Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ



 Στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά - Αθηνιωτίσσης Μενιδίου Αττικής, όπου και η προσωρινή έδρα της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης, λόγω της κατάληψης αυτής υπό του καθεστώτος του ''Αρχιεπισκόπου'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, φυλάσσονται αυτές τις μέρες αποτμήματα εκ των Ιερών Λειψάνων αλλά και η εφέστιος Εικόνα του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου και των τέκνων αυτού αγ. Γεωργίου και Ειρήνης.

 Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου 2017 (ε.η.), ημέρα μνήμης του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εις τον ως άνω Ιερό Ναό ψάλθηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία τελέσθηκε θεία Λειτουργία υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Κένυας και εξάρχου πάσης Αφρικής κ. Ματθαίου. Την Ορθόδοξη θεία Μυσταγωγία, αν και καθημερινή, παρακολούθησαν αρκετοί Ορθόδοξοι πιστοί.

 Κατά το κοινωνικό ο αναγνώστης και διαχειριστής του παρόντος Blog κ. Δημήτριος Παπαδάτος ανέγνωσε αποσπάσματα από τον πλούσιο Βίο του εορταζομένου Αγίου.

 Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την διανομή του αντιδώρου, οι πιστοί είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα πλούσιο πρωινό το οποίο μετά περισσής αγάπης παρέθεσαν οι ''διακόνισσες'' του Ιερού Ναού.




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου