Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και προπαντός Ορθόδοξα εόρτασε και επανηγύρισε η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 2019.
Το απόγευμα της παραμονής, ικανός αριθμός πιστών συνέρρευσε στο όμορφο και βυζαντινό αυτό μοναστήρι για να παρακολουθήσει την ακολουθία του Εσπερινού μετά της Λιτής, προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Παχωμίου, συνιερουργούντος και του Σεβ/του Μητροπολίτου Πατρών κ. Ευσταθίου καθώς των Ιερέων Πανοσ/τάτου Αρχιμ/του π. Γερασίμου Κοσμά, Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Αντωνίου Γκιόκας,  Πρωτ/τέρου π. Δημητρίου εκ Ρωσίας και του Ιεροδιακόνου π. Ιακώβου Βιτάλη. 
Ανήμερα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και η συνοδική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπ/που κ. Παχωμίου συλλειτουργούντων και των Σεβ/των Μητροπολιτών Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου και Πατρών κ. Ευσταθίου. Εντός του ιερού βήματος με τους Σεβ/τους Αρχιερείς συλλειτούργησαν όλοι οι προαναφερόμενοι Ιερείς καθώς και Πρωτ/τερος π. Μιχαήλ Ιωάννου εκ Κύπρου και ο Ιεροδιάκονος π. Ναθαναήλ εκ Ρουμανίας. Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ/τος Πατρών κ. Ευστάθιος, ο οποίος απευθυνόμενος στους ευσεβείς πιστούς αλλά και προσκυνητές που είχαν κατακλύσει τον χώρο του μοναστηριού,  τόνισε την σπουδαιότητα αλλά και την αξία που της παρουσίας του αγ. Πνεύματος στην πορεία της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Διότι αυτό είναι που επισκιάζει τους Επισκόπους και τους βοηθάει να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις προκειμένου να οδηγούν το Ποίμνιο του Χριστού εις νομάς σωτηρίους.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μακ/τος κ. Παχώμιος ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του όλους εκείνους που ταξίδεψαν από τις διάφορες περιοχές της Ελλάδος προκειμένου να είναι παρόντες και συμπανηγυριστές κατ' αυτήν την ημέρα.
Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος εις τον περίβολο πέριξ του εορτάζοντος Καθολικού. 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πιστοί που προσήλθαν εις την Ιερά Πανήγυρη ξεπέρασαν τους 150 σε αριθμό. Εις όλους προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα από την αδελφότητα της Μονής. Εις δε το αρχονταρίκι παρατέθηκε πλούσια τράπεζα, κατά την οποία συνέφαγαν ο Μακ/τος μαζί με τους δύο συνεπισκόπους του, τους Ιερείς και τους Ιεροδιακόνους.     

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ       






 ΟΡΘΡΟΣ









ΣΥΝΟΔΙΚΗ 
ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ





ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ 
ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου