Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΤΟ ''ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ'' ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ'' ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΜΟΥ

Το Blog της Ιεράς Μητροπόλεως ΓΟΧ Πατρών, μέσα από την τελευταία δημοσίευσή του, ήτοι την ''ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ'', καταμαρτυρεί την πραγματική θέση της ''Στεφανίτικης συνόδου'' έναντι του Νεοημερολογιτισμού. Ιδού πολύ χαρακτηριστικά τι αναφέρει:

<< ...3ον συνιστούν εις τους χριστιανούς του εξωτερικού να πηγαίνουν εις τους Πατριαρχικούς ναούς (ήτοι των νεοημερολογιτών) όταν δεν έχουν κοντά τους Ορθόδοξο ναό για να εκκλησιαστούν>>.  

Τελικά το φρόνημα της εν λόγω ''συνόδου'' είναι όντως ''ομολογιακό''. Κανείς επί της γης δεν δύναται να το φτάσει ή ακόμη και να το μιμηθεί. Ακόμη και ο άγιος Πατέρας μοιάζει σαν να πρόσφερε πάρα πολύ λίγα για την Ορθοδοξία μπροστά σε όσα σήμερα προσφέρει η ''σύνοδος'' αυτή. Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον ''αρχ/πο'' κ. Στέφανο για τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί το σκάφος της εκκλησίας του. Χωρίς καμία αμφιβολία ο πνευματικός θάνατος και η έξοδος από τον παράδεισο είναι ο μόνος προορισμός αυτής της καθοδηγήσεως!!!

Υ.Γ. : Και να φανταστεί κανείς πως ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ απομακρύνθηκε από την ''σύνοδο'' του κ. Άγγελου διότι ο κ. Άγγελος του έλεγε να δέχεται Ιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Τελικά όμως είναι πολλοί που έχουν τα ίδια φρονήματα με τον κ. Άγγελο!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου