Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η 3507/10-11-2017 ''ΑΠΟΦΑΣΗ'' ΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ ''ΣΥΝΟΔΟΥ''










ΣΧΟΛΙΑ:

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ: Απόφασις ιεράς συνόδου;Απόφασις ΣΙΜΩΝΙΑΚΗΣ συνόδου,αυτό αρμόζει στην εν λόγω σύνοδο,όπου ο αρχιεπίσκοπος της κ. Στέφανος Τσακίρογλου, χειροτονήθηκε από τον σιμωνιακό,αιρετικό και καθηρημένο Νικόλαο Μεσσιακάρη,τον οποίον ετοποθέτησαν στην αρχιεπισκοπή οι τέσσερις παρασυνοδικοί ,μόνον και μόνον για να χειροτονήση τον κ. Στέφανον επίσκοπον,καταπατώντας κάθε έννοιαν κανονικότητος.Ο σιμωνιακός Νικόλαος ,πρίν να χειροτονήση τον κ. Στέφανον,χειροτόνησε τον κ.Ιγνάτιον,τον κ.Παντελεήμονα και δύο τρείς ακόμα,μέλη όλοι της πιό πάνω σιμωνιακής συνόδου. Όσον αφορά τον Φιλίππων κ. Χρυσόστομον,έναν κατ'επίφασιν επίσκοπον,χωρίς ποίμνιο και Μητρόπολη,χωρίς κανέναν να εκπροσωπή,χωρίς ποτέ να έχη πατήση το πόδι του στην πιό πάνω Μητρόπολη , τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια εκεί που οδήγησαν και τον πρώην αρχιεπίσκοπον Ανδρέα,ο οποίος πέθανε ευτελισμένος σαν Μητροπολίτης πρόεδρος Πατρών !!!.

2 σχόλια:

  1. 1. Κατ' αρχήν θα πρέπει να ρωτήσουμε την Στεφανίτικη ''σύνοδο'': αγαπητοί πως επιτρέπετε στον ''Επίσκοπο Φιλίππων'' κ. Χρυσόστομο να συμμετέχει στις ''συνόδους'' σας, έστω και δι'αντιπροσώπου; Ο ''επίσκοπος'' αυτός εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στην Αμερική βαριά άρρωστος. Εσείς το 2003 για λόγους υγείας τολμήσατε και οδηγήσατε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ανδρέα στην παραίτηση. Σε τι λοιπόν διαφέρει η περίπτωση του ''επισκόπου'' Χρυσοστόμου από εκείνη του Μακαριωτάτου; Γιατί σας αρέσει εκτός από παράνομοι να είστε και άδικοι;

    2. Στην ''απόφαση'' που κυκλοφορήσατε πουθενά δεν αναγράφεται το όνομα του Σεβ/του Βεροίας και Ναούσης κ. Ταρασίου, γιατί αυτό; Μήπως επειδή δεν συμφωνεί μαζί σας και με την μη αναγραφή του ονόματός του θέλετε να αποκρύψετε την διαφωνία του;

    3. Στην δεύτερη σελίδα της παραπάνω ''αποφάσεως'' ο συντάκτης αυτής αναφέρει: '' ... και η οποία διαπιστώνει ότι έχουν αντικανονικώς διακόψει εν τη πράξει την εκκλησιαστική κοινωνία και ευρίσκονται εις σχισματικήν κατάστασιν''. Είναι κανείς να τρελαίνετε διαβάζοντας αυτά τα λόγια. Πόσες φορές ο Σεβ/τος Ευστάθιος ζήτησε εντός και εκτός ''συνόδου'' αυτή να τοποθετηθεί εγγράφως σχετικά με την Ομολογία Πίστεως που αυτή πρεσβεύει; Αλλά και αυτό πλέον θα περάσει στη λήθη, πάγια τακτική αυτής της ''συνόδου''. Πόσες φορές ο Σεβ/τος Ευστάθιος ζήτησε να συγκληθεί ''Ιεραρχία'' και αυτό έγινε αμέσως μόλις έφυγε; Θυμίζουμε την προ έτους περίπτωση που ενώ όλοι νόμιζαν πως ο Σεβ/τος Ευστάθιος δεν θα βρίσκεται στη ''σύνοδο'', ξαφνικά όλοι τον είδαν μπροστά τους. Αλλά και την περασμένη εβδομάδα η ''σύνοδος'' που κυκλοφόρησε την παραπάνω ''απόφαση'', συγκλήθηκε αφού ο Σεβ/τος Ευστάθιος βρισκόταν στην Αυστραλία. Έτσι φαίνεται πως ο Σεβ/τος Ευστάθιος παράνομα έχει διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με τη ''σύνοδο''; Η μήπως μετά την ενδοσυνοδική δήλωση του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου πως ποτέ δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει η ''σύνοδος'' έγγραφη Ομολογία, γιατί εις το άκουσμα της πράξης ατής η Φλωριναίοι ΠΑΓΩΝΟΥΝ,ο Σεβ/τος κ. Ευστάθιος θα έπρεπε να συμμετέχει εις της εργασίες αυτής όταν εκείνη πρώτη δεν με την δήλωση αυτή του ''αρχιεπ/που'' της δεν σέβεται τον εαυτό της. Αλλά τώρα ο παράνομος είναι ο Σεβ/τος Ευστάθιος, πριν τρία χρόνια που πίσω από την πλάτη του Σεβ/του Ευσταθίου κάποιοι ''εξέλεξαν'' τον ''Ιερομ/χο'' Επιφάνιο ως ''μητροπολίτη'', τότε καμία παρανομία και κανείς παράνομος. Ούτε και όταν η ''χειροτονία'' αυτού έγινε γνωστή, όχι από την ''σύνοδο'', αλλά από Νεοημερολογίτη ''αρχιμ/τη''. Αλλά πάντα όλοι είναι παράνομοι εκτός από την ''στεφανίτικη σύνοδο'', εκείνη τα πράττει όλα ''εν αγίω πνεύματι''!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 4, Η ακριβώς επόμενη παράγραφος αναφέρει: ''... αλλά ούτε και σήμερον προσέρχονται εις την τακτικήν Συνεδρίασιν προκειμένου να τοποθετηθούν υπευθύνως''. Δηλαδή τα αιτήματα των δύο διαφονούντων Μητροπολιτών δεν είναι γνωστά; Ή μήπως οι εν λόγω ''επίσκοποι'' δεν έστειλαν επίσημα έγγραφα τα οποία τους εκπροσωπούσαν; Επομένως που υπάρχει μη τοποθέτηση; Αλλά μας αρέσει να λέμε λόγια του αέρα.

    Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που εμείς μπορούμε να κάνουμε σχετικά με την αδιανόητη, παράλογη και πέρα για πέρα μη ορθόδοξη αυτή ''απόφαση''. Εμείς ως απλοί αναγνώστες αυτής κρίνουμε ως απόλυτα δικαιολογημένη αλλά και επιβεβλημένη την στάση των δύο διαφονούντων Μητροπολιτών, διότι η ''στεφανίτικη σύνοδος'' γυμνή τη κεφαλή για ακόμη μία φορά κηρύττει κακοδοξίες και αρνείται να διορθωθεί, όπως απόλυτα δικαιολογημένα ζητείται από τους δύο Επισκόπους. Έναντι των οποίων έχει πλέον ξεκινήσει διωγμός.

    Βλέποντας πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, και όπως εδίωξαν τον Σεβ/το Κήρυκο έτσι διώκουν σήμερα τον Σεβ/το Πατρών κ. Ευστάθιο και τον γηραιό Αργολίδος κ. Παχώμιο, αναμένουμε τα αποτελέσματα της επόμενης συνεδρίασης ώστε να δούμε πλέον σε τι άλλες παρανομίες, δικαιολογίες και ψέμματα θα προσφύγει η ''στεφανίτικη σύνοδος''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή