Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΕΒ/ΤΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ/ΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΜΙΤΟΜΟ ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ''.


 Δυστυχώς για άλλη μία φορά η σχισματική ομάδα του ψευδαρχιεπισκόπου κ. Στεφάνου Τσακίρογλου συνεχίζει να διώκει επισκόπους που ζητούν Ορθοδοξία. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Παχώμιος και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Ευστάθιος, όπως τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε, είναι οι νέοι στόχοι. 

 Από το 2005 μέχρι και το 2015, όπως είναι σε όλους γνωστό, η παραπάνω δήθεν ''ιερά σύνοδος'' είχε εκδιώξει μετά μανίας τον Σεβ/το Κήρυκο, τον Σεβ/το Πανάρετο, τον Ιερομ/χο π. Αμφιλόχιο, τον π. Θωμά Κοντογιάννη, Ιερείς της αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου κ.α. Γιατί; Διότι όλοι οι παραπάνω ζήτησαν Ορθοδοξία, ζήτησαν την Ορθή τήρηση των Ιερών Κανόνων και εν τέλει διαφώνησαν με όλες τις παρανομίες που από καιρό είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές. 

 Κάποιος μπορεί να πει πως ο εγωισμός, η αλαζονεία και η πλεονεξία ήταν φανερά στοιχεία του χαρακτήρος του ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου Μεσσιακάρη, χάριν του οποίου το 2005 οι ''αρχιερείς'' που τον ακολούθησαν εξήλθαν από το Σώμα της Εκκλησίας. Όμως ο σημερινός ''αρχιεπίσκοπος'' κ. Στέφανος, ο οποίος φημίζεται για την ταπεινότητά του γιατί συμφωνεί με την εκδίωξη του Σεβ/του Παχωμίου και του Σεβ/του Ευσταθίου; Μήπως η ευλογία που παρέχει υπέρ του διωγμού συνάδουν με την προσωπικότητά του ως δήθεν ταπεινού; Άραγε τόσα χρόνια μέσα στο ράσο ο κ. Στέφανος έτσι μπόρεσε να μεταφράσει την ταπεινότητα; Ποιος ταπεινός άγιος συμφώνησε με τους διωγμούς; Αν δεν κάνουμε λάθος, η Εκκλησία υποστηρίζει τον διάλογο διότι δι' αυτού γίνεται φανερή η ενότητα και η αγάπη που υπάρχει ανάμεσα στους Αρχιερείς. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, οι δύο προαναφερθέντες Επίσκοποι, σαφέστατα ζητούν πολύ λιγότερα απ' όσα ζητούσε το 2003 ο Σεβ/τος Κήρυκος, ζητούν εμφανή σημεία Ορθοδοξίας, κι αυτό τους έχει κάνει από την πρώτη κιόλας στιγμή του απολύτως δικαιολογημένου αιτήματός τους να γίνουν αποδέκτες ενός σκληρού διωγμού από τους ίδιους τους συνεπισκόπους και συλλειτουργούς τους.

 Όσο ο Σεβ/τος κ. Παχώμιος συμφωνούσε με τις παρανομίες που επί Νικολάου συνέβαιναν στη ''σύνοδο'' που ανήκει, ήταν καλός, ήταν σεβαστός, μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντα του τοποτηρητού της Μητροπόλεως Κορινθίας. Τώρα όμως που υψώνει το ανάστημά του στις ολοφάνερες παρανομίες, οι οποίες έφτασαν μέχρι και την ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ των συνεπισκόπων του με Φλωριναίο ''Επίσκοπο'', πλέον πρέπει να σβήσει ο σεβασμός προς το γηραιό πρόσωπό του, πρέπει να ξεριζωθεί από την Μητρόπολη Κορινθίας και ως επί το πλείστον να απομακρυνθεί από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας, της οποίας είναι κτήτορας. Πόσο όμως αυτό θυμίζει εποχές Νικολάου, τότε που για χάρην εκείνου ο π. Θωμάς είχε λάβει τηλεφώνημα από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος του έλεγε πως παυόταν από Πνευματικός σε ψυχές που έμεναν στην Πάτρα, τότε που εκδιώχθηκε, με τον χειρότερο τρόπο, από την επί τριάντα χρόνια ενορία του τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος κάτω Ηλιουπόλεως. Αλλά και ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος ήταν καλός και ακουγόταν η φωνή του ως επισκόπου και ως νομικού, όσο εκείνος έλεγε τα ''ταπεινά'' ναι στις μέχρι προ δύο ετών αποφάσεις της ''συνόδου'' του. Και εδώ πλήρη ταύτιση με την μαύρη εποχή του Νικολάου. Τότε παύθηκε ο Σεβ/τος Κήρυκος από αρχιγραμματέας της Συνόδου, την θέση του οποίο παντελώς παράνομα έλαβε ο Πρωτ/τερος π. Δημήτριος Τσαρκατζόγλου, σήμερα παύεται ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος, την  θέση του οποίου πήρε ο κατά σάρκα αδερφός του ''Αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, ο ''Ιερομ/χος Νεόφυτος Τσακίρογλου, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο του Οικογενειακού καθεστώτος εις την παράταξη αυτή. 

 Έτσι νομίζετε αγαπητέ ''αρχιεπ/πε'' και ''ηγούμενε'' κ. Στέφανε πως πράττετε ορθά εις όσους σας ζητούν Ορθότητα Πίστεως; Να κάνετε διάλογο με πρώην εν Χριστώ αδερφούς σας δεν θέλετε, το ελεύθερο όμως ξέρετε να τον δίνετε για συμπροσευχή επισκόπων σας με αιρετικό ''επίσκοπο''. Να τοποθετηθείτε ορθά ως ''αρχιεπίσκοπος'' επάνω σε σοβαρά θέματα Πίστεως ούτε που να το σκεφτείτε, είτε γιατί αυτό είναι προσωπικό θέμα του κάθε ''επισκόπου'', είτε γιατί ούτε που να το ακούουν δεν θέλουν οι Φλωριναίοι, σύμφωνα πάντοτε με λόγια δικά σας. Επομένως για ποιον λόγο βρίσκεστε στην θέση του Επισκόπου και ΔΗ του Αρχιεπισκόπου, αφού  ούτε ΕΠΙ - ΣΚΟΠΟΝ σε θέματα Ορθοδοξίας δεν βρίσκεστε και ούτε κρατάτε κλειστές τις πόρτες στους εχθρούς της Ορθοδοξίας; Άραγε ποια η διαφορά, προσωπική και της ''συνόδου'' σας, από τις υπόλοιπες παλαιοημερολογιτικές παρατάξεις; Αν και η εποχή των Ιεροεξεταστών έχει περάσει ανεπιστρεπτί,εν τούτοις όμως, εσείς και η ''σύνοδός'' σας συνεχώς βάζετε εις την λεμιτόμο τα κεφάλια όλων όσων ζητούν Καθαρό Χριστό, δηλαδή όσων ζητούν Ορθοδοξία. Ούτε για μία στιγμή εσείς και η ''σύνοδός'' σας δεν σκεφθήκατε πως η διαφωνία του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου μπορεί να είναι επόμενη των λόγων του Απ.Παύλου: <<Αδελφοί, εάν και προληφθή άνθρωπος εν τινι παραπτώματι, υμείς οι πνευματικοί καταρτίζετε τον τοιούτον εν πνεύματι πραότητος, σκοπών σεαυτόν, μη και συ πειρασθής>>.

 Πλέον εκεί στην ''Στεφανίτικη σύνοδο'' πρέπει να καταλάβετε πως η Εκκλησία δεν διοικείται σύμφωνα με τα προσωπικά θέλω του κάθε Αρχιεπισκόπου ή Επισκόπου, η Εκκλησία έχει Κανόνες τους οποίους δια πολλών και φρικτών βασάνων άφησαν ή και ενομοθέτησαν οι Άγιοι Πατέρες. Τους Κανόνες αυτούς εκείνοι που θέλουν να λέγονται Ορθόδοξοι είναι υποχρεωμένοι να τους τηρούν, διαφορετικά δεν μπορούν να έχουν το προνόμιο των Ορθοδόξων, πόσο μάλλον και των Γνησίων. Τέτοια ανοίγματα που απροκάλυπτα έχουν αρχίσει να γίνονται στην σχισματική αυτή παράταξη, ούτε εις τους Φλωρινικούς κύκλους δεν παρατηρούνται. Και μετά οι δύστυχοι ''αρχιερείς'', ''ιερείς'' και ''διάκονοι'' της ομάδος αυτής θέλουν να λένε πως είναι επόμενοι του Αγίου Πατρός, πως ακουμπούν πάνω εις τα χνάρια εκείνου. Μόνο κατά φαντασίαν μπορεί να συμβεί αυτό. Διότι όσοι γνωρίζουν έστω και επιφανειακά τον Βίο του μεγάλου αυτού ανδρός της Ορθοδοξίας, σίγουρα ξέρουν πως εκείνος ποτέ δεν δέχθηκε να συμπορευτεί με Προδότες της Ορθοδοξίας, με κακοδόξους. Τουναντίον έναντι των τότε δύο συνεπισκόπων του υπήρξε πραγματικός καταπέλτης, όταν η δεύτερη προς αυτούς επιστολή του ήταν η αποκήρυξη αυτών, όταν τόλμησε και υπερέβη τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και έπραξε μόνος του Χειροτονίες, προκειμένου κατ' αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει την Αποστολική Διαδοχή ώστε η Εκκλησία να μην μείνει χωρίς Ορθόδοξους Επισκόπους. Χάριν των οποίων (= των χειροτονιών) διώχθηκε και διώκεται με τον ποιο ύπουλο τρόπο.

 Αν ποτέ κ. Στέφανε εσείς και η ''σύνοδός'' σας τα καταλάβετε όλα αυτά, τότε ίσως να μπορέσετε να ξαναβρείτε τον δρόμο που οδηγεί εις το Αληθινό Σώμα του Χριστού. Προς το παρόν λειτουργείτε Καθαρά ως διώκτες των Χριστιανών!!! Είθε να μετανοήσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου