Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΚΟΠΙΑΣΑΝΤΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΙΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ!!!



    Ως είναι γνωστόν εις όλους, από το 2005 μέχρι και σήμερον, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως Αθηνών, έχουν κάνει κατάληψη οι οπαδοί της σχισματικής ''Συνόδου'' του ''Αρχιεπισκόπου Στεφάνου''. Τούτο αποτελεί μεγίστη Εκκλησιαστική και όχι μόνο Αδικία, διότι ο Κανονικός και επί 35 ολόκληρα έτη Εφημέριος του εν λόγω Ιερού Ναού ήταν ο μεταστάς Πρωθιερεύς π. Θωμάς Κοντογιάνης (μετέπειτα Ιερομ/χος Θεόδωρος), ο οποίος διώχθηκε υπό του ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου, με τον πλέον βάναυσο τρόπο δια την Καθαράν του Ομολογία και Αποστολική Διαδοχή.Ο λόγος δε δια τον οποίον εδιώχθηκε ήταν επειδή εξ αρχής δεν συμφώνησε με την παράνομη Παραίτηση του μακαριστού Μακαριωτάτου κ. Ανδρέου και εν συνεχεία δεν ανεγνώρισεν ως δήθεν ''νέον Αρχιεπίσκοπον'' τον Πρώην Πειραιώς κ. Νικολάο. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που ακόμα και σήμερα μπορούν να επιβεβαιώσουν τους αγώνες του Ομολογητού Ιερομ/χου δια την ανέγερσιν του Ιερού Ναού. Όταν ούτος ξεκίνησε την ενέγερσιν του, πολλά βράδυα ετελούσε προσευχητική αγρυπνία υπέρ ευοδώσεως του έργου, ενώ την επομένη συμμετείχε ενεργά εις την αποπεράτωσιν αυτού. Μεταξύ όμως εκείνων που επίσης συμμετείχαν ενεργά εις την ολοκλήρωσιν του σπουδαίου αυτού έργου, εκτός φυσικά και από τους ενορίτες, κατ' εντολήν και απόφασιν της ιδίας της Ιεράς Συνόδου, ήταν και ο τότε Αρχ/της και Πρωτοσύγκελλος αυτής π. Κήρυκος Κοντογιάννης (νυν Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής). Εις το Ιστορικό κείμενο που ακολουθεί, ήτοι την με Αριθμ. Πρωτ. 2509/4.4.1991 ''ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ'', αποδεικνύεται χωρίς καμία απολύτως υπερβολή πως οι Κληρικοί που εργάστηκαν δια να φτάσει στην εν έτη 2005 μορφή του το Κτίριο της Αγίας Τριάδος, το οποίον λειτουργεί και ως Στέγη Φιλοξενίας Κληρικών, ήταν ο Εφημέριος του Ναού π. Θωμάς και ο Αρχ/της π. Κήρυκος. ΟΥΔΕΙΣ άλλος Κληρικός από την εν έτη 2005 ψευδοσύνοδο του ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου δεν εκοπίασε δι' αυτό, ώστε να έχει δικαίωμα να εκδιώξει τόσο τον Γηραιό τότε Εφημέριο π. Θωμά αλλά και τον Σεβ/το Κήρυκο, οι οποίοι εργάσθηκαν αόκνως δια να παραδώσουν εις τους Ορθοδόξους Χριστιανούς έναν πραγματικά αξιοζήλευτο χώρο Θείας Λατρείας. Όμως δια να μην πολυλογούμε, ιδού και η εν λόγω ''ΑΠΟΦΑΣΙΣ'' της Ιεράς Συνόδου:

Η μακέτα του εν έτη 1991 υπό ανέγερσιν νέου Εκκλησιαστικού
Ιδρύματος παρά τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως
(Ιπποκράτους 23 - 25 Κάτω Ηλιούπολις Αθηνών)



  ΑΠΟΦΑΣΙΣ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ 4.4.91

Αριθμ. Πρωτ. 2509

    Περί συστάσεως Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμίαν <<ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ>> παρά τω Ιερώ Ναώ Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως.
     Η Ιερά Σύνοδος εν τη συνεδρία Αυτής της 4/17.4.1991 κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέου και του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Κηρύκου Κοντογιάννη επελήφθη του θέματος: <<Σύστασις Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμίαν <<Ιερά Αρχιεπισκοπή - Στέγη Φιλοξενίας Κληρικών Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας>> και επέκτασις του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως.
      Λαβούσα υπ' όψιν:
     1) Τους σκοπούς του Ιερού Φιλανθρωπικού Συνδέσμου των Κληρικών και     
     2) Τας ανάγκας του Ιερού Αγώνος και δη την ανάγκην επεκτάσεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και δημιουργίας Στέγης Φιλοξενίας Κληρικών της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
     
        Αποφαίνεται
  
  Αποφασίζει την σύστασιν Εκκλησιαστικού Ιδρύματος υπό την επωνυμίαν <<ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ - ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ>> το οποίον θα λειτουργήση εις τα πλαίσια των σκοπών του Ιερού Φιλανθρωπισκού Συνδέσμου ως διαμονή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου και στέγη φιλοξενίας Κληρικών και θα στεγασθή εις το παρά τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος και αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης ανεγειρόμενον κατ' επέκτασιν του Ιερού Ναού, 5όροφον κτίριον.
     Το Εκκλησιαστικόν τούτο ίδρυμα θα λειτουργήση δι' εσωτερικού Κανονισμού ως Παράρτημα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου επί τω σκοπώ της πρωοθήσεως του Ιερού Αγώνος της Ορθοδοξίας, αφιερούται δε εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κων/λεως και πάντων των νεομερτύρων, και του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Ματθαίου του Α΄
    Δια την ανέγερσιν του κτιρίου και την οργάνωσιν και λειτουργίαν του Εκκλησιαστικού τούτου Ιδρύματος, ορίζομεν υπευθύνους τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέαν και τον παν/τον Πρωτοσύγκελλον Αρχ/την Κήρυκον Κοντογιάννην.
       Ανεγνώσθη, εκρίθη και απεφασίσθη.

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                                                                                                                                              Ακριβές Ατίγραφον              Τα μέλη                                        
 + ο Αθηνών                                          Ο Αρχιγραμματεύς         (έπονται οι υπογραφαί)
και πάσης Ελλάδος                                       +    Αρχιμ.
         ΑΝΔΡΕΑΣ                                    Κήρυκος Κοντογιάννης  



     Κατωτέρω παραθέτουμε και το χρονικό των εγκαινίων της υπόγειας αιθούσης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως. Άξια Προσοχής είναι τα τελευταία λόγια του Πρώην Μητροπολίτου Πειραιώς και Νήσων κ. Νικολάου, τα οποία δυστυχώς δεν ηθέλησε να τα τηρήσει μέχρι το τέλος της ζωής του!!!

13 Δεκ. 1993

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

    Την Κυριακήν, 13ην Δεκ. 1993 (Ε.Η.), τας απογευματινάς ώρας έλαβε χώραν μικρά εόρτιος εκδήλωσις προς εγκαινιασμόν της αιθούσης ομιλιών και διαλέξεων του παρά τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος ανεγερθέντος Εκκλησιαστικού Αρχιεπισκοπικού Ιδρύματος, ήτοι της Στέγης Φιλοξενίας Κληρικών.
   Κατ' αυτή εγένετο εσπερινός εις τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέου, του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς και Νήσων κ. Νικολάου και πλειάδος Κληρικών και πλήθος πιστών.
     Εν συνεχεία εγένετο η ρασοφορία τοπυ αδελφού Λαζάρου Πανίδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Λουκάς. Κατόπιν άπαντες κατήλθον εις την υπόγειαν αίθουσαν του παρακειμένου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, όπου ο Μακαριώτατος ετέλεσε τον αγιασμόν και εν συνεχεία εγένετο η πρώτη ομιλία εις την αίθουσαν αυτήν υπό του Αρχ/του π. Κηρύκου Κοντογιάννη, με θέμα: <<ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ>>>
     Ο Μακαριώτατος προλογίσας εξέφρασε την χαράν του δια την πρόοδον των εργασιών της ανοικοδομήσεως και της αποπερατώσεως του εν λόγω κτιρίου, το οποίον, είπεν, ωκοδομήθη <<όχι με δαπάνας αυτοκρατορικάς ή προσφοράς πλουσίων εφοπλιστών, αλλά με την θερμήν πίστιν, τον θείον ζήλον και την προς τον Θεόν αγάπην των πτωχών ορθοδόξων χριστιανών>>, αφού δε ηυχαρίστησε τον Πανάγαθον Θεόν ως και τους μεγάλους ή μικρούς δωρητάς, ηυχήθη, όπως << ο Παντοδύναμος Θεός ανταποδίδη εκατονταπλασίονα εις αυτούς, δια πρεσβειών δε της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων και του Αγίου μας Πατρός Ματθαίου διαφυλάττη πάντας από ορατών και αοράτων εχθρών, εκάλεσε δε όλους όπως αυτάς τας αγίας ημέρας παρακαλέσωμεν θερμότερον τον Κύριον να γεννηθή εις τας καρδίας όλων μας και μας χαρίση ειρήνην, αγάπην και υπομονήν μας αξιώση δε και της επουρανίου Του Βασιλείας>>.
         Ο Σεβ. Νικόλαος επιλογίσας εξέφρασε επίσης την χαράν του δια την ανέγερσιν και την σχεδόν αποπεράτωσιν του κτιρίου, ετόνισεν όμως ότι <<τώρα δόξα σοι ο Θεός η Εκκλησία μας έχει δια το ιεραποστολικόν της, εκκλησιαστικόν και κοινωνικόν, έργον και τον αντιαιρετικόν της αγώνα αρκετά οικοδομήματα, μεγάλους Ιερούς Ναούς, υπολείπεται τώρα να φροντίσουμε όλοι οι Ορθόδοξοι να μεριμνήσουμε και δια την οικοδομήν των ψυχών, διότι διαφορετικά τα υλικά οικοδομήματα ουδεμίαν αξίαν έχουν>>.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου