Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΝΘΗ


(+) π. ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 16η  Αυγούστου 2018 εκ.ημ., ο μακαρία τη λήξει γενόμενος π.Αγαθοκλής Παπαδόπουλος, τέως Εφημέριος του Ι.Ν. Αποστόλου Βαρνάβα Αγρού. Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π.Αγαθοκλής, γεννήθηκε το 1936 στο Χωριό Αγρός της επαρχίας Λεμεσού Κύπρου. Σε μεγάλη ηλικία, ήτοι των 55 χρόνων προσήλθε με ιδιαίτερο ζήλο και φλογερή  αγάπη στις τάξεις του ιερού κλήρου, χειροτονούμενος Ιεροδιάκονος το Σάββατον 27 Ιανουαρίου του 1991, εις τον Ιερόν Ναόν Οσίας Ξένης Λεμεσού, υπό του Μητροπολίτη Κιτίου Κυρού Επιφανίου. Ολίγας ημέρας αργότερα, ήτοι την επομένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 1991, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, πραγματοποιείται η εις Πρεσβύτερον χειροτοινίαν του υπό του ιδίου Μητροπολίτου, Σεβ/του Κιτίου κ. Επιφανίου.


Ο π. Αγαθοκλής ήτο υιός του αειμνήστου Πρωθιερέως π. Νεκταρίου από την κωμόπολιν Αγρού. Ήτο οικογενειάρχης, πατέρας πολυμελούς οικογενείας. Έφερε στον κόσμο 7 παιδιά, από τα οποία αξιώθηκε να καταστεί παππούς 37 εγγονών και 7 δισεγγόνων. Ο αείμνηστος κληρικός π.Αγαθοκλής υπήρξε ο ευλογημένος άνθρωπος του Θεού και ο άριστος εργάτης του Ευαγγελίου Του. Ήταν ευγενής,  ταπεινός, φίλεργος, φιλάνθρωπος και ιδιαίτερα συμπαθής στο ποίμνιό του, τον Αγρό, τον λαό του οποίου εποίμανε εν συνέσει και αγάπη πολλή για πολλά χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του μεταστάντος κληρικού τελέσθηκε  την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2018 περί την 10ην Πρωϊνήν εις στην γενέτειρά του, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στον Αγρόν Λεμεσού. Εκεί έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον απερχόμενο Ιερέα πλήθη πιστών χριστιανών, τόσο των συγχωριανών του όσο και του περιονύμου Αγρού, τον οποίο θεαρέστως διηκόνησε. Εκεί και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος, ο οποίος μετά του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου, προέστησαν της εξοδίου ιεράς ακολουθίας και αποχαιρέτισαν δια θερμών λόγων τον αείμνηστο π.Αγαθοκλή, τον οποίο χαρακτήρισαν ευλαβή, δίκαιο, σεμνό, ενάρετο, άξιο Οικογενειάρχη που ανέδειξε σπουδαία παιδιά λησε για το πρόσωπο και το έργο του μακαριστού παπα-Ζήση στην Μάνδρα, ενώ τον ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά και διακονία στον τόπο τους, όπου πραγματικά γενεές παιδιών κατηχήθηκαν εβαπτίσθησαν και παντρεύτηκαν από τα άγια ιερατικά του χέρια και ωφελήθηκαν από τον λόγο του και από το πράο και ταπεινό του χαρακτήρος του. Στο τέλος ακολούθησε ο ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματός του στο κοιμητήριο της γενετείράς του.



Η διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται ολόψυχα όπως ο Κύριος της Δόξης κατατάξει εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων τον μεταστάντα Ιερέα.Η δε πολυμελής οικογένειά του να τον θυμάται πάντοτε και να τον μιμείται εις όλες τις ευλογημένες καθημερινές του πράξεις, δια να έχει πλούσια την ευχή του εις την ζωή της!!!

Του αειμνήστου Ιερέως π. Αγαθοκλή, είη η μνήμη αιωνία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου