Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΕΤΟΥΣ 2018


 ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

 Με την ευλογία και έγκρισι του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου εξεδόθησαν υπό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού Κορωπίου Αττικής το Ημερολόγιον και ο Ημεροδείκτης  του νέου έτους (2018).

 Πρόκειται για επιμελημένη και καλαίσθητη έκδοσι, η οποία συνεχίζει σχετική αξιόλογη παράδοσι των τελευταίων ετών όσον αφορά την έκδοσι Ημερολογίων και ημεροδεικτών. Το Ημερολόγιον περιλαμβάνει το εορτολόγιο εκάστου μηνός και το Κυριακοδρόμιο του έτους, ο δε Ημεροδείκτης περιλαμβάνει εκτός από το εορτολόγιο και το Κυριακοδρόμιο, και τις διευθύνσεις των Κληρικών και των Ι. Ναών - Μονών της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 Αφιερούται εις τας ιστορικάς χειροτονίας του 1948 τελεσθείσας υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ματθαίου επί τη συμπληρώσει 70 ετών (1948 - 2018).

 Εις τις πρώτες σελίδες του Ημεροδείκτη παρατίθεται η <<ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ>> διακηρυχθείσα υπό των Αγιορειτών Ζηλωτών Πατέρων και δημοσιευθείσα εν έτει 1934 εις το υπ' αυτών κυκλοφορηθέν απολογητικόν σύγγραμμα ''ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ''.

 Εις το εξώφυλλο του Ημερολογίου παρετέθη το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Προφήτου Ηλιού της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου ετελέσθησαν αι ιστορικαί χειροτονίαι του 1948. Το έργον φιλοτεχνήθηκε δια χειρός του Ιερομονάχου π. Παντελεήμονος. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου