Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΕΣ''


 Σίγουρα πολλοί από την παράταξη της ''Στεφανίτικης συνόδου'' θα γνωρίζουν των Νεοημερολογίτη πρώην Μητροπολίτη Πατρών κ. Νικόδημο Βαλινδρά. 


 Αυτός το 2005, αν και Νεοημερολόγιτης ( = αιρετικός ), σεβάστηκε τους Θείους και Ιερούς Κανόνες περισσότερο απ' όσο την ίδια χρονολογία δεν τους σεβάστηκαν οι τότε ''Νικολαίτες'', και αν και παραιτήθηκε από τον Επισκοπικό Θρόνο λόγο υγείας, στην συνέχεια δεν μετατέθηκε σε καμία άλλη μικρότερη Μητρόπολη, αλλά αποσύρθηκε εις την γενέτηρά του την Αθήνα και ως μοναχός πλέον προετοίμασε τον εαυτό του για την επερχόμενη εκδημία του. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το είπε το 2007 στον επικήδειο λόγω του ο διάδοχος του κ. Νικοδήμου κ. Χρυσόστομος. Ιδού τα ακριβή λόγια του:

 <<... Είχεν αποσυρθεί τα τελευταία έτη εις τα ίδια, εις την πόλιν των Αθηνών όπου είχε και εγεννηθεί, ώστε εν προσευχή και περισυλογή να ετοιμάσει εαυτόν προκειμένου να παραδώσει την μακαρίαν ψυχήν του ταις χερσί του ηγαπημένου Νυμφίου...>>.

 Σαν να λέμε, αγαπητοί ΠΡΩΗΝ εν χριστώ ''αδελφοί'', αυτά <<ακριβώς>> που πράξατε εσείς στην περίπτωση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου!!! 

  Θα θέλαμε να ξέραμε, δεν σας ντροπιάζει το ότι οι Νεοημερολογίτες από το 2005 και μέχρι σήμερα, πολλές φορές έχουν σεβαστεί περισσότερο από εσάς τους Ιερούς Κανόνες και έχουν υπάρξει πιο ΘΕΟΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ από εσάς; Και μετά θέλατε το 2005 ο Σεβ/τος Κήρυκος να παραμείνει στη ''Σύνοδο'' με τη δικαιολογία πως έπρεπε να πολεμήσει από μέσα κάτι που πλέον εν μπορούσε άλλο να πολεμηθεί, διότι και μέχρι να από εσάς και να ενωθεί περισσότερο με την Εκκλησία, έκανε αρκετή υπομονή που άλλος στη θέση του μπορεί νωρίτερα να σας είχε κάνει πέρα. Και σήμερα , σαν άλλο 2005, φέρεστε κατά του Σεβ/του Αργολίδος κ. Παχωμίου και του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου, επειδή κι εκείνοι πλέον ζητούν την Γνησιότητα της Ορθοδοξίας εγγράφως και όχι προφορικά. Αλήθεια, το ψαλτήρι που διαβάζετε στις εκκλησίες, το διαβάζετε από συνήθεια; Αυτό που λέει ο Δαυίδ: << Ουκ εκάθισα μετά συνεδρίου ματαιότητος και μετά παρανομούντων ου μη εισέλθω>>, εσάς δεν σας αγγίζει; Που είναι η αυτοκριτική σας από το 2005 μέχρι σήμερα;   

     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου