Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ
ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΤΥΧΕΙ ΕΝ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

 Ει τύχοι η Απόδοσις εν Κυριακή, τω Σαββάτω εσπέρας, μετά τον Προοιμιακόν και το Ψαλτήριον, εις το Κύριε εκέκραξα Αναστάσιμα δ΄ και της Εορτής Ιδιόμελα ς΄. Δόξα της εορτής, Και νυν το Θεοτοκίον του ήχου. Είσοδος, Φως ιλαρόν, και το Προκείμενον. Εις τα Απόστιχα, τα αναστάσιμα Στιχηρά, Δόξα, Και νυν της εορτής, Νυν απολύεις, το Τρισάγιον, το αναστάσιμον Απολυτίκιον, της εορτής δις, και Απόλυσις. 

 Τη Κυριακή, εις τον Όρθρον, μετά τον Ν΄ ψαλμόν, ο Τριαδικός κανών και τα Τριαδικά Άξιον εστίν, είτα το Τρισάγιον, το Απολυτίκιον της εορτής και ο Εξάψαλμος. Εις το Θεός Κύριος τα Απολυτίκια ως εις τον Εσπερινόν. Είτα το Ψαλτήριον και ο Άμωμος, τα αναστάσιμα Καθίσματα και τα της εορτής αντί των Θεοτοκίων, τα Ευλογητάρια, η Υπακοή, οι Αναβαθμοί του ήχου και το Προκείμενον. Κανόνες, ο Αναστάσιμος και οι δύο της εορτής, από γ΄ Ωδής, το Κάθισμα της εορτής άπαξ, αφ΄ ς΄, Κοντάκιον και Οίκος τα Αναστάσιμα και το Μηνολόγιον, αι Καταβασίαι Σταυρόν Χαράξας, και άπασα η τάξις του Εωθινού Ευαγγελίου. Είτα στιχολογούμεν Την τιμιωτέραν, και ψάλλεται και η Θ΄ της εορτής, Εξαποστειλάρια το Αναστάσιμον και το της Εορτής δις. Εις τους Αίνους, Αναστάσιμα δ΄ και της εορτής δ΄. Δόξα Παρέλαβεν ο Χριστός, Και νυν Υπερευλογημένη, Δοξολογία Μεγάλη και το Σήμερον Σωτηρία. 

 Εις την Λειτουργίαν, τα Αντίφωνα της εορτής. Εις το β΄ Ο εν τω όρει τω Θαβώρ, το Εισοδικόν Ότι παρά σοι πηγή... μετά του Ο αναστάς εκ νεκρών, το αναστάσιμον Απολυτίκιον, το της Εορτής και το Κοντάκιον, Απόστολος και Ευαγγέλιον της Κυριακής. Εις το Εξαιρέτως, Ο τόκος σου άφθορος, Κοινωνικόν της εορτής, Μετεμορφώθης εν τω όρει, Απόλυσις και Απόδοσις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου