Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΕΤΟΧΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ

''ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ...''


Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος υπό της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος και υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας Λαυρεωτικής και Αχαρνών η δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής. 

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής (03 - 06 - 2019 εκ.ημ.), εις όλους τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου, λειτουργούντος του Σεβ/του κ. Κηρύκου, Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν και Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού, λειτουργούντος του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Αντωνίου Γκιόκα),   ψάλθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Όρθρου της εορτής και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά και την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκε, ως είθισται κατ' αυτήν την ημέρα,  ο Εσπερινός της Δευτέρας του αγίου Πνεύματος και αναγνώσθησαν οι ευχές της  Γονυκλισίας.

 Εις δε τον Καθεδρικό Ιερό Ναόν Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, Παν/τος Αρχιμ/της π. Γεράσιμος Κοσμάς, ο οποίος αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και τον Εσπερινό της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, διαβάζοντας τις ευχές της Γονυκλισίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου