Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ ΕΙΣ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Την Κυριακήν 28 Ιανουαρίου 2019 ο.η., εορτή των Αγίων Εφραίμ και Ισαάκ των Σύρων, δεύτερη ημέρα της επιτευχθείσης ενότητος του Σεβ/του κ. Κηρύκου και των υπ' αυτού Επισκόπων μετά του πολιού Σεβ/του Μητροπολίτου Αργολίδος και Τοποτηρητού Κορίνθου κ. Παχωμίου και του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου,εις τον Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, τελέστηκε Αρχιερατικόν Συλλείτουργον προεξάρχοντος του εγχώριου Επισκόπου Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου. Εις το συλλείτουργον έλαβον μέρος και οι ως κάτωθι Άγιοι Αρχιερείς:

1. Πατρών και Τοποτηρητής Αυστραλίας κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
2. Κένυας και Τοποτηρητής Τανζανίας κ. ΜΑΤΘΑΙΟΣ
3. Κιέβου και έξαρχος πάσης Ρωσίας κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ
4. Κιτίου και έξαρχος πάσης Κύπρου κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ
5. Λιβάνου και Φοινίκης κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Επίσης έλαβον μέρος και οι Ιερείς Πανοσ/τος Ιερομ/χος π. Σωζόμενος, Πανοσ/τος Ιερομ/χος π. Γεράσιμος,  Πανοσ/τος Ιερομ/χος π. Νεκτάριος, ο Πρεσβύτερος π. Φώτιος και ο Ιεροδ/νος π. Ιάκωβος.

Τον θείο λόγο εις το πολυπληθές εκκλησίασμα εκήρυξεν ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Πατρών κ. Ευστάθιος, ο οποίος ένδακρυς ευχαρίστησε τον Θεό δια την Ορθόδοξη αυτή Ενότητα που επετεύχθη, η οποία είναι κατά πάντα σύμφωνη με την παραδοθήσαν ημών Πίστην και την Αποστολικήν Διαδοχήν, που άφησε ο Άγιος Πατήρ Ματθαίος ο Νέος Ομολογητής. Επιπλέον δε ομίλησε και για το καθήκον που ο κάθε επίσκοπος ξεχωριστά επιτελεί εις την εμπιστευθήσαν υπό του Θεού Μητρόπολίν του, το οποίον είναι απολύτως και κατά πάντα συνδεδεμένο με την Καλήν Ομολογίαν Πίστεως την οποία ούτος καλείται να διαφυλάξει αλλά και να μεταδώσει.
Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος, ηυχαρίστησεν όλους τους Αρχιερείς δια τον προσωπικό τους αγώνα προκειμένου να επέλθει αυτή η εν Χριστώ Ενότης, όπως επίσης ευχαρίστησεν και τον Σεβ/τον Μητροπολίτην κ. Κήρυκον δια την πρόσκλησίν του ώστε το δεύτερον κατά σειράν ενωτικόν Συλλείτουργον να τελεσθεί εις την Ιεράν Μητρόπολην Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών και εις τον Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης.

Μετά το πέρας της κατανυκτικής και Ορθόδοξης αυτής θείας Λειτουργίας όλοι οι Αρχιερείς δι' ολίγον ομίλησαν περί της ενότητος.

Αμέσως μετά οι Επίσκοποι, οι Ιερείς και ο πιστός λαός εν πομπή μετέβησαν εις το Κοιμητήριον της Μονής εις το οποίον ετέλεσαν τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού Πρεσβυτέρου π. Ανδρέου, δια το γεγονός της εν Κυρίω τριημέρου αυτού αναπαύσεως.

Μετά και την ολοκλήρωση του Τρισαγίου έγινε η διανομή του αντιδώρου υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου έξωθι του Ιερού Ναού.

Την στιγμή αυτή το Αρχονταρίκι της Μονής ήτο κατά πάντα έτοιμον προκειμένου να υποδεχθεί τους πιστούς οι οποίοι από τα διάφορα μέρη της Αττικής και όχι μόνον, προσήλθαν δια το Αρχιερατικόν Συλλείτουργον. Το προσφερόμενο φαγητό και τα υπόλοιπα εδέσματα ετοίμασε μετά περισσής αγάπης η αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Τέλος είναι αναγκαίο να σημειώσουμε πως η Ευτυχία ήταν ολοφάνερη εις τα πρόσωπα των πιστών, οι οποίοι δεν έπαυαν συνεχώς να ευχαριστούν τους Αρχιερείς δια την ενότητα που με την βοήθεια του Θεού επετεύχθη. 

Εις την συνέχεια παρατίθεται φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα διαδραματισθέντα κατά την ημέρα αυτή. 














Και δια μέσου αυτής (σ.σ. της Ενότητος)
ας κάνουμε την Συγγνώμη εσωτερική κατάκτηση.

(ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ) ΑΓΑΠΗΣΩΜΕΝ ΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου