Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ...



 Ο Θεάνθρωπος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, βλέποντας την σημερινή ζοφερή κατάσταση, απευθύνεται προς τους σημερινούς Αρχιερείς, τους Πολιτικούς και τον Λαό, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα και εκφράζοντας το παράπονό Του.

 Προς τους Αρχιερείς:

 Αρχιερείς, σας έδωσα το Άγιον Πνεύμα, σας έκανα Ποιμένες του λαού μου.
 Αρχιερείς, με ποιό δικαίωμα κλείσατε τους ναούς μου;
 Αρχιερείς, ποίοι είστε εσείς, που απαγορεύσατε την παρουσία των πιστών μου στους Ναούς μου;
 Αρχιερείς, γιατί εμποδίζετε αυτούς που Με αγαπούν, να τραφούν με τη Ζωή;
 Αρχιερείς, ακόμη και ο Καίσαρας είναι ευσπλαχνικότερος από εσάς, αφού φροντίζει για την τροφή του σώματος!

 Προς τους Πολιτικούς:

 Πολιτικοί, με ποιό δικαίωμα κλείσατε τους Ναούς μου;
 Πολιτικοί, ποίοι νομίζετε ότι είστε εσείς, που δεν αφήνετε τους πιστούς μου να έρθουν σε Μένα; 
 Πολιτικοί, γιατί μισείτε τόσο πολύ, Εμένα και τους αγαπώντες με;

 Προς τον Λαό:

 Λαέ, γιατί φοβάστε να με πλησιάσετε;
 Δεν με αγαπάτε;
 Λαέ, δεν πιστεύετε ότι σε κάθε Θεία Λειτουργία βρίσκομαι και σωματικώς Παρών;
 Λαέ, φοβάστε να μη σας μεταδώσω ασθένειες;
 Λαέ, στα λόγια σας με αναγνωρίζετε ως Θεό, αλλά στις καρδιές σας άλλον θεό πιστεύετε.
 Λαέ, ούκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος!
 Λαέ, αμήν αμήν λέγω υμίν , εάν μή φάγητε την σάρκα του υιού του ανθρώπου και πίητε αυτού το αίμα, ουκ έχετε ζωήν εν εαυτοίς. 
 Ω γενεά άπιστος και διετραμμένη!
 Αχάριστοι, σας τα έδωσα όλα, αλλά με διώξατε.
 Τόσα έπαθα για όλους εσάς.
 Σας έχω αγορασμένους με το Αίμα Μου.
 Θέλησα να σας κάνω υιούς, αδελφούς, ελεύθερους.
 Όμως, ουαί! Εσείς προτιμάτε τη σκλαβιά και σκλαβωμένοι θα είστε.
 Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών!  

5 σχόλια:

  1. Ἡ παντελής ἀσχετοσύνη σας ἐκφράζεται καί διαπιστώνεται καί ἀπό τήν ἀνάρτηση αὐτῆς τῆς καινοτόμου ἀλλοιώσεως τῆς εἰκόνος τοῦ Χριστοῦ. Ἔλεος πλέον! Καταντήσατε κυριολεκτικῶς σκουπιδοτενεκές τῶν κακοδόξων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεῖ νά μήν εἶστε Θεολόγοι, ἀλλά λέτε ὅτι εἶστε χριστιανοί. Ἔτσι δέν εἶναι; Λοιπόν, ὁ Χριστός εἶναι Σωτήρ τοῦ κόσμου. Ἦλθε διά νά σώσει τόν κόσμον, ὄχι τήν Ὀρθοδοξία. Καί ἀσφαλῶς δέν ἦλθε μόνον διά τούς Ἕλληνες, οὔτε (μόνον) διά κανένα ἔθνος ἀλλά διά τό ἀνθρώπινο γένος! Τί πάθατε;! Σοβαρευθεῖτε, ἐπιτέλους! Δέν χαιρόμεθα, ἀλλά ἀποροῦμε διά τήν κατάντια αὐτή! Συνέλθετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''Αγαπητέ'' Δημητράκι,

    Παρ' ότι η θύμησή σου και μόνο μου προξενεί στομαχικές διαταραχές, θα σου κάνω την χάρη για να μην κλαις και θα ασχοληθώ για ακόμη μία φορά μαζί σου και θα σου απαντήσω στα σχόλιά σου.

    Γνώριζε πως ο μόνος λόγος που θέλησα να αντιγράψω από το facebook στο blog το παραπάνω κείμενο, είναι απλά και μόνο επειδή λέει ωραία λόγια και όχι επειδή είναι το ''διαμάντι'' της Θεολογίας. Φυσικά και χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να το σχολιάσεις καθώς οι γνώμες όλων είναι αποδεκτές, αλλά και διότι αυτό δείχνει πως αν και δεν είμαι Θεολόγος όπως λες, πλην όμως με παρακολουθείς με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ειλικρινά σ' ευχαριστώ γι' αυτό.
    Δεύτερον. Το να μιλάς εσύ για Ορθοδοξία, εσύ που έχεις χωρίσει την Εκκλησία σε Κύπρο και Ελλάδα, νομίζω πως μόνο γέλιο προξενεί και τίποτα περισσότερο. Γι' αυτό καλό θα ήταν από το να ψάχνεις συνεχώς μέσα από βαριές δηλώσεις να κάνεις κάποιου είδους ''ομολογία'' πίστεως, η οποία όμως πολύ σύντομα θα χαθεί λόγω της παρουσίας σου σε κάποια Νεοημερολογίτικη ή Παλαιοημερολογίτικη Οικουμενιστική Τελετή, καλό θα ήταν να σιωπούσες και να έγραφες αν μη τι άλλο μόνο στο δικό σου blog. Σεβάσου άνθρωπέ μου πρώτος εσύ ο ίδιος τα άσπρα σου μαλιά και μην προκαλείς πλέον την οργή των Ορθοδόξων αλλά και την Οργή του Θεού. Μιλάς εσύ για Θεολογικά κείμενα, όταν κατά την ημέρα της Καταλήψεως του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, ξέχασες μάλλον πως ήσουν Θεολόγος και επέτρεψες στην παρεούλα σου να φερθεί με τόσο απάνθρωπο τρόπο εις βάρος του π. Θωμά (Ιερομ/χου π. Θεοδώρου) και να τον πετάξουν εκτός του Ναού; Μιλάς εσύ για θεολογικά κείμενα, όταν χωρίς φόβο Θεού, μπόρεσες λίγο καιρό πριν από την κατάληψη, να φωνάξεις στον δεύτερο Όροφο της Αγίας Τριάδος τον π. Θωμά και μαζί με τους τότε ομοίους σου (Παντελεήμων Ντέσκα, Νικόλαο κ.α.), να τον κλειδώσετε μέσα προκειμένου να του ζητήσετε τα κλειδιά της ενορίας; Και επιπλέον, μιλάς εσύ για Θεολογικά κείμενα όταν ποτέ σου ως Θεολόγος δεν μπήκες στον παραμικρό κόπο να επισκεφθείς τον π. Θωμά στο νοσοκομείο, προκειμένου έτσι να δείξεις πως τουλάχιστον τα Τυπικά και ανθρώπινα ως Θεολόγος είσαι σε θέση να τα τηρήσεις; Το κείμενο σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρησθεί ως ''διαμάντι'' Θεολογίας, πλην όμως έχει έναν ωραίο τρόπο γραφής και θέτει κάποια λογικά ερωτήματα. Τώρα αν εσύ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ και λιγότερο ως Θεολόγος, πειράχτηκες από τα ερωτήματα που θέτει προς τους Πολιτικούς, αυτό είναι πρόβλημά σου και καλείσαι να το λύσεις μόνος σου ή και με την βοήθεια κάποιου ειδικού.
    Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου διότι γράφοντας για εσένα ομολογουμένως και χωρίς να το θέλω βγάζω τον κακό μου εαυτό, καθώς δεν έχω και τίποτα καλό να θυμάμαι και από την συναναστροφή μου μαζί σου.

    Να είσαι καλά αγαπητέ ''Κορωνοϊέ'' της Εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ταλαίπωρο παιδί! Πόσο λυπᾶμαι γιά τήν συμπεριφορά σου! Κανείς δέν σοῦ ἔμαθε νά σέβεσαι τόν ἑαυτό σου; Κανείς δέν σοῦ δίδαξε τή στοιχειώδη εὐγένεια καί σοβαρότητα; Προφανῶς ματαιοπονῶ ἐπισημαίνοντάς σου τόν δημόσιο διασυρμό σου μέ ὅσα δημοσιεύεις ὡς ἄρθρα (ἀναρτήσεις) ἀλλά καί ὡς σχόλιά. Δέν παρεξηγῶ τήν πλήρη ἀδυναμία σου νά ἀπαντήσεις ἔστω μία φορά ἐπί τῆς οὐσίας, δέν μπορῶ ὅμως νά δικαιολογήσω τό πεζοδρομιακό σου τρόπο νά δημοσιολογεῖς ἐκθέτοντας ἀνεπανόρθωτα καί πρόσωπα πού ἔστω κάποτε κατεῖχαν ἀξιώματα καί ἰδιότητες μέσα στό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας καί τούς ὁποίους ἐμφανίζεις ὡς πνευματικούς σου ἤ προϊσταμένους σου. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ''Αγαπητέ'' Δημητράκι,

    Εσύ που είσαι τόσο σπουδασμένος, εσύ που είσαι Τέρας ''μορφώσεως'', εσύ αλήθεια δεν γνωρίζεις πως ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται; Ο τρόπος με τον οποίον γράφω δεν έχει να κάνει με όσα τυχόν δεν γνωρίζω, ή με τη μόρφωση που μου λείπει, αλλά με εκείνον που τη δεδομένη στιγμή έχω απέναντί μου και σε εκείνον που καλούμαι να απαντήσω. Κι εσύ ως γνωστόν, σύμφωνα με γνώμες πολλών, ακόμη και πρώην δικών σου, δεν είσαι άνθρωπος στον οποίο κανείς θα πρέπει να προσέχει πως μιλάει. Διότι εσύ έχεις κάνει το μεγαλύτερο κακό στην εκκλησία, ''σχίζοντάς'' την. Οπότε καλύτερο σου ήταν να ψάξεις και να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να μετανοήσεις και όχι να καραδοκείς σαν τον χειρότερο εγκληματία πότε θα βρεις την καλύτερη ευκαιρία για να χτυπήσεις τα θύματά σου, τα οποία είμαστε εμείς οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Σου είπα και σου το ξαναλέω και θα σου το πω και από κοντά αν τύχει και συναντηθούμε, από εσένα δεν έχω να θυμάμαι τίποτα το καλό. Μόνο διωγμούς, φασαρίες και ίντριγκες . Γι΄αυτό και ΔΟΞΑΖΩ το Θεό, που στην πιο ευαίσθητη ηλικία μου (τυχαίο λες να είναι), με πήρε από κοντά σου και με τοποθέτησε δίπλα σε πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους, που το μόνο τους μέλημα είναι η Αγάπη, η Ορθοδοξία, η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Και για να φτάσεις εσύ τους ανθρώπους αυτούς, μάλλον θα πρέπει να ξαναγεννηθείς. Όταν θα καταλάβεις όμως πως όσα λέω δεν είναι μόνο δική μου γνώμη, αλλά γνώμη πρώην δικών σου ανθρώπων και πιο γραμματισμένων από εμένα, τότε ίσως θα έχεις κάνει μία καλή αρχή προκειμένου να μπεις στον ίσιο δρόμο. Μέχρι τότε όμως και αν αυτό ποτέ γίνει, ειλικρινά λυπάμαι όλους εκείνους που πνευματικά συναναστρέφεσαι, διότι τους ποτίζεις με τα νάματα του Οικουμενισμού και της διαιρέσεως. Ειλικρινά λυπάμαι που γράφω κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά η μέχρι τώρα στάση σου δεν αφήνει περιθώρια για κάτι το καλύτερο. Αυτά που έγραψα και σε κατηγόρησα, φυσικά και ισχύουν, τίποτα δεν έχω βγάλει από το μυαλό μου, και δυστυχώς είναι λίγα μόνο απ' όλα εκείνα που κανείς θα μπορούσε να παραθέσει προκειμένου να παρουσιάσει το ομολογουμένως αξιοζήλευτο ομολογιακό σου φρόνημα (φυσικά και εδώ γελάμε).

    Να είσαι καλά και όταν θελήσεις να βάλεις στ' αλήθεια πάνω απ' όλα την Εκκλησία, τον Χριστό και την αλήθεια, τότε ίσως θα μπορέσουμε να μιλήσουμε κάπως καλύτερα. Τώρα όμως, όπως πορεύεσαι, έτσι και σου μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή