Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΩΝΥΜΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΙΕΡΟΝ ΝΑΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ ΕΙΣ ΑΧΑΡΝΑΙ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ



 Μετ' ιδιαιτέρας εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και προπαντώς Ορθοδόξως εωρτάσθη και εφέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου εις τον ομώνυμον Μητροπολιτικόν Ναόν της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών.

 Την 6ην μ.μ. της παραμονής (Τρίτη απόγευμα) εψάλη, μέσα στην κατανυκτική εσπερινή ατμόσφαιρα του Ναού, ο πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίον εγένετο και η Λιτή και η αρτοκλασία. Μετά την απόλυσιν ωμίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κήρυκος, όστις αναφέρθηκε εις τον αξιόλογον βίον του αγίου.

 Την πρωΐαν (Τετάρτην 26ην Οκτωμβρίου) εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετελέσθη η θεία Λειτουργία υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου. Εις το πλήθος των πιστών, το οποίον παρά το εργάσιμον της ημέρας ήτο περισσότερον από το αναμενόμενον, ο ευλαβέστατος θεολόγος κ. Χαρίλαος Στουραΐτης ωμίλησεν σχετικώς με την τρέχουσα επικαιρότητα αναλύσας όμως και το μεγαλείον του της αγιότητος του Μεγαλομάρτυρος.

 Ιδιαιτέραν αναφοράν έκανε και εις τα υπόλοιπα σχίσματα - παρατάξεις του παλαιού ημερολογίου, τα οποία εις την περιοχή του Μενιδίου είναι πάρα πολλά χωρίς όμως αυτά να έχουν καμία σχέση με την Αληθινή Εκκλησία του Χριστού.

 Εκάλεσε τους πιστούς να παρακαλέσουμε όλοι τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα και Μυροβλήτη Δημήτριο να μας ενισχύη εις αυτόν τον αγώνα κατά των σχισμάτων, των πάσης φύσεως αιρέσεων και πλανών, κατά του συγχρόνου Οικουμενισμού και ιδιαιτέρως κατά του αντιχρίστου παπικού Νεοημερολογητικού και Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού.   

 Μετά την θείαν λειτουργίαν και εις τους πέριξ δρόμους του Ναού εγένετο η περιφοράς της Ιεράς αυτού Εικόνος, καθώς και μικρά δέησις έξωθι της Πύλης του εορτάζοντος Ναού. Εις την συνέχειαν παρετέθη πλούσια τράπεζα εις όλους. 

 Του αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου δεήσεσι και ικεσίαις, ας μας λυτρώνη ο Κύριος εκ των πολλών αιρέσεων που μας πολεμούν. ΑΜΗΝ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου