Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 2017





 Η Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χάρη στην ομώνυμη Ιερά Μονή της στο Κορωπί Αττικής, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Εκκλησίας μας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος.

 Το απόγευμα της Πέμπτης, 24.11.2017 (ε.η.), τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου, του και τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηννών και Αττικοβοιωτίας και προέδρου της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου, συγχοροστατούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κιτίου και εξάρχου πάσης Κύπρου κ. Παρθενίου, Κένυας και εξάρχου πάσης Αφρικής κ. Ματθαίου, Βράντσεα και εξάρχου πάσης Ρουμανίας κ. Γεροντίου και Κιέβου και πασών των Ρωσιών κ. Σεραφείμ.

 Παρέστησαν και οι ιερείς π. Σωζόμενος εξ Αγγλίας, π. Μιχαήλ και π. Χαράλαμπος εκ Κύπρου, π. Νικόλαος εκ Μολδαβίας και π. Παντελεήμων εκ Κροατίας ως και μεγάλο πλήθος Μοναχών και Μοναζουσών και ευλαβών πιστών. Έψαλε εόρτια χορός εκ Κύπρου.

 Μετά το Δι' ευχών, ο Θεολόγος και πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χαρίλαος Στουραΐτης αφού καλοσόρισε τους Σεβ/τους Αρχιερείς, εν συνεχεία απηύθυνε λόγον οικοδομητικόν, τονίσας τον βίον της εορταζομένης αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, ως και την αναγκαιότητα της μιμήσεώς του από όλους εμάς τους ευσεβείς Ορθοδόξους Χριστιανούς.

 Το πρωΐ της Παρασκευής, 25.11.2017 (ε.η.), τελέσθηκε ο εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Συνοδική πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία. Προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Κήρυκος και έλαβον μέρος οι ως άνω προαναφερόμενοι Σεβ/τοι Μητροπολίται και οι ιερείς.

 Θείον Κήρυγμα, κατόπιν ευλογίας του Σεβ/του κ. Κηρύκου, εξεφώνησε ο εξ Αγγλίας Πανοσ/τος Ιερομ/χος π. Σωζόμενος, αναφερθείς εις τον βίον της εορταζομένης Αγίας αλλά και εις τον αγώνα της Ιεραποστολής, όπου η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία ποιεί σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα της λίαν προσφάτως βαπτίσεως πιστών εις το Περού, αλλά και εκείνων που έπονται εις την Χιλή. Παρότρυνε δε τους πιστούς να μην αποδυναμώνονται αν βλέπουν πως η Εκκλησία στις μέρες μας είναι ένα μικρό ποίμνιο, διότι εις το εξωτερικό οι ψυχές πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αγίου Πατρός πως η Ορθοδοξία θα μείνει μία σπίθα, αλλά στο τέλος θα μαζευτούν ψυχές από όλα τα έθνη, κι αυτό λίαν συντόμως θα γίνει αντιληπτό. 

 Στην απόλυση, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Κήρυκος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους ιερείς αλλά και τους απλούς πιστούς, οι οποίοι έκαναν τον κόπο να προσέλθουν από τα διάφορα μέρη της γης προς συνεορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, τονίσας τον αγώνα της Αγίας, η οποία στάθηκε ενώπιον 150 ρητόρων και με την Χάρη του Θεού τους έκλεισε τα στόματα. Γεγονός που πρέπει να ενδυναμώνει όλους εμάς σήμερον ώστε να εκζητούμε και να λαμβάνουμε την δύναμή της προκειμένου έτσι να πράττουμε κι εμείς το ίδιο σε όλους εκείνους που πολεμούν την Ανόθευτον Γνησίαν Ορθόδοξον Ομολογίαν Πίστεως. Εν συνεχεία ζήτησε από τους πιστούς να προσευχηθούν υπέρ αναρρώσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Αμφιλοχίου αλλά και του π. Ανδρέου οι οποίοι δια λόγους υγείας δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην Πανήγυρη.

 Ακολούθησε η εκ του Θρόνου διανομή του αντιδώρου υπό του Σεβ. κ. Κηρύκου υπό τα ακούσματα των Χριστουγεννιάτικων Καταβασιών.

 Επρόκειτο για μία πολύ ευλογημένη Πανήγυρη, με Ορθόδοξο χαρακτήρα Αγάπης και ενότητος εν Αληθεία. Για μία ανεκτίμητη θεία δωρεά!

 Αξίζει να σημειωθεί πως μία ημέρα πριν την Ιερά Πανήγυρη, συγκαλέστηκε η Ενδημούσα Ιερά Σύνοδος υπό του Προέδρου αυτής Σεβ/του κ. Κηρύκου, η οποία τοποθετήθηκε επάνω σε διάφορα Εκκλησιολογικά θέματα που απασχολούν την απανταχού Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία. 

 Ακολουθεί εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα διαδραματισθέντα:


Ενδημούσα Ιερά Σύνοδος





Ακολουθία Εσπερινού















Όρθρος - Θεία Λειτουργία










..Μετά την πνευματικήν πανδαισίαν εκ της θείας Λειτουργίας
και η υλική Τράπεζα εις το αρχονταρίκιον της Μονής..


Νίψων ανομίματα μι μόναν όψιν




'' Την πανεύφημον νύμφην Χριστού υμνήσωμεν, Αικατερίναν την θείαν και πολιούχον Σινά, την βοήθειαν ημών και αντίληψιν ότι εφίμωσε λαμπρώς, τους κομψούς των ασεβών, του Πνεύματος τη δυνάμει, και νυν ως Μάρτυς στεφθείσα, αιτείται
πάσι το μέγα έλεος ''











     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου