Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ''ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ" κ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΥΡΟΥ.

   Το κείμενο το οποίον εις την συνέχεια θα παρατεθεί προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου, αποτελεί την δισέλιδη επιστολή του <<Μητροπολίτου>> της ''Στεφανίτικης Συνόδου'' <<Θηβών και Λεβαδείας>>. κ. Ανδρέα Σύρου, την οποία ο ίδιος έστειλε την 08/12/2014 προς τα Μέλη του <<Ιερού Συνδέσμου>>, δηλώνοντας εξ αυτής την παραίτησή του εκ της θέσεως του <<Αντιπροέδρου>> του <<Συνδέσμου>>.  Η συγκεκριμένη επιστολή προκύπτει λίαν σημαντική, καθώς ο ίδιος ο <<Σεβ/τος>>. κ. Ανδρέας προβαίνει εις άκρως αποκαλυπτικές δηλώσεις. Εμείς δε προς Ορθή ενημέρωση των αναγνωστών του συγκεκριμένου ''Blog'', την παραθέτουμε ακριβώς όπως εκείνη εστάλει εις τα Μέλη του <<Συνδέσμου>>.


Εκκλησία Γ.Ο.Χ. Ελλάδος
        Μητροπολίτης
   Θηβών κ΄ Λεβαδείας
         ΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ
19001 ΚΕΡΑΤΕΑ- ΑΤΤΙΚΗΣ

Εν Επισκοπείο Αγίου Μοδέστου
         08/12/2014(πολ.ημ)

ΑΡ. ΠΡΩΤ.131

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ <<ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε.>>

   Στην Ιερά Σύνοδο το έτος 2012, ανέφερα στους Αρχιερείς τους λόγους, που με οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του Ιερού Συνδέσμου Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε, κατέθεσα και τυπικά στις 22/5/2013 επιστολή παραίτησης με αρ.πρ.115 22-5-2013, την οποία κοινοποίησα και σε όλα τα μέλη του. Αναρωτιέμαι, αν η παραίτησή μου και το σχετικό έγγραφο αυτής και το πρακτικό μου, ήταν και είναι τα μόνα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία θα αντικρούσουν στα πολιτικά δικαστήρια σύμφωνα και με την αγωγή, (βλέπε Αναγνωριστική ακυρότητα απόφασης Γ.Σ. του Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε.Γ.Ο.Χ, που κατέθεσαν τα τρία μέλη του Συνδέσμου), ενάντια στον ισχυρισμό του πρώην Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ Μεσογαίας - Λαυρεωτικής Κηρύκου. Μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου λόγω ασθένειας και την διαδοχή του από τον Αρχιεπίσκοπο Νικόλαο, δεν λειτούργησε το Δ.Σ, όσο και η Γ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου μας και έχει επιτρέψει, είτε με την ανοχή, είτε με την συγκάλυψη, άρα και την συνενοχή του Δ.Σ.: <<ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑΝ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝ ΠΕΥΚΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΙΝ (ΠΩΛΗΣΙΝ) ΤΟΥ ΕΝ ΣΕΛΗΝΙΟΙΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ>>, που έλαβαν χώραν σύμφωνα και με τις καταγγελίες του ιδίου. Συγκεκριμένα σας παραθέτω αυτούσια τις καταγγελίες του:

   ''Αυτά είναι τα θέματα, τα οποία κυρίως μας παρακίνησαν να προχωρήσωμεν εις την σύγκλησιν της υπ' αριθμ. 32 Γενικής Συνελεύσεως του ΙΦΣΚΑΕΓΟΧ, κατά την οποίαν προέβημεν εις την Τροποποίησιν του Καταστατικού, καθ' όσον συζητήσαντες επί του θέματος τούτου τα μέλη τους Δ.Σ. του ΙΦΣΚΑΕΓΟΝ, εξέφρασαν την απορίαν των αλλά και την δικαιολογημένην αγανάκτησίν των δι' όσα γράφονται και δημοσιεύονται, και επροβληματίσθησαν μήπως η περαιτέρω ανοχή, καταλήξει εις συνενοχήν, διο απεφάσισαν, όπως λόγω της κρισιμότητος της καταστάσεως, και ίνα μη τα πράγματα οδηγηθούν έτι πλέον <<κατά κρημνούς>> και έλθωσιν εις το παντελές αδιέξοδον, ληφθούν όλα τα εκ του Καταστατικού ενδεικνυόμενα μέτρα δια την προστασίαν του Συνδέσμου.
   Ήτοι, απεφασίσθη όπως εφ' όσον δεν ανταποκριθούν και πάλιν εις τας προσκλήσεις προς διάλογον, να διαγραφούν και τυπικώς από τον ΙΦΣΚΑΕΓΟΧ οι ήδη από το 2005 αυτοδιαγραφέντες και αυτοαποκοπέντες, να συγκληθή αμέσως Γενική Συνέλευσις και να γίνη η Τροποποίησις του Καταστατικού, ώστε και επισήμως (κατά το Καταστατικόν) να αναληφθή υφ' ημών η Διοίκησις του Συνδέσμου, και τότε αρμοδίως να διερευνηθή το θέμα της εκποιήσεως και κατεδαφίσεως Ναών, και να αντιμετωπισθούν και κατά τους Ιερούς Κανόνας, και κατά τους Νόμους της Πολιτείας όλες οι εκκρεμότητες. ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ, όπως ανατεθή εις τον Πρόεδρον να διερευνήση το θέμα και να κάμη σχετικήν πρότασιν εις το Δ.Σ.

Ο ελάχιστος εν Επισκόποις
+ Επίσκοπος Κήρυκος Κοντογιάννης
Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
και Τοποτηρητής της Αρχιπισκοπής Αθηνών
της απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας      

   Ήταν ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε παράνομες και άλογες πράξεις και ενέργειες του ιδίου όσο και των συνεργατών του, στην υφαρπαγή του Συνδέσμου Μας και την τροποποίηση του καταστατικού, σύμφωνα με την απόφαση 260/29-7-2013 διαταγή του Ειρηνοδίκη Αθηνών.

   Μου ζητήθηκε και δέχτηκα να υπογράψω του πρακτικό του <<ΙΕΡΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΓΟΧ) ΜΑΤΘΑΙΟΣ Α΄>> νόμιμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού, <<Τον πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενον, αναπληροί ο αντιπρόεδρος>>.

   Πάντοτε με τας πενιχράς μου δυνάμεις, προσπάθησα και δια του λόγου και δια του παραδειγματός μου, να καλλιεργήσω και να αναπτύξω το πνεύμα της συνεργασίας, της αγάπης και ανεξικακίας, τον ζήλων δια την αναζήτησην της πνευματικής ζωής, την πείνα και την δίψα δια τον λόγων του Θεού, την αρετήν και την αλήθειαν. Από τη θέση του αντιπροέδρου του Ιερού μας Συνδέσμου και αφού προσπάθησα αρκετές φορές με την ιδιότητα αυτή, να φέρω σε πέρας το έργου του Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε κάτι που δεν κατάφερα, γιατί πάντα έβρισκα τις πόρτες κλειστές. Με αλαζονείαν, αδιαφορίαν, προκατάληψη και με διάφορες άλλες προφάσεις, προσπάθησαν να μηδενίσουν το έργο μου, αλλά και την λειτουργία του ιδίου του Συνδέσμου. Καταλήξαμε σήμερα να προσπαθούμε μέσω των πολιτικών δικαστηρίων με ενέργειες, που δεν συνάδουν με το πνεύμα της Εκκλησίας μας και τους θεσμούς της, είτε χρησιμοποιώντας ανθρώπους, εν αγνοία τους, είτε να θέλουμε να στείλουμε με αποφάσεις της Γ.Σ του Συνδέσμου του Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε, Επισκόπους στα πολιτικά δικαστήρια, κάτι που δεν νομιμοποιήται από τους Κανόνες της Εκκλησίας και κατά παράβασιν του άρθρου 16 του Καταστατικού. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αλλά και από ένα ακόμη πρόσφατο γεγονός, που συνέβην, όταν ζήτησα από μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, να μου δώσει αντίγραφο του πρακτικού, που εγώ ο ίδιος υπέγραψα, έλαβα την απαράδεκτον και ανεπίτρεπτων άρνησην αλλά και τον αδιανόητον ισχυρισμόν του, να καταθέσω αίτηση πρώτα στο Δ.Σ. Ο καθείς αντιλαμβάνεται πλέον και φανερόν το πνεύμα που διέπει την λειτουργίαν το Δ.Σ. του Ι.Φ.Σ.Κ.Α.Ε και που οδήγησε και θα οδηγήσει αυτό και ποια τα αίτια που έφεραν τον Σύνδεσμο στην τοιαύτην κατάστασην.

   Εφόσον δεν αλλάζει το πνεύμα, η αλαζονεία, η αδιαφορίαν, η χειραφέτηση των μελών και οι ενέργειες που οδήγησαν σε αυτήν την πενιχράν κατάστασην, δηλώνω και με το παρόν, ότι, δεν θέλω και παύω να είμαι μέλος ενός συνδέσμου, που είχε ως κύριον σκοπόν και ρόλο, την υποταγή, την χειραφέτηση και χωρίς προσωπικότητα των μελών, κατά παράβαση του καταστατικού, των Ιερών Κανόνων και της Ιεράς Παράδοσης της Εκκλησίας μας.

   Κλείνω την επιστολή μου αυτή, με την Ευχήν και την Προσευχήν προς τον Κύριον, να οικονομήσει, διά της χάριτός Του, ταχείαν και δίκαιον επίλυσην των σοβαρών προβλημάτων, όπου εκεί αντιμετωπίζετε, αλλά και γενικότερον να φέρει την Ειρήνην, την Αγάπη, και την Ορθότητα του βίου εις όλους τους Ορθοδόξους χριστιανούς, μέλη της Απανταχού Αγίας Του Εκκλησίας, Αμήν.

Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης

Μητροπολίτης

Θηβών κ΄ Λεβαδείας
Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ 



 

1 σχόλιο:

  1. Απο τα λεγομενα του συμπερενεται ,οτι δεν διαφερουν σε τιποτε απο διαφορες οργανωσεις και συμμοριες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή