Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


 Εις τα πλαίσια της ποιμαντορικής επισκέψεως του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και προέδρου της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Ιεράς Συνόδου, ήτο και η κατ' οίκουν Θεία Λειτουργία η οποία ετελέσθη την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου κατά το Ορθόδοξον Εκκλησιαστικόν ημερολόγιον, υπό του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Σωζομένου Πολυβίου. Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε εις το κατ' οίκον παρεκλήσιον του Αγίου Πατρός Ματθαίου του Νέου Ομολογητού, της ευλαβεστάτης Οικογενείας Ματθαίου και Αιμιλίας Χόμς. Εις την Θείαν Λειτουργίαν Χοροστάτησε ο τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Σεβ/τος κ. Κήρυκος. Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επραγματοποιήθη και η βάπτιση του μικρού Βασιλείου. 

 Το παραπάνω γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι έρχεται να θυμίσει εις όλους μας πως εις τους εσχάτους καιρούς που ζούμε η Ορθόδοξος Εκκλησία βρίσκεται εν καιρώ διωγμού δια την διασφάλιση της καθαράς Ομολογίας Πίστεως και της Αποστολικής Διαδοχής, γι' αυτό και λειτουργεί ''εν κατακόμβαις''. Ο Θεός όμως εκείνους που πραγματικά πιστεύουν μέσα από την ψυχή τους, έστω κι αν είναι μόνοι τρεις άνθρωποι, δεν τους αφήνει και ευδοκεί ώστε την κατάλληλον στιγμήν να βρίσκονται Ορθόδοξοι Ιερείς και Αρχιερεις, οι οποίοι ως άλλοι Ζωσιμάδες να εντάσσουν τους πιστούς εις το σωστικό σώμα της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Εις την συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κατ' οίκον Θεία Λειτουργία.

Ο ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΟΣ ΣΩΘΗΣΕΤΑΙ











 

6 σχόλια:

  1. Ο νεοενταχθείς εις το σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας π. Χρυσόστομος Γκουσαΐδης, εφημέριος του εν Αμερική Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, σχετικά με το παραπάνω γεγονός σχολίασε τα κάτωθι:

    ''Νάνε ευλογημένο !
    Τώρα έχουμε Επίσκοπο. Τώρα, με τες ευχές σας δεν φοβόμαστε τον εχθρό. Πριν, περίπου για ένα χρόνο, ήμασταν σαν ορφανά παιδιά χαμένα στο πεδίο μάχης. Ο Θεός όμως δεν μας άφησε και μας έστειλε εσάς ος Επίσκοπο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δια την Ιστορία αξίζει να πούμε πως ο π. Χρυσόστομος ακόμη και όταν ήτο εις την ''Σύνοδο'' του ''Αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, είχε δηλώσει ρητά και αμετάκλητα προς όλους πως δεν θεώρησε ούτε για μία στιγμή πως ο Σεβ/τος Κήρυκος ήταν σχισματικός. Μάλιστα παρακαλούσε από την μακρυνή Αμερική δι' αλληλογραφίας τον ''Αρχιε/πο'' Στέφανο να κάνει ότι ήτο δυνατόν ώστε να επανέλθει η ενότητα εις την Εκκλησία, χωρίς όμως να εισακουσθεί. Τα ίδια ακριβώς λόγια έλεγε και στον πρώην <> κ. Αντώμιο, χωρίς όμως να γίνουν κι απ' αυτόν αποδεχτα τα λόγια του π. Χρυσοστόμου.

    Προσοχή!!! Από τώρα λέμε πως εις το μέλλον κάποιοι εκ της πλευράς του ''Αρχεπ/που'' Στεφάνου μπορεί να θελήσουν να σπιλώσουν το όνομα του π. Χρυσοστόμου διαδίδοντας φήμες. Τις φήμες αυτές εμείς ήδη τις γνωρίζουμε, πλην όμως δεν τις αναφέρουμε διότι δεν επιθυμούε την αντιπαλότητα με κανέναν και απλά τις έχουμε εις το καλάθι με τα ''καλούδια'' της ''Στεφανίτικης Συνόδου'' δια να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε και αν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να διευκρινίσω κάτι.
    Αλληλογραφία και προσωπικές (ρητές) συζητήσεις είχα με τον τότε πνευματικό μου πατέρα Αντώνιο Γαβαλά, μετέπειτα μητροπολίτη Νέας Υόρκης . Μάλιστα ότι είχα να πω στον Στέφανο , τα έλεγα στον κατά σάρκα αδελφό του πατέρα Νεόφυτο. Και ο π. Σωζόμενος προσπάθησε πολλές φορές να Να βοηθήσει την κατάσταση. Έστελνε γράμματα στον Νέας Υόρκης με κείμενα τα οποία ο ίδιος ζητούσε από τον πάτερ, και ούτε καν άνοιξε κανένα από τα γράμματα παρά μόνα τα πετούσε στα σκουπίδια και καυχιόταν - πάτερ μου, ούτε τα άνοιξα.
    Δεν ήξερε όμως ότι και έγω είχα επικοινωνία με τον πατέρα Σωζόμενο.
    Όλα αυτά είναι τραγικά πράγματα. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αγαπητός Ματθαίος που διακρίνεται μαζί με την συζηγό του και τα παιδιά του στην παραπάνω φωτογραφία, είχε προσπαθήσει να παραμείνει εις την ''Σύνοδο'' του ''Αρχιεπ/που'' Στεφάνου. Για τον λόγω αυτό είχε ταξιδέψει αεροπορικός τέσσερεις ολόκληρες ώρες από την Αριζόνα μέχρι την Νέα Υόρκη, και συγκεκριμένα μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης όπου βρισκόταν ο ''Αρχιεπ/πος'' Στέφανος και κανείς δεν του έδωσε σημασία. Ο αγαπητός Ματθαίος έδειξε τον ζήλο του και κανείς, από την πλευρά του Στεφάνου του ευρισκομένους εις την Νέα Υόρκη, δεν του έδωσε σημασία. Ας καταγραφεί κι αυτό εις το βιβλίο - ''ανθολόγιο'' των ''καλών'' έργων του ''Αρχιεπ/που'' Στεφάνου και των περισσοτέρων που βρίσκονται δίπλα του, ώστε όλοι να γνωρίζουν (που ήδη γνωρίζουν) τι άνθρωποι είναι τόσο ο ίδιος ο κ. Στέφανος όσο και η πλειοψηφία που τον πλαισιώνει. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, οι οποίες όμως αν το θέλουν θα φανούν μόνες τους εις την πορεία του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή