαος πρεσβύτερος εκεί εις το ουράνιον Θυσιαστήριον, να γίνει πρεσβευτής δι' ημάς τους περιλειπομένους, για την οικογένειά του, την πρεσβυτέραν του, το τέκνον τουκαι δι' όλην την στρατευομένην Εκκλησίαν...

Και ας είναι αιωνία του η μνήμη. Αμήν. >>

   Το νεκρόν σκήνωμα ετάφη εις το παραπλήσιον Κοιμητήριον της Ιεράς Μονής αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού.














Του αοιδίμου Πρωθιερέως π. Νικολάου
είη ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ. ΑΜΗΝ.    

  

3 σχόλια:

  1. Την ευχή και ευλογία του πατρός Νικολάου Βαρμάζη να έχετε, που σήμερα ψάλλατε την εξόδιο ακολουθία του στην Αγία Αικατερίνη Κορωπίου. Θ θ
    Ο Αείμνηστος π. Νικόλαος ήταν πιστός ορθόδοξος λειτουργός στη σύνοδο του Αειμνήστου Μακαριωτάτου Ανδρέου και κατόπιν του Μακαριωτάτου Νικολάου, ενόσω λειτουργούσε. Και όσο είχε την επικοινωνία με το περιβάλλον, ζητούσε να εξυπηρετείται πνευματικά από τον Γέροντα της Μεταμορφώσεως Κουβαρά, σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ.Στέφανο.
    Ουδέποτε άλλαξε την ομολογία του μέχρι σήμερα.
    Εύχομαι να πρεσβεύει στον Κύριο και για την δική σας ψυχική σωτηρία.
    Ευαγγελία Βαβουλάκη-Λιέπουρη
    (Εκ του γένους Αγίου Πατρός Ματθαίου Καρμπαδάκη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή