Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Η ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2019

Στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε και φέτος η από ετών καθιερωμένη εσπερινή εκδήλωσις της Κυριακής της Ορθοδοξίας. 

Περί ώραν 5:30 απογευματινήν εψάλη ο μέγας Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Σεβ/του κ.Κηρύκου, εις τον οποίον συμμετείχε και ο Ιερός Κλήρος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθιίας, ήτοι οι Ιερείς Παν/τος Αρχιμ/της π. Γεράσιμος Κοσμάς και ο Παν/τος Ιερομ/χος π. Αντώνιος. Επίσης το παρών εις την εκδήλωσιν έδωσαν και πολλοί πιστοί από την πόλη της Πάτρας και της Κορίνθου.

Την έναρξη της εκδηλώσεως εκήρυξε με εμπνευσμένη Προσφώνηση ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος, ο οποίος ομίλησε δια τους έως σήμερον αγώνες της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και δια τον μεγαλύτερον αγώνα αυτής, ο οποίος , όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε, ξεκίνησε από την ημέρα του ευλογημένου Ενωτικού Συλλειτούργου, πριν από περίπου 40 ημέρες εις την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, και είναι ο πλέον δυσκολότερος. 

Εις την συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Παν/του Αρχιμανδρίτου π. Γερασίμου Κοσμά με θέμα: <<Οι διωγμοί κατά της Αληθείας και οι αγώνες της Ορθοδοξίας>>. Ο π. Γεράσιμος αφού πρώτα καλωσόρισε τους πιστούς εν συνεχεία ξεκίνησε την ομιλία του από τα γεγονότα του 1924, τότε δηλαδή που η Εκκλησία αγωνίστηκε δια την διαφύλαξη του ημερολογίου. Σημαντική ήταν και η αναφορά του Αρχ/του εις τα διαδραματιζόμενα της προ δύο ετών λεγομένης <<Πανορθοδόξου Συνόδου>> εις την περιοχή του Κολυμβαρίου της Νήσου Κρήτης, δια της οποίος όπως πολύ εύστοχα τονίσθηκε, η Ορθοδοξία επλήγη όσο ποτέ άλλοτε, μιας και τα όσα συζητήθηκαν κατ' αυτήν ήταν θέματα άκρως Οικουμενιστικά, τα οποία άλλα έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν και άλλα πρόκειται να αρχίσουν. 

Λίγο πριν το πέρας της Ιεράς Εκδηλώσεως ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος ανακοίνωσε εις τους παρευρισκομένους πιστούς πως ο καθείς ξεχωριστά έχει ένα εκατομμύριο ευχές από τον πολιό Σεβ/το Μητροπολίτη Αργολίδος και Κορινθίας κ. Παχώμιο. 

Χαρακτηριστικό της εκδηλώσεως ήταν η βαθιά κατάνυξη, αλλά και το ζωηρό αγωνιστικό ενδιαφέρον με το οποίον οι πιστοί παρακολούθησαν και τις δύο ομιλίες. Πρώτα την προσφώνηση του Σεβ/του κ. Κηρύκου και έπειτα την ομιλία του π. Γερασίμου. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ψαλμωδία του <<Τη υπερμάχω>> και την διανομή ως χάριν ευλογίας και αναμνηστικού της ημέρας αυτής του βιβλίου <<Ο ΓΕΡΩΝ ΜΩΥΣΗΣ>>, του Σεβ/του κ. Παχωμίου. Βιβλίον το οποίον αναφέρεται εις την ζωήν και το έργον του Γέροντος Μωυσή, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός χειραγωγός εις την πνευματική και μοναχική ζωή του Σεβ/του κ. Παχωμίου.

Οι πιστοί αναχωρώντας από την εκδήλωση είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλοί μάλιστα τόλμησαν να πουν πως η εφετινή εκδήλωση ήταν ίσως η καλύτερη από το 2005 και μετά.   













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου