Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΥΡΟΥ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ





             ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
  ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

    Α.Π. 25
Εν Ι.Η. Αγ. Αποστόλων τη 30-11-2000
Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου
Προς

την Αυτού Μακαριότητα τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ.κ. ΑΝΔΡΕΑΝ.

 Μακαριώτατε εν Χριστώ Αδελφέ και Συλλειτουργέ, ευλογείτε. Ο Χριστός είη εν τω μέσω ημών, επί δε τη εορτή των ονομαστηρίων Σας, και μετά την τηλεφωνικήν μας επικοινωνίαν και πάλιν εύχομαι έτη πολλά, ευφρόσυνα, σωτήρια και προς δόξαν Θεού.

 Μακαριώτατε, κατά το παρελθόν Σάββατον (26 Νοεμβρίου π.η.) σας απέστειλα δια χειρός του Παν/του π. Αμφιλοχίου την υπ' αριθμ. 24 δισέλιδον επιστολήν  μου. Μετά από όσα συνέβησαν και κατά την τελευταίαν συνεδρίασιν του Δ.Σ. αλλά και μετά το ανεκδιήγητον γεγονός της Δευτέρας (28 Νοεμβρίου), ότε συγκελέσατε την Γενικήν Συνέλευσιν των μελών του ΙΦΣΚΑΕ, δια να της ανακοινώσετε την πρότασίν σας να μη πραγματοποιηθή, διότι είναι παράνομος και αντικαταστατική και να αναβληθή, αναγκάζομαι να επανέλθω. Επανέρχομαι και δια τον λόγον ότι επληροφορήθην πως συνεχίζει να οργιάζη η σατανική φήμη, ότι ''ο Μητροπολίτης Λαρίσης έκανε ή θα κάνη σχίσμα, και ότι το είπε την Κυριακή''. Έγραψα και πάλιν γράφω, το κρίμα ας είναι επί των κεφαλών εκείνων που διανοούνται και διασπείρουν αυτά τα σατανικά επινοήματα, μέχρι να μετανοήσουν και να τα μαζέψουν απ' όπου τα σκόρπισαν. Ωστόσον, όμως, ας προσέξουμε όλοι και ιδιαίτερα η Μακαριότης Σας, ως ίσος, αλλά πρώτος τη τάξει, διότι '' δει ελθείν τα σκάνδαλα'', ένεκα των αμαρτιών μας, ένεκα των αντικανονικοτήτων μας, ένεκα των αδικιών και προπάντων διότι εγίναμε υποχείριοι (ομιλώ ως παθών) κακών και εσκοτισμένων ανθρώπων, οι οποίοι πάνε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

 Ήθελα να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για όλα τα προβλήματα, ήθελα πολύ να έλθω σήμερα στην γιορτή σας, αλλά δυστυχώς δεν είμαι για πανηγύρεις. Γι' αυτό προσεκάλεσα την Μακαριότητά Σας, αλλά μέχρι σήμερα, καίτοι περάσατε κάτω από την προσωρινή έδρα της Μητροπόλεώς μου, το Ησυχαστήριον των Αγίων Αποστόλων, δεν ηξιώθην αυτής της τιμής. Θα είμαι πολύ ευτυχής να μπορέσω να έλθω εις την Ιεράν Σύνοδον της Ιεραρχίας, ή και την Γενικήν Συνέλευσιν.

 Μακαριώτατε, επειδή σας αγαπώ και σας ευλαβούμαι ως πρεσβύτερον Αδελφόν, σας γράφω για να προσέξουμε όλοι μας τους συμβούλους μας, διότι όπως απέδειξαν τα έργα τους, δεν είναι όλοι καλοί σύμβουλοι, αλλά και παίζουν ένα πολύ κακό ρόλο. Γνωρίζουν να υποκρίνονται, γνωρίζουν να εξαπατούν, και δεν διστάζουν όπως οι πέντε, όσα έχουν στο σκοτεισμένο τους κεφάλι να τα αποδίδουν στους άλλους. Τα τελευταία χρόνια μας παρασύρουν, μας εγκλωβίζουν  και περνούν ξένα σχέδια.

 Μακαριώτατε, θα σας αναφέρω ελάχιστα παραδείγματα.

 1) Δεν εχειρισθήκατε καθόλου καλά τα θέματα του ΙΦΣΚΑΕ και αυτό οφείλεται στους κακούς συμβούλους σας και εκείνους που σας κολακεύουν και δεν σας λέγουν την αλήθεια από προσωπολατρεία. Θα κατηγορηθείτε για από πρόθεση παραλείψεις, άσχετα αν φταίνε ο μ. Μάξιμος, ή ο κ. Κάτσουρας, ή και άλλοι. Αυτά που έγιναν από την 30η Οκτωβρίου μέχρι προχθές την Δευτέρα 28η Νομεβρίου είναι και φοβερές παρανομίες, αλλά και προσβάλλουν την Μακαριότητά σας και έχουν συνέπειες και στην ψυχή σας και εις τον αγώνα της Εκκλησίας. Δεν συγκαλέσατε ένα χρόνο το Δ.Σ., αλλά και όταν το συγκαλέσατε εκάματε ό,τι ήθελαν οι κακοί σύμβουλοί σας. Μακαριώτατε, σας παρακαλώ να μην παρανομούμε, να μη αδικούμε, να μη σκανδαλίζουμε, διότι έτσι περνούν τα σχέδια αυτών που αθεόφοβα μιλούν για σχίσμα.

 2) Γιατί, ενώ το 1997 ομόφωνα ανοίξαμε την Κανονική οδό κατά των πέντε, όμως πέρασαν περίπου τέσσερα χρόνια και δεν έγινε τίποτε; Ποίοι και πως σας επηρεάζουν; Γνωρίζετε ότι ο Ιερομόναχος Νεόφυτος στην Άνω Κώμη Κοζάνης είπεν, ότι ''ο Αρχιεπίσκοπος δεν βιάζεται να καθαιρέσει τους πέντε, διότι άλλο η Αργία, και άλλο η Καθαίρεσις σε μιά ενδεχομένη ένωση με τους πέντε''; Υπάρχει τέτοιο σχέδιο Μακαριώτατε; Με ποίους τα συζητάτε αυτά και με ποίους τα αποφασίζετε; Να είναι ευλογημένον να επιστρέψουν οι πέντε, (ποιός δεν το θέλει αυτό;) αλλά να επιστρέψουν μετανοημένοι και ορθόδοξοι, να ανακαλέσουν και να καταδικάσουν όλες τις αντικανόνικότητές τους, τις βλασφημίες τους και να τεθούν εις την κρίσιν και την διάθεσιν της Εκκλησίας. Όχι κουκουλώματα που σημαίνουν να βρεθούμε όλοι στον ίδιο λάκκο. Δεν θα επιστρέψουν υπό τον όρον ''να καθαιρεθεί ο Αμφιλόχιος'' και να ''αφορισθεί ο Γκουτζίδης''. Μακαριώτατε, το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι, κανείς δεν μπορεί να βγάλει κανέναν από την Εκκλησία (ακόμη και οι πέντε μόνοι τους βγήκαν, τους έβγαλαν τα ψεύδη, οι κακοδοξίες, οι βλασφημίες). Από την Εκκλησία βγαίνουν μόνοι τους οι άνθρωποι που εργάζονται κατά της Εκκλησίας, τους βγάζει η αμαρτία κατά της Εκκλησίας. 

3) Γιατί τόσα χρόνια, ούτε για τα δικαστήρια μάθαμε τι γίνεται, ούτε τι αποφάσεις βγήκαν και τί σημασία έχουν και αυτές. Γιατί αυτή η διπλωματική, για να μη πω ''μασωνική'' μυστικότητα, γιατί φοβούνται το φως; Τόσο σκοτεινά είναι τα έργα του π. Μαξίμου και άλλων;


4) Γνωρίζετε πολύ καλά πιστεύω, ότι το χαρτί για την Αργία του π. Αμφιλοχίου το έγραψαν ο μ. Μάξιμος και ο κ. Κάτσουρας και εζήτησαν να το υπογράψετε εσείς, και αφού αρνηθήκατε. μου το έφεραν και το υπέγραψα εγώ, και εις την συνέχεια, όταν εσηκώθησαν όλοι εναντίον μου, τότε μου υπεδείχθη να μεταφέρω  το θέμα εις την Ιεράν Σύνοδον. Μακαριώτατε, τι λόγον θα δώσωμε γι' αυτά; ''Ο κόσμος τόχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι''. 


5) Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι ο μ. Μάξιμος και ο κ. Κάτσουρας με έρριξαν και σε άλλη παγίδα. Το υπ' αριθμ. 18/1999 τίνος έγγραφον είναι; Μέσα σ' αυτό έχουν χύσει οι ανωτέρω όλη την χολή τους κατά του εν Χριστώ αδελφού και συλλειτουργού κ. Κηρύκου. Ευχαριστώ τον εν Χριστώ αδελφόν ο οποίος έδειξε ανωτερότητα και δεν απήντησε εις αυτό το έγγραφο, το οποίον κακώς παρασυρθείς υπέγραψα..


6) Διατί, Μακαριώτατε, από τον παρελθόντα Ιούνιον, ούτε μου εγράψατε, ούτε μας επισκεφθήκατε, παρά τας επανειλημμένας παρακλήσεις; Ποιός σας εμποδίζει, ενώ με την Χάριν του Θεού είσθε αεικίνητος;


 Τώρα ενθυμούμαι και την εξής αδιαντροπία και το θράσος των συμβούλων σας και εν προκειμένω αναφέρομαι εις τον μ. Μάξιμον, ο οποίος αφού μαζί με τον κ. Κάτσουρα, τον Σεπτέμβριον του 1999 έκαμαν το γωστόν ανοσιούργημα, μετά εν έτος τον Σεπτέμβριον του 2000, την ιδίαν ακριβώς ημέραν, ήλθε, ως κατάσκοπος, πάλιν εις το Ησυχαστήριον των Αγίων Αποστόλων και μεταξύ άλλων απετόλμησε να είπη και τούτο απευθυνόμενος εις εμέ: ''Δεν σας έλεγα εγώ Σεβασμιώτατε να έλθετε στους Αγίους Αποστόλους, διότι θα είσθε πολύ ωραία;'' Προς στιγμήν, Μακαριώτατε, τα έχασα, διότι τέτοιο θράσος, τέτοια υποκρισία και τέτοια αδιαντροπιά, δεν τα ξαναείδα στην ζωή μου, του απήντησα όμως χωρίς να οργισθώ: ''Δεν ενθυμούμαι, πάτερ Μάξιμε, ποτέ να μου είπατε τέτοιο πράγμα. Το μόνο που ενθυμούμαι ότι μου λέγατε ήτο να κατηγορώ και να γράφω κατά του π. Αμφιλοχίου και του κ. Γκουτζίδη!"


 Μακαριώτατε, είναι πολύ λίγα αυτά που σας γράφω, αλλά τα έγραψα και αυτά όχι διότι δεν τα γνωρίζετε, αλλά δια να τα λάβετε υπ' όψιν. Τα γράφω κατά το ''δώσε αφορμήν στον σοφό και θα γίνει σοφώτερος'', ενώ σας παρακαλώ να επιτιμήσετε όπως πρέπει τους άφρονες τούτους, οι οποίοι, όπως έκαμναν οι πέντε, έτσι και αυτοί παραπληροφορούν: ''Ο Πανάρετος έφυγε. Ο Πανάρετος θα αρχίσει το σχίσμα. Η Λάρισα έκοψε την κοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο''. Υπενθυμίζω και τούτο το σημαντικόν: Οι πέντε από το 1992 μέχρι το 1995 έλεγαν, ότι θα κάνουμε εμείς το σχίσμα και όταν το έκαμαν οι ίδιοι το απέδωσαν εις ημάς. Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τώρα, όσοι μιλούν για σχίσμα. Δυστυχώς έχω λόγους να πιστεύω, ότι μια και δεν μπορούν να κάμουν τίποτ' άλλο οι σκοτεινές δυνάμεις, ζητούν πάλι άλλο ένα σχίσμα... Αν μη γένοιτο, ο Θεός επιτρέψει πάλιν κάτι τέτοιο, αυτό θα είναι έργον του π. Μαξίμου και όλων των κυρίων με τους οποίους συνεργάζεται. Διερωτώμαι μήπως γι' αυτό ήλθε στην Ελλάδα, δια να προωθήσει δηλαδή με τους συνεργάτας του σχέδια σκοτεινών δυνάμεων κατά της Εκκλησίας; Ήλθε για να προπαγανδίσει, ότι ''βιάσθηκε ο Άγιος Πατέρας το 1937 και απεκήρυξε τον πρώην Φλωρίνης και ότι μπορούσε να αποφύγει το σχίσμα''. Γι' αυτό, όπως προανέφερα, κατά τον αυτάδελφόν του π. Νεόφυτον, ''σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος δεν βιάζεται να καθαιρέσει τους πέντε'', διότι όλα είναι πιθανά, και η ένωσις;


 Μακαριώτατε, όσον και αν προπαγανδίζονται πρωτοφανείς συκοφαντίες, όσο και αν μεταδίδωνται παραπληροφορήσεις, όση χολή και μελάνη και αν χυθεί, όπως κάνει η σουπιά, δια να καλύπτεται, όμως οι αλήθειες δεν καλύπτονται, αλλά φωτίζονται περισσότερον. Καν ημείς σιωπήσωμεν ο πιστός λαός κεκράξεται.

 Διο σας παρακαλώ είναι στο χέρι όλων μας να φυλάξουμε την ενότητα μέσω της Κανονικής τάξεως, της αληθείας και της καλής μας ομολογίας. Το να παρασυρώμεθα, πρώτος εγώ, είναι ανθρώπινο, όμως να αρνούμεθα να διορθώσουμε, διότι το θέλουν ο μ. Μάξιμος, ο κ. Κάτσουρας και οι λοιποί, τούτο είναι ασυγχώρητον  από τον Θεόν.

 Μακαριώτατε, συγκαλέστε την Ιερά Σύνοδο με νέας κατά Θεόν προϋποθέσεις, να κάνουμε μία καθαρή Ομολογία, μετά από όσα έχουν συμβεί, μετά και από το σχίσμα και τας βλασφημίας των πέντε, αλλά και από το 1995 μέχρι σήμερα. Να μιμηθώμεν τον Άγιον Πατέρα τι έκαμε μετά το σχίσμα του πρώην Φλωρίνης και ομολογήσωμεν, ότι διακρατούμε ανόθευτη και αδιάκοπη την Αποστολική μας Διαδοχή, την οποίαν έχομε δια των χειρών Εκείνου του Αγίου Ομολογητού. Τούτο το τελευταίο είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας μετά από όσα προηγήθησαν και την σύγχυσιν που επικρατεί.


Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός και συλλειτουργός σας
ασπάζομαι την Μακαριότητά σας

+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου
Πανάρετος    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου