Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΩΤΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ

 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ
ΕΙΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 



Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

Ότε καταβάς τας γλώσσας συνέχεε, διεμέριζεν έθνη ο Ύψιστος· ότε του πυρός τας γλώσσας διένειμεν, εις ενότητα πάντας εκάλεσε, και συμφώνως δοξάζομεν το πανάγιον Πνεύμα.

Το Σάββατον 27 Ιανουαρίου 2019 εκ.ημ., μνήμη της Ανακομιδής των Τιμίων Λειψάνων του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, τελέστηκε στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας. Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Όρθρος και λαμπρόν πολυαρχιερατικόν ενωτικόν Συλλείτουργον.
Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2019 εκ.ημ., παραμονή της εορτής, κάτω από το ημίφως των κεριών και των καντηλιών και με την γλυκιά ψαλμωδία των Μοναζουσών, τελέστηκε ο Μέγας Ενωτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Οικείου Μητροπολίτου και Κτήτορος της Ιεράς Μονής, πολιού Σεβ/του Αργολίδος και τοποτηρητού Κορινθίας κ. Παχωμίου.
Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2019 εκ. ημ., όλα ήταν έτοιμα προκειμένου να τελεσθεί το Χαρούμενο αυτό πολυαρχιερατικό Ενωτικό Συλλείτουργο. Ενώ ο κόσμος κατεύθανε πολύς εις την Μονή, εις τα πρόσωπα του οποίου ήτο ζωγραφισμένη η χαρά, η αγάπη και η αγαλλίαση, εντός του Καθολικού ψάλονταν ο Όρθρος. Λίγο πριν την ολοκλήρωσή τού και συγκεκριμένα μετά το τέλος της Μεγάλης Δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε μία μικρή τελετή κατά την οποίαν ο ορισθείς τελετάρχης, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Γεράσιμος Κοσμάς ανέγνωσε την Κοινή Ομολογία Πίστεως. Αμέσως μετά την ανάγνωση της Ομολογίας, ο κάθε Ιεράρχης ξεχωριστά αλλά και κατά σειρά, ερχόταν εις το μέσον του Ναού, εξέπεμπε δέηση - παράκληση προς τον Κύριο της Δόξης και εν συνεχεία υπέγραφε τον <<ΤΟΜΟ ΕΝΩΣΕΩΣ>>. 
Αμέσως μετά το πέρας της μικρής πλην όμως σημαντικής αυτής τελετής, ακολούθησε το πρώτο πολυαρχιερατικό Ενωτικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ και συλλειτουργούντων των κάτωθι Αγίων Αρχιερέων:

1. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. ΚΗΡΥΚΟΥ
2. Βράντσεα και πάσης Ρουμανίας κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ 
3. Κένυας και Τοποτηρητού Τανζανίας κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ
4. Κιέβου και εξάρχου πάσης Ρωσίας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
5. Κιτίου και εξάρχου πάσης Κύπρου κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ
6. Πατρών και Τοποτηρητού Αυστραλίας κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
7. Λιβάνου και Φοινίκης κ. Σεραφείμ
Τον πολιό Σεβ/το Μπακάου (Ρουμανίας) κ. ΚΑΣΣΙΑΝΟ εκπροσώπησε ο Σεβ/τος Βράντσεα κ. ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ.


Οι ιερείς που έλαβον μέρος  ήτο οι Πανοσ/τατοι Ιερομ/χοι π. Γεράσιμος, π. Σωζόμενος, π. Αντώνιος και π. Νεκτάριος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Μιχαήλ, π. Χαράλαμπος και Πατήρ Φώτιος και ο Ιερεύς π. Δημήτριος. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ιερού Ευαγγελίου ο γέρων Μητροπολίτης κ. Παχώμιος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, τονίσας την χαρά του για  το γεγονός της ενώσεως, και καυτηριάσας το γεγονός της δήθεν ''καθαιρέσεώς'' του ιδίου αλλά και του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου από τους πρώην εν Χριστώ αδελφούς του, ήτοι τους ''Επισκόπους'' της ''Στεφανίτικης συνόδου''.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ/τος Παχώμιος ευλόγησε τα προς τον άγιον προσφερόμενα  κόλλυβα, τα οποία μάλιστα είχαν φιλοτεχνηθεί με το πρόσωπο του αγίου.

Κατά την διάρκεια της διανομής του αντιδώρου από δύο Αρχιερείς, οι Ιερείς διένειμαν εις τους πιστούς καρτέλα - ενθύμιον του με τις ευλογίες όλων των Μητροπολιτών.

Ευθύς αμέσως ακολούθησε εορταστική τράπεζα. Εις τους Σεβ/τους Αρχιερείς, τους Ιερείς, τους μοναχούς, τις μοναχές και τους επισήμους προσκεκλημένους εις την αίθουσα έναντι του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, ενώ εις τους πιστούς εις την αίθουσα πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων.

Στο σημείο αυτό και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ, η διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> επιθυμεί να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας όλους τους Αρχιερείς που εργάστηκαν αόκνως και Ορθοδόξως ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το χαρμόσυνο εν τω Ουρανώ και εν τη γη, Πολυαρχιερατικό Ενωτικό Συλλείτουργο.Είθε η Χάρις του Θεού, η οποία μυστικώς κατεργάζεται τα πάντα, να μας αξιώσει να ζήσουμε και εις το μέλλον κι άλλες τέτοιες ευλογημένες στιγμές. 

Εις την συνέχεια παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό από όλα όσα έλαβαν χώρα κατ' αυτήν την Αγία ημέρα. 






































ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου