Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ π. ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΙΤΝΙΕΒ


Στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών τελέσθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου 2019 εκ.ημ., ήτοι το Σάββατο την ανάμνησης του θαύματος των Κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, σε κλίμα συγκίνησης το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Ανδρέου Σίντνιεβ. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ημών Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος καθώς και το μνημόσυνο συμπαραστατούντων και των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και Κορινθίας Πανοσ/του Αρχιμ/του π. Γερασίμου και π. Δημητρίου.
Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο συμμετείχε πλήθος πιστών που εγνώριζαν και συνδέονταν με τον μακαριστό Ιερέα. Να αναφερθεί ότι κατά κοινή ομολογία καθώς περνούν οι ημέρες αποκαλύπτεται η φιλάνθρωπη δράση του μακαριστού Πρεσβυτέρου.

Ομιλία Σεβ/του κ. Κηρύκου: ''Σήμερον συμπληρώνοντα σαράντα μέρες από την εκδημία του μακαριστού Ιερέως π. Ανδρέου Σίντνιεβ συλλειτουργού και αδελφού ημών γενομένου. Ενός πιστού εργάτου του Ευαγγελίου και αφανούς αφανούς ηρωος της υπομονής. Ενός ανθρωπου πού 10 περίπου ετη εσήκωσε στους ωμους του τον σταυρόν της 7υπομονής, αφού αγγογγύστως και με πνευματικότητα υπέμεινε το μαρτύριον της ασπενείας. 
Οι 40 αυτές μέρες ησαν ημέρες θλίψεως και οδύνης τόσον για την στρατευομένην Εκκλησίαν, διότι αφησε πίσω του μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό, οσον και διά τά πνευματικά του τέκνα, τά οποία μετά πολλής προθυμίας εξυπηρετούσε, παρά την ασθένειά του και τά οποία ιδιαιτέρως τον ηυλαβούντο. Διεκρίνετο διά την προθυμία του να εξυπερηση ολους τους πιστούς. Διεκρίνετο διά το μειλίχιον και το καλοκάγαθπν της καρδίας του. 

Ο μακαριστός π. Ανδρέας προήρχετο, ως γνωστόν, από την μαρτυρικήν Εκκλησίαν των Καρακομβων της Ρωσίας, της οποίας ητο πιστόν μέλος. Παρά το γεγονός ότι ανηκε εις την τάξιν των λογίων της Ρωσίας, όμως δεν θεώρησε ποτέ υποτιμητικόν να ανήκει εις την διωκομένην (αλλως την καταφρονημένην) Εκκλησίαν των Κατακομβων. Της Εκκλησίας δηλαδή, από τά μέλη της Οποίας ανεδείχθησαν εκατομύρια μάρτυρες, οι οποίοι κοσμούν σήμερον το ματρτυρικόν αγιλόγιον της Εκκλησίας των Κατακομβων της Ρωσίας. 
Εκεί τον εγνωρισα, όταν ημουν υπεύθυνος της Εκκλησίας των Κατακομβων της Ρωσίας, και εκεί του προέτεινα να δεχθη να διακονήση την Εκκλησίαν ως πρεσβύτερος. Και το εδέχθη, ωσάν ουράνια πρόσκλησι, και διότι εβλεπε την μεγάλην ελλειψιν Ιερέων τόσον εις την Γνησίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν της Ρωσίας οσον και της Ελλάδος. Ηθελε να διακονήση την Εκκλησίαν διότι αγαπούσε την αλήθεια. Και διότι ηξερε ότι οπου είναι η αλήθεια, εκεί είναι και η Εκκλησία, κατά τον Αγιο Γρηγόριο τυόν Παλαμά. 
Εκείνο πού μού εκανε εντυπωσι όταν τον συνήντησα εις την Ρωσίαν, ητο ότι μέρες ολόκληρες ταξείδευε με το τραίνο για να συναντηση τους Κατακομβίτες ιερείς. Από την μια ακρη της Ρωσίας στην άλλη. Και το άλλο επίσης πού μού εκανε εντυπωσι ητο ότι εδώ στην Ελλάδα παρά την ασθένειά του ετρεχε παντού νά εξυπηρετηση και μάλιστα οπου υπήρχει πνευματική ανάγκη. Και διακονώντας ουτω την Εκκλησίαν συνειδητοποίησε δύο πράγματα: Πρωτον ότι «εν τω κόσμω τούτω θλίψιν εξετε» και ότι «Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι». 
Η προσφορά του εις την εκκλησίαν είναι ανεκτίμητος. Από τις μελέτες πού εκαμνε περί της Εκκλησίας των Κατακομβων εγνωρίσαμε πολλά πράγματα τά οποία για μας θα ησαν παντελώς αγνωστα. Όπως περί του Καθηγητού Σεργίου Νείλου, περί του Αγίου Θεοδοσίου του Καυκάσου του ομολογητού Ιερέως, περί της Μάτουσκα Μαριάμ εκ της Μόσχα, η οποία εφύλαξε στο σπίτι της το πολυτιμώτερο θησαυρό της Εκκλησίας των Κατακομβων την Εικόνα της Παναγίας του Καζάν (της λεγομένης του Σεργίου Νείλου), της προστάτιδος των απανταχού Κατακομβιτων, περί του θεολόγου μεγαλοσχήμου μοναχού π. Επιφανείου Τσέρνωβ, περί των μαρτυρων της πιστεως, περί τού ομολογιακού αγωνος των εν Ρωσία Κατακομβιτων Αρχιερέων και Ιερέων και αλλα πολλά. 
Ο μακαριστός π. Ανδρέας «τελειωθείς εν ολίγω επλήρωσε χρόνους μακρούς». Ολοι μας θλιβόμεθα διότι τόσον γρηγορα μας εγκατέλειψεν. Αλλά δεν λυπούμεθα ωσπερ οι μη εχοντες ελπίδα, αλλά με την αναστάσιμον ελπίδα και με την πίστιν ότι από εκεί από το ουράνιο θυσιαστηριον θα ευχεται για μας τους περιλειπουμενους.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη και ο Κύριος να κατατάξη αυτόν εν χώρα ζώντων και να τον συγκαταριθμήθη μετά των δικαίων. ΑΜΗΝ.''







ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ π. ΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΙΗ Η ΜΝΗΜΗ ΑΙΩΝΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου