Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ




''Όστις ουν εάν λύση μία των ελαχίστων εντολών, ελάχιστος κληθήσεται εν τη βασιλεία των Ουρανών'' 

''Μάρκος ουχ υπέγραψε, ουδέν εποιήσαμε''. Είπε ο Πάπας στη Σύνοδο Φεράρας - Φλωρεντίας το 1493, πράγμα που δείχνει πόση βαρύτητα έχει το να κρατάει κανείς την Ορθόδοξη πίστη, όπως μας την παρέδωσαν ο Κύριος και οι Πατέρες. Είναι περιουσία πνευματική και σφραγίδα Σωτηρίας χωρίς την οποία δεν μπαίνει κανείς στη Βασιλεία των Ουρανών. 

<<Πρώτα απ' όλα και πάνω απ' όλα να φυλάξωμε, το φάρμακο της σωτηρίας μας, που είναι η πίστη μας, η Ορθοδοξία και η Αλήθεια την οποία μας παρέδωσε ο Κύριός μας>>. Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής. 

***

Τα παρακάτω λόγια μου είναι ένα είδος σχολίου εις όλα τα παραπάνω. 

 Με το να βρίσκεται ο Σεβ/τος Κήρυκος εις την θέση του Επισκόπου, παραμένουν στερεοί και ακλόνητοι εις την θέσιν τους οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες. Το 2005, μία από τις πολλές αιτίες της απομακρύνσεως του Σεβ/του από την τότε ''σύνοδο'', ήταν η συνέχιση της τηρήσεως των θείων και Ιερών Κανόνων. Κι αυτό φάνηκε από την διαφωνία του Σεβ/του εις το θέμα της παρανόμου παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου. Η Κυριότερη όμως αιτία για την οποία ο Σεβ/τος αναγκάστηκε να προχωρήσει πρώτα εις την αποτοίχιση και κατόπιν εις την διαγραφή των ονομάτων των τότε ακολουθούντων των ψευδαρχιεπίσκοπον Νικόλαον από τα δίπτυχα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ήταν η διαφύλαξη της Ορθοδόξου Πίστεως και της Αποστολικής Διαδοχής. Διότι με το να τεθεί εις τον αρχιεπισκοπικόν θρόνο ο κ. Νικόλαος, χωρίς νωρίτερα ούτος να έχει καταδικάσει το απαλλακτικόν του βούλευμα, μολύνθηκε η ''αποστολική διαδοχή'' και για όσους τον ακολούθησαν εις τον εκπεσμό του, σταμάτησε και να υπάρχει. Και τούτο διότι με πολύ απλά λόγια με το απαλλακτικόν βούλευμα του ο κ. Νικόλαος παραδεχόταν πως οι χειροτονίες του αγίου Πατρός δεν ήταν έγκυρες και δια τούτο το 1971 έπρεπε να δεχθούμε ευχές αναχειροτονίας από τους Φλωριναίους, οι οποίοι ποτέ δεν έπαψαν να έχουν Πνευματική Επικοινωνία με τον Νεοημερολογιτισμόν, ώστε έτσι να γίνουμε έγκυρα και ορθόδοξα μέλη της Εκκλησίας του Χριστού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα βλάσφημα λόγια του κ. Νικολάου, ούτος συνεχίζοντας, τολμά χωρίς Φόβο Θεού να λέγει πως ο άγιος Πατέρας με τις χειροτονίες του έφτιαξε - ίδρυσε μία δεύτερη δική του Εκκλησία. Επομένως εις όλα αυτά κάποιος έπρεπε να αντιδράσει μιας και τα χείλη τα όποια τα είπαν ποτέ δεν ανακάλεσαν. Θέλοντας ο Θεός να συνεχίσει να υπάρχει στερεή η Εκκλησία Του,  κι επειδή έβλεπε πως από το 1995 και έκτοτε η μία παρανομία διαδεχόταν την άλλη, μυστικά ενήργησε ώστε ο Αρχ/πος το 1995 να προβεί εις την εις Επίσκοπον Χειροτονίαν του τότε Αρχιμ/του και Πρωτοσυγκέλλου της  Ιεράς Συνόδου, π. Κηρύκου Κοντογιάννη.
 Επομένως θέλημα Θεού ήταν να χειροτονηθεί ο Σεβ/τος Κήρυκος, προκειμένου έτσι να υπάρξει μία αντίσταση εις τα σχέδια του Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού και να μην ξεπουληθούν Όλα, Ορθοδοξία και Αποστολική Διαδοχή, έναντι μίας Αρχιεπισκοπικής θέσης.         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου