Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΗ ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ'' ΤΗΣ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ''ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ'' ΤΟΥ κ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ!!!

 
    [Λίαν εσχάτως, μόλις την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, η εν Κύπρω <<Ιερά Σύνοδος>> του κ. Σεβαστιανού, κυκλοφόρησε την ως κάτωθι ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ", η οποία ως κύριο σκοπό της έχει να τοποθετήσει στην <<σωστή>> τους βάση τα όσα έγιναν στην Κύπρο την 16ην Νοεμβρίου του 2015, κατά την στιγμή της <<τελετής χειροτονίας>> του ''π.'' Επιφανίου εις <<Μητροπολίτην Τριμυθούντος>>. Αυτό όμως που τελικά επιτυγχάνεται εξ αυτής της ''Ενημερώσεως'' είναι η εις απέραντον βαθμόν παραπληροφόρηση των αναγνωστών της. Διότι αύτη ομολογεί την αλήθεια μόνο στο 20% των αναφερομένων της, στα δε υπόλοιπα ψεύδεται ασύστολα χωρίς να παρουσιάζει τα πράγματα ως έγιναν αλλά ως επιθυμεί να τα παρουσιάσει ο συντάξας αυτήν. Τούτο δε με μόνο σκοπό να εφησυχάσει με ψέματα όσους έγιναν γνώστες των πραγματικών συμβάντων, από το συγκεκριμένο Blog αλλά και από τα όσα εμείς δημοσιεύσαμε στην ανοικτή ομάδα του Facebook ''ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ'' (Φωτογραφίες, Κείμενο του κ. Κυπριανού κ.α.). Αυτό όμως που εσκεμμένα δεν επιτυγχάνεται από την συγκεκριμένη ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ'', με την βοήθεια του Θεού θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε εμείς, σχολιάζοντες όλα τα παρακάτω γραφόμενα, παρουσιάζοντες ταυτοχρόνως και την αληθινή πλευρά των πραγμάτων. Δια τούτο ως πρώτο βήμα παραθέτουμε την ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ'' όπως αυτή εδημοσιεύθει εις το προσωπικό Blog του κ. Δημητρίου Κάτσουρα ''ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - ΣΩΤΗΡΙΑ'' και εις την συνέχεια θα επακολουθήσουν εύστοχα σχόλια προς ειλικρινή ενημέρωση των ενδιαφερομένων.]



Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ 

ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΠΑΤΡΩΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ (Γ.Ο.Χ.) ΚΥΠΡΟΥ

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ 

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΚΑΙ 

ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΝ


   Η Ιερά Σύνοδος της γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου δια της παρούσης Ενημερωτικής Ανακοινώσεως επιθυμεί να πληροφορήση εγκύρως και υπευθύνως άπαντας τους πιστούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενον περί των τελευταίων εκκλησιαστικών εξελίξεων και των ιστορικών γεγονότων τα οποία έλαβον χώραν εσχάτως εις τους κόλπους Αυτής. Συγκεκριμένως:
   Με την Χάριν και την βοήθειαν του τριαδικού Θεού την 16ην Νοεμβρίου ενεστώτος έτους (2015) ημέραν Κυριακήν και εις το Καθολικόν της Ιστορικής Δεσποτικής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αβδελλερού, αραδίππου Λάρνακος, εχειροτονήθη ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Σιήκκης Επίσκοπος Τριμυθούντος. Κατά την χειροτονίαν προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και έξαρχος πάσης Κύπρου κ.κ. Σεβαστιανός, συμπαραστατούμενος υπό του Σεβ/του Επισκόπου Αμαθούντος κ.κ. Λαζάρου, τη συμμετοχεί τεσσάρων Αρχιερέων εκ της αδελφικής Αγιωτάτης Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, ήτοι των: Σεβ/του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Ανδρέου, του Σεβ/του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Υόρκης κ.κ. Αντωνίου (εξ Αμερικής προς τούτο ταξιδεύσαντος) και του νεωστί χειροτονηθέντος Σεβ/του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Παντελεήμονος.
   Εις την λαμπράν τελετήν και την Θείαν Λειτουργίαν πέραν των προαναφερθέντων συμμετείχε σύμπας ο Ιερός Κλήρος της καθ' ημάς Εκκλησίας, τρεις Κληρικοί Εξ Ελλάδος, οι Αδελφότητες της Μονής Μεταμορφώσεως και Ανδρώας Μονής Αγίου Επιφανίου Αραδίππου (εκ της οποίας προέρχεται ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Σεβ. κ.κ. Επιφάνιος), καθώς και μεγάλο πλήθος πιστών πάσης ηλικίας.
   Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών Αρχών (Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι κλπ) καθώς και ο Εξ Ελλάδος προσελθών Επίσκοπος του Πατρίου Εορτολογίου <<Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής>> κ. Κυπριανός.
  Μετά την Απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας προσεφέρθη προς όλους τους παρισταμένους το καθιερωμένο κέρασμα εις τον ξενώνα της Ιεράς Μονής, ενώ ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα εις Εστιατόριο (λόγω του πλήθους των προσελθόντων) της περιοχής.
   Την επομένη της Χειροτονίας, κατά αγαθή συγκυρίαν, εξεδόθη η μετ' αγωνίας αναμενομένη Απόφασις του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακος, η οποία απέρριψε Αγωγή απεσχισθέντων εκ της Εκκλησίας πλανωμένων προσώπων και επιβούλων Αυτής δια της οποίας επεδίωκαν την αμφισβήτησιν των δικαιωμάτων και της κανονικότητος της Αδελφότητος της Μονής Μεταμορφώσεως Αβδελλερού, του Πνευματικού Προϊσταμένου και διαδόχου του Κτήτορος Αυτής Μητρ/του Κιτίου κ.κ. Σεβαστιανού, ακόμη και των Αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, κατά την εμπερίστατον περίοδον μετά την Κοίμησιν του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Επιφανίου (+2005).
    Κατ' αυτήν την ημέραν (Δευτέραν 17ην Νοεμβρίου, κατά το εκκλ. ημερολόγιον, 2015) κατόπιν προσκλήσεως του έχοντος τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης μεταξύ των Επισκόπων της Νήσου, Σεβ/του Μητροπολίτου Κιτίου κ.κ. Σεβαστιανού, εγένετο η πρώτη πανηγυρική Συνεδρίασις της αυτοδυνάμου πλέον (συγκροτουμένης υπό τριών Αρχιερέων της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου) Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας Πατρώων Παραδόσεων Γ.Ο.Χ. Κύπρου.
   Η ιστορική αυτή Συνεδρίασις διεξήχθη εις Αίθουσαν της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και συμμετείχον εις αυτήν τιμητικώς και οι εξ Ελλάδος Ιεράρχαι. Κατά την πρώτην αυτήν πανηγυρικήν Συνεδρίασιν αξίζει να σημειωθεί ότι ανετέθη εις τον Πρόεδρον Αυτής Σεβ. Μητρ/την Κιτίου κ.κ. Σεβαστιανόν η Τοποτηρησία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, με την ομόθυμον ευχήν απάντων των Ιεραρχών όπως συντόμως αναδειχθεί ορθόδοξος και κανονικός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο πρώτος μετά το νεοημερολογιτικόν Σχίσμα! Χρέη Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου ανετέθησαν εις τον ευλαβ/τον Ιεροδιάκονον π. Βασίλειον Σ. (αδελφόν της Ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίου Επιφανίου Αραδίππου).
     Λόγω της συγκυρίας της προαναφερθείσης εκδόσεως της Δικαστικής Αποφάσεως, η οποία ήλθε την κατάλληλον στιγμήν να υπενθυμίση εις τους ανυποτάκτους, έστω και διά στόματος εντίμων κοσμικών αρχών, ότι <<σκληρόν εστί (αυτοίς) προς κέντρα λακτίζειν>>, αφού όποιος διώκει τα πιστά μέλη της Εκκλησίας ματαιοπονεί, διότι διώκει την ιδία την Εκκλησία και κατ' επέκτασιν τον ίδιον τον Χριστόν, ετελέσθη ευχαριστήριος Δοξολογία εις το Καθολικόν της Μονής Μεταμορφώσεως. Με μεγάλη χαρά αλλά και βαθειά συγκίνηση συμμετείχον εις αυτήν Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχοί, σύμπασα η δοκιμασθείσα και δικαιωθείσα Αδελφότης της Μονής, οι κ.κ. συνήγοροι της υποθέσεως και πλήθος πιστών, οι οποίοι ενημερωθέντες σχετικώς προσέτρεξαν δια να συγχαρούν δια το λίαν ευχάριστον αυτό γεγονός.
   Τα εν λόγω γεγονότα, τόσον η δια πρώτη φορά Χειροτονία ορθοδόξου Επισκόπου εις την μαρτυρικήν Μεγαλόνησον, μετά την πρόκλησιν του επαράτου νεοημερολογιτικού σχίσματος κατά το έτος 1924, όσον και η έκτοτε δια πρώτην επίσης φοράν συγκρότησις αυτοδυνάμου Ιεράς Συνόδου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας Πατρώων Παραδόσεων (Γ.Ο.Χ.) Κύπρου, ενέπλησαν χαρά και δύναμιν τους γνησίους ορθοδόξους χριστιανούς απ' άκρου εις άκρον της Νήσου και της Ελλάδος, αλλά και εις τα πέρατα της γης, όπου έφθασε, ως χαρμόσυνος αγγελία, η σχετική περί αυτών είδησις.
   Βεβαίως υπήρξαν, δυστυχώς, και ορισμένοι εις τους οποίους τα αναστάσιμα αυτά γεγονότα προεκάλεσαν θλίψιν και απογοήτευσιν. Διότι τους ενοχλεί ότι προάγεται το έργον της Εκκλησίας του Χριστού και προοδεύει η αποστολή της Ορθοδοξίας και ταυτοχρόνως λύονται τα έργα του διαβόλου, ο οποίος μισεί την μαρτυρία της καθαράς Ομολογίας και της ακραιφνούς ορθοδόξου Πίστεως. Διότι το μικρόν ποίμνιον, το οποίον τηρεί ακαινοτομήτως την Παράδοσιν των Αγίω Πατέρων της Εκκλησίας και ακολουθεί τοις ίχνεσιν αυτών, αποκτά προστασίαν και στήριγμα εις τα πρόσωπα των ορθοδόξων και κανονικών Ποιμένων του και αντί να κινδυνεύη από τις παγίδες της συγχρόνους αποστασίας, μένει πιστό <<εν οις έμαθε και επιστώθη>>!
   Τα πράγματι ιστορικά, τουλάχιστον δια την Αυτοκέφαλον Ορθόδοξον Εκκλησία Πατρώων Παραδόσεων Κύπρου, αυτά γεγονότα προκαλούν ήδη ανησυχίαν εις τους κύκλους των υποστηρικτών της μεγίστης αιρέσεως της εποχής μας, του παναιρετικού Οικουμενισμού, του οποίου πρώτο πρακτικόν βήμα υπήρξε αποδεδειγμένως η νεοημερολογιακή Καινοτομία, επιβεαιώνοντας ότι, χάριτι Θεία, καίτοι ανάξιοι βαδίζομεν την ευθείαν οδόν της Αληθείας, η οποία πάντοτε θα διώκεται!
      Ενταύθα είμεθα υποχρεωμένοι, προς αποφυγήν συγχύσεως και παραπληροφορήσεως την οποίαν τινές ψευδάδελφοι, κυρίως, ευρισκόμενοι μακράν της εκκλησιαστικής κοινωνίας, επιδιώκουν (ήδη και δια δημοσιευμάτων), να δευκρινίσωμεν και τα περί της παρουσίας εις τον χώρον όπου έλαβον χώραν τα χαρμόσυνα γεγονότα του οικεία βουλήσει προσελθόντος εξ Ελλάδος επισκόπου της Ακακιακής Παρατάξεως του Πατρίου ημερολογίου <<Μητρ/του>> κ. Κυπριανού, μετά του οποίου ασφαλώς δεν έχομε εκκλησιαστικήν κοινωνία.
    Ακολουθούντες, κατά το πνεύμα της Ορθοδοξίας αλλά και κατά την παραδοθείσα ημίν γραμμήν του αοιδίμου Μητροπολίτου Κιτίου κυρού Επιφανίου (+), την παράδοσιν της αδιακρίτου Φιλοξενίας εδέχθημεν με την προσήκουσα ευγένεια την καλοπροαίρετον επίσκεψιν και παρουσίαν  του προαναφερθέντος προσώπου. Δεν υπερέβημεν σχετικώς εις ουδέν τα κανονικώς οριζόμενα και προβλεπόμενα.
    Εις τον Ναόν εστάθη μετά των λοιπών προσκυνητών και δη εις τον χώρο όπου είχε προβλεφθεί να σταθούν οι εκπρόσωποι των κοσμικών Αρχών. Δεν αντηλλάγη μεταξή αυτού και των Ιεραρχών ή άλλων Κληρικών και προσώπων εκκλησιαστικός χαιρετισμός ή ασπασμός, παρά μόνον εγένετο τη πρωτοβουλία αυτού ασπασμός υπ' αυτού των Αρχιερέων.
   Όντως εδηλώθη εκ μέρους του ότι προσήλθε αυτοβούλως μεν, πλην και κατόπιν ενημερώσεως και εγκρίσεως της Συνόδου εις την οποίαν ανήκει, προκειμένου να εκρασθεί και η επιθυμία των προς προσέγγισιν και διάλογον. Επ' αυτού του εδηλώθησαφώς ότι περί αυτών την αρμοδιότητα έχει κατά πρώτον η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος και ουδείς των παρισταμένων Ιεραρχών έχει δικαίωμα να ενεγήσει άνευ της ενημερώσεως και εγκρίσεώς Της. Προφανώς δε άπαντες οι Ιεράρχες ενδιαφέρονται δια την θεραπείαν των σχισμάτων και την κατά Θεόν και εν τη Αληθεία (Εκκλησία) ένωσιν. Ούτω οι μεν συζητήσεις περιορίσθησαν εις την ανταλλαγήν απόψεων περί των συμβαινόντων εις τον χώρον του Οικουμενισμού, ενώ διά στόματος του Μητροπολίτου κ. Σεβαστιανού ενημερώθη ότι λίαν συντόμως θα δημοσιευθή η Γνωμάτεσις της Θεολογικής Επιτροπής περί του εκκλησιολογικού κειμένου βάσει του οποίου ενώθησαν οι της Συνόδου του <<Αρχιεπισκόπου>> κ. Καλλινίκου μετά της Κοινότητος των πρώην Ενισταμένων.
   Πέραν των ανωτέρω τα όσα λέγονται εκ κακής πληροφορήσεως ή εξ αυθαιρέτων ερμηνειών φημών και φωτογραφικών στιγμιοτύπων ή εκ κακής σκοπιμότητος στερούνται χριστιανικού ήθους και στοιχειώδους σοβαρότητος. Άλλωστε περί της ημετέρας στάσεως και των θέσεων έναντι των Ακακιακών το σημαντικόν  και συνάμα ουσιαστικόν είναι να γνωρίσει κανείς ταύτα εκ των υπευθύνων τοποθετήσεών μας, ως, επί παραδείγματι, το οσονούπω εκδοθησόμενον Κείμενον, και όχι εκ των ανευθύνων σχολίων των ζητούντων αφορμήν προς κατηγορίαν ψευδοζηλωτών.
   Επανερχόμενοι εις τα λαβόντα ώραν ιστορικά γεγονότα επιτονίζομε ότι, με την χάριν και την βοήθεια του Θεού, αλλά την ως άλλου Κυρηναίου αρωγήν της αδελφής Αγιωτάτης ΅κκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, η Αυτοκέφαλος Ορθόδοξος Εκκλησία Πατρώων Παραδόσεων (Γ.Ο.Χ.) Κύπρου προχωρεί με νέας ελπίδας και δύναμιν εις την Ιεράν Αποστολή Της. Αίρει τον Σταυρόν Της και με πίστιν και προσδοκίαν Αναστάσεως και Ζωής Αιωνίου δίδει την μαρτυρίαν Της.
    Με επίγνωσιν ότι οι καιροί τους οποίους διερχόμεθα είναι χαλεποί και πονηροί και ότι <<ο διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιπατεί ζητών τίνα καταπίη>>, η Ιερά Σύνοδος ηγείται του Αγώνος πάντων των πιστών μελών της Εκκλησίας υπέρ της άπαξ παραδοθείσης τοις Αγίοις Πίστεως. Αληθεύουσα δε προς πάντας εν αγάπη θα εργασθή αόκνως δια την διάδοσιν και κατίσχυσιν της γνησίας Ορθοδοξίας και δεν θα διστάση να αντιπολεμήση με όλες τις δυνάμεις του σκότους με την βεβαιότητα ότι η νίκη ανήκει εις τον μοναδικόν Σωτήρα Χριστόν, όστις, κατά την Ιεράν Αποκάλυψιν, <<εξήλθε νικών και ίνα νικήση>>!
   Προς τούτο επικαλείται τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα, πάντων των Αγίων Ιεραρχών, Ασκητών και Ομολογητών των ευλογησάντων δια της παρουσίας των τον μαρτυρικόν τούτον τόπον και επί τούτοις τις ευχές των Πνευματικών ημών Πατέρων αοιδίμων Αρχιεπισκόπου Ματθαίου, του νέου Ομολογητού, του οσίου Ιεράρχου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος (+1963) και του αειμνήστου Μητροπολίτου Κιτίου κυρού Επιφανίου (+2005), του πολλά κοπιάσαντος υπέρ της κατά Κύπρον Αγιωτάτης του Χριστού Εκκλησίας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
              

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Παπαδάτε καλημέρα σας.Διάβασα και διαβάζω κατά καιρούς τις αναρτήσεις - ανακοινώσεις σχετικά με τον "Μητροπολίτη" κ. Κήρυκο που δραστηριοποιείται και κινείται στον ευρύτερο χώρο του πατρίου ημερολογίου και εορτολογίου.Θα σταθώ σε μία ουσιώδη φράση που χρησιμοποιείτε. Η φράση είναι "ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ".Η αλήθεια όμως είναι μία. Και για να οδηγηθεί κάποιος σε αυτήν πρέπει να παρουσιάζονται τα έγγραφα συνολικά.Προσωπικά πριν ταχθώ με κάποιο πρόσωπο, πιστεύω πρώτα αυτό που μου αποκαλύπτουν οι πηγές μου. Το θέμα πολύ συγκεκριμένο αγαπητέ Δημήτρη.Οι πέντε Αρχιερείς.Και οι ερωτήσεις μου επίσης πολύ συγκεκριμένες. 1). Υπήρξε θέμα Εικονομαχίας ή Νεοεικονομαχίας,και μάλιστα γραπτώς, στον μέχρι το έτος 1995 αδιάσπαστο και ενιαίο χώρο των Ματθαιϊκών? Ναι ή Όχι? Εάν όχι τότε πως εξηγείτε την συγγραφή, έκδοση και κυκλοφορία από την τότε Ιερά Σύνοδο των Γ.Ο.Χ των Α΄ και Β΄ Ποιμαντορικών Εγκυκλίων οι οποίες έφεραν τις υπογραφές και των 8 Αρχιερέων και με τις οποίες καταδικάζεται η Νεοεικονομαχία? 2).Ποία η εκκλησιαστική ανάγκη της χειροτονίας πέντε νέων "αρχιερέων" ή ποιοι λόγοι εκκλησιαστικοί υπαγόρευσαν αυτήν να εκτελεστεί υπό τριών Αρχιερέων ευρισκομένων συνοδικώς εν αργία και επιπλέον όταν υπήρχαν ήδη άλλοι πέντε Αρχιερείς? 3). Αφού κατ' εσάς οι πέντε έκαναν σχίσμα στην Εκκλησία ή αποστασία, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη Συνοδική πράξη καθαιρέσεώς τους? Εάν υπάρχει που μπορώ να τη βρώ. Γιατί μια επίσημη εκκλησιαστική πράξη και μάλιστα συνοδική αναλύει τους λόγους. 4).Οι πέντε Αρχιερείς επέβαλαν την ποινή της αργίας σε Αρχιεπίσκοπο Ανδρέα, Πειραιώς Νικόλαο και Αργολίδος Παχώμιο ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ και ΕΠΙΣΗΜΩΣ.Η απάντηση των τριών (της μειοψηφίας της τότε Ιεράς Συνόδου των Γ.Ο.Χ) ήταν η χειροτονία νέων επισκόπων, προκαλώντας έτσι την τελική τους καθαίρεση.


    Με εκτίμηση,
    Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος
    email: Korinthios13@yahoo.gr
    Ζευγολατιό Κορινθίας, Τ.Κ. 20001

    ΑπάντησηΔιαγραφή