Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ 
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2019 εκ. ημ., ήτοι την ΙΕ΄ Κυριακή του Λουκά, η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία εόρτασε την σύναξη της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας. Εις την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών επανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο. 
Την παραμονή της εορτής, ήτοι το Σάββατον 20 Ιανουαρίου 2019 εκ.ημ., τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Οικείου Μητροπολίτου Σεβ/του κ. Κηρύκου.
Το πρωί της Κυριακής ψάλθηκε ο εόρτιος όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του εκ Λιβάνου Παν/του Ιερομ/χου π. Νεκταρίου. 
Πολύς κόσμος προσήλθε εις την πανήγυρη προκειμένου να λάβει την χάρη της Παναγίας και να ασπασθεί την Ιερά αυτής Εικόνα. Πλην όμως δεν μπόρεσαν όλοι οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεως να δώσουν το παρόν, καθώς λόγο του ότι φέτος η εορτή συνέπεσε εν ημέρα Κυριακή, θεία Λειτουργία ετελέσθη και εις τον πλησιέστερον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου, υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου.
Αμέσως μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας εις τον πανηγυρίζον Ιερόν Παρεκκλήσιον, παρετέθη εις όλους τους πιστούς πλούσια τράπεζα εις το αρχονταρίκι και εις τον αύλιον χώρον, η οποία προετοιμάσθη από τις διακόνισσες του παρεκκλησίου.
Εις την συνέχεια παραθέτουμε εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από την ιερά πανήγυρη. 










Παραμύθιον θείον, και προπύργιον άσειστον, την σεπτήν σου Εικόνα, θεοτόκε κεκτήμεθα. Εκ ταύτης γαρ παρέχεις μυστικώς, ημίν παραμυθίαν και ισχύν, τοις εν πίστει εκβοώσι σοι εκ ψυχής, Παραμυθία Δέσποινα. Δόξα τοις θαυμασίοις σου Αγνή, δόξα τη ση χρηστότητι, δόξα τη προς ημάς παραμυθία Άχραντε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου