Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΠΕΡΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΩΝ!




 Ας ιδούμε τί αναφέρει η θεία Γραφή και οι Αγ. Πατέρες στα έσχατα χρόνια της συντελείας περί ψευδοπροφητών, ψευδοδιδασκάλων και αθέων αιρετικών οι οποίοι πλανούν πολλούς. Σε αυτούς συγκαταλέγονται εκτός των νεοοικουμενιστών και όλοι οι αιρετικοί, (παπικοί, προτεστάντες - με τα παρακλάδια τους - Μονοφυσίτες) καθώς και οι αλλόθρησκοι άπιστοι και άθεοι.

 Λέγει ο Κύριος:
 <<Βλέπετε, μή πλανηθήτε. Πολλοί γαρ επί τω ονόματί μου ελεύσονται λέγοντες, ότι εγώ ειμί ο Χριστός, και πολλούς πλανήσουσι>>. Και πάλιν. <<Προσέχετε εαυτοίς από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισί λύκοι άρπαγες. Αλλ' από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς>>.
 Δηλαδή από τα λόγια τους, από τις ψευδοπροφητείες τους, από την υποκρισία τους, την κακοδοξία τους και την βλασφημία τους θα τους καταλάβετε. 

 Αλλού λέγει:
 <<Ου πας ο λέγων Κύριε, Κύριε, εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών, αλλ' ο ποιών το θέλημα του Πατρός μου. Πολλοί ερούσι μοι εν εκείνη τη ημέρα Κύριε, Κύριε, ου τω σω ονόματι δαιμόνια εξεβάλομεν, και τω σω ονόματι δυνάμεις πολλάς εποιήσαμεν; Και ερώ αυτοίς ότι ουδέποτε έγνων υμάς αποχωρείται απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν>>.

 Ο επιστήθιος μαθητής του Χριστού άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος μας έχει προειδοποιήσει εν προκειμένω από τους τοιούτους αντιχρίστους, ώστε να είμεθα αδικαιολόγητοι.
 Γράφει ο Απόστολος Ιωάννης εις την Α' επιστολήν του κεφ. Β' 18-20: <<Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασι. Όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν>>.
 Πριν έλθη ο τελικός αντίχριστος κυκλοφορούν πολλοί αντίχριστοι.
 Εξ αυτού γνωρίζομεν ότι ο καιρός πλησιάζει. Και συνεχίζει: <<εξ ημών εξήλθον, αλλ' ουκ ήσαν εξ ημών. Ει γαρ ήσαν εξ ημών, μεμενήκεισαν αν μεθ' ημών. Αλλ' ίνα φανερωθώσι ότι ουκ εισί πάντες εξ ημών>>. Δυστυχώς λέγει ο Απόστολος από τον ορθόδοξον κλήρον εξήλθον, αλλά δεν ήσαν ποτέ Ορθόδοξοι. Εάν ήσαν τοιούτοι θα παρέμενον υπερασπίζοντες την πίστιν και την Ιεράν Παράδοσιν.
 Και αλλαχού λέγει:
 <<Αγαπητοί, μή παντί πνεύματι πιστεύετε, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα ει εκ του Θεού εστίν, ότι πολλοί ψευδοπροφήται εξεληλύθασιν εις τον κόσμον>>.
(Α' Ιωάννου κεφ.Δ' στίχος 1).

 Ο Απόστολος Πέτρος λέγει:
 << Εγένοντο δε και ψευδοπροφήται εν τω λαώ ως και εν υμίν έσονται ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες παρεισάξουσιν αιρέσεις απωλείας και τον αγοράσαντα αυτούς Δεσπότην αρνούμενοι, επάγοντες εαυτοίς ταχινήν απώλειαν και πολλοί εξακολουθήσουσιν αυτών ταις ασελγείαις δι' ους η οδός της αληθείας βλασφημηθήσεται. Και εν πλεονεξία πλαστοίς λόγοις υμάς εμπορεύσονται, οις το κρίμα έκπαλαι ουκ αργεί, και η απώλεια αυτών ου νυστάξει>>.
( Β' Πέτρου κεφ. Β' στιχ 1-3)

 Ο δε Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής λέγει ότι:
 << Ο Θεός εξέλεξε και ανέδειξεν Αποστόλους και Προφήτας και Διδασκάλους προς τον καταρτισμόν των πιστών. Ο δε διάβολος ψευδαποστόλους και ψευδοπροφήτας και ψευδοδιδασκάλους κατά της ευσεβείας εξέλεξε και ανέδειξεν, ώστε και ο παλιός να πολεμηθή νόμος και ο Ευαγγελικός, Ψευδαποστόλους δε... και ψευδοδιδασκάλους εννοώ μόνον τους αιρετικούς, των οποίων οι λόγοι και οι λογισμοί είναι διεστραμμένοι. Όπως λοιπόν ο δεχόμενος τους αληθείς Αποστόλους, Προφήτας και Διδασκάλους, τον Θεόν δέχεται. Ούτως και ο δεχόμενος τους ψευδαποστόλους και ψευδοπροφήτας και ψευδοδιδασκάλους, τον διάβολον δέχεται. Όποιος λοιπόν κατατάσει και τους αγίους μαζί με τους εναγείς και ακαθάρτους αιρετικούς... προφανώς συγκατέκρινε τον Θεόν, ομού με τον διάβολον. 
 Εάν λοιπόν ερευνώντες τας γενομένας καινοτομίας εις τους χρόνους μας, ευρίσκομεν αυτάς να καταλήγουν εις τούτο το ακρότατον κακόν, πρόσεξε μήπως προφασιζόμενοι την ειρήνην, ευρεθώμεν να έχωμεν νοσήσει και κηρύξει την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΝ, την οποίαν ο θείος Απόστολος Παύλος είπεν ότι θα είναι πρόδρομος της παρουσίας του Αντιχρίστου. 
( PG 90, 144-145 εις απλουστέραν διασκευήν)
Περιοδικό Άγιος Αγαθάγγελος

 Ομοίως και ο Θεοφόρος Ιγνάτιος λέγει:
 <<Πας ο λέγων ΠΑΡΑ ΤΑ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, καν αξιόπιστος η, καν νηστεύη, καν παρθενεύη, καν σημεία ποιή, ΛΥΚΟΣ σοι φαινέσθω εν προβάτου δορά φθοράν προβάτων κατεργαζόμενος>>.
 Δηλαδή: Όποιος διδάσκει αντίθετα με την παράδοση της Εκκλησίας, και αν είναι αξιόπιστος, και αν νηστεύει, ή παρθενεύει ή κάνει σημεία, να σου φαίνεται σαν λύκος με δέρμα προβάτου, ο οποίος εργάζεται δια τον αφανισμό και τον θάνατο των προβάτων δηλαδή των πιστών.

 Περί αυτών λέγει και πάλιν ο Κύριος:
 <<Εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και δώσουσι σημεία μεγάλα και τέρατα ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν και τους εκλεκτούς>>.
(Ματθ. ΚΔ' 24)

 Όπως βλέπουμε οι Αγ. Πατέρες προβλέπουν και σκιαγραφούν την σημερινή κατάσταση.
 Λέγει ξεκάθαρα ο Απ. Παύλος ότι: <<ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός>> και <<οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζονται ως διάκονοι δικαιοσύνης>>. 
(Β. Κορ. ΙΑ' 14-15)

 Πως λοιπόν να διακρίνουν οι νεοοικουμενιστές νεοημερολογίτες, οι οποίοι εγκαταλήφθηκαν από την χάριν του Θεού, εάν αυτά που λέγουν και πράττουν είναι από τον Θεόν ή τον διάβολον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου