Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.

Ο νομικός του Ευαγγελίου, λέγει ότι αναζητά τον δρόμο για την αιωνιότητα Και ο Χριστός του δείχνει τον δρόμο. Είναι ένας δρόμος ανηφορικός, στον οποίο δρόμο προσκαλεί και τον νομικό. <<Πορεύου και συ ποίει ομοίως>>.
Και ο σημερινός άνθρωπος εμφανίζεται να αναζητά την αιωνιότητα. Και ο Χριστός δια της Εκκλησίας του τον ίδιο δρόμο προτείνει, τον δρόμο της αγάπης. Η αγάπη είναι ο μόνος δρόμος που οδηγεί τον άνθρωπο στον ουρανό, αλλά και το μόνο μέσο που φέρνει τον ουρανό μεταξύ των ανθρώπων.
Τα ρήματα <<πορεύου>> και <<ποίει>> κρύβουν στο βάθος την πραγματική έννοια της αγάπης. Η πραγματική αγάπη θέλει κάποια <<πορεία>> προς τον πλησίον και ασφαλώς και κάποια <<απομάκρυνσι>>, <<φυγή>> από τον εαυτόν σου. Δηλαδή α στερηθής το ευχάριστο περιβάλλον σου, θα θυσιάσεις τον εγωισμό σου και το συμφέρον σου, θα απομακρυνθείς από τα πρόσωπα και τα πράγματα που τα θεωρείς απαραίτητα στην ζωή σου και θα βγεις σε αναζήτηση του άλλου, του έχοντος ανάγκην αδελφού. Θα τον εύρεις κάπου εκεί στον δρόμο <<από Ιερουσαλήμ εις Ιεριχώ>>.
Ο δρόμος για την αιωνιότητα, δηλαδή ο δρόμος της αγάπης απαιτεί θυσίες και κόπους. Χρειάζεται το έμπρακτον ενδιαφέρον, δεν φτάνουν τα λόγια. Αυτή είναι η γνήσια χριστιανική αγάπη. Αυτός που αγαπά φτάνει μέχρι τη θυσία. Γίνεται σαν την λαμπάδα, λυώνει για να φωτίζει άλλους.
Ο δρόμος από τα Ιεροσόλυμα προς την Ιεριχώ είναι γεμάτος από ληστευμένους, εγκαταλελειμένους, πληγωμένους που περιμένουν τον καλό Σαμαρείτη.
Ας βαδίσουμε προς τα εκεί, ας πάρουμε την καρδιά του καλού Σαμαρείτη και ας πράξουμε, ό,τι έπραξε εκείνος. Τότε να είμαστε σίγουροι πως πήραμε τον δρόμο που οδηγεί στην αιωνιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου