Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ Μ. Ι. Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

  


  Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος και ιεροπρέπειας, εις την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

 Την κυριώνυμο ημέρα της Δεσποτικής εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας, προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και εν συνεχεία ετέλεσεν την θείαν Λειτουργίαν εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό αγίου Δημητρίου Αχαρνών. 

 Κατ' ευτυχή συγκυρία φέτος η εορτή συνέπεσε εν ημέρα Κυριακή και δια τον λόγον αυτόν πολλοί πιστοί προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια εις τον Ιερόν Ναόν δια να ακροασθούν τα μελωδήματα του Όρθρου και εν συνεχεία να  λειτουργηθούν Ορθοδόξως υπό του Σεβ/του κ. Κηρύκου, αλλά και να Κοινωνήσουν τέλος των Αχράντων Μυστηρίων όσοι εκ των πιστών είχαν ευλογία.

 Ο Σεβ/τος εις τον κατ' ομολογίαν εμπνευσμένο λόγο του, ανέλυσε το γεγονός της θείας Μεταμορφώσεως, εξήγησε δε τους λόγους δια τους οποίους η εορτή αυτή είναι άκρως Σημαντική, καταφέρνοντας έτσι, με απλά πλην όμως, προσιτά λόγια, να αγγίξει τις ψυχές του πυκνού εκκλησιάσματος. 

 Λίγο πριν την ολοκλήρωση της θείας Λειτουργίας, ο Σεβ/τος ανέγνωσε εκ του Ιερατικού, την ειδική κατ' αυτήν την ημέρα ευχή, ευλογώντας έτσι τα σταφύλια που οι πιστοί είχαν προσφέρει. 

 Αμέσως μετά ακολούθησε η απόλυση της θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία ο Σεβ/τος διένειμε το αντίδωρον στους πιστούς, ανταλλάσσοντας ταυτόχρονα ένθερμες ευχές μετά των πιστών. 

 Εις την συνεχεία παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από όλα τα παραπάνω.












  Η διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται εις τους εορτάζοντες χρόνια πολλά και ευλογημένα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου