Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΙΓΓΙΛΙΟΝ!!!

Σιγγίλιον Πατριαρχικόν και Συνοδικόν κατά το 1756. Αιώνιος αναθεματισμός παρά της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας τοις δεχομένοις τα Παπικά μυστήρια και λοιπά παρ' αυτών καινοτομηθέντα.

+ ΚΥΡΙΛΛΟΣ Ελέω Θεού Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης.

''Εντιμότατοι Κληρικοί της καθ' ημάς του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και λοιποί ευλαβέστατοι και οσιώτατοι Ιερομόναχοι, οι ψάλλοντες εν ταις Εκκλησίαις, χάρις ημίν και ειρήνη παρά Θεού. Ημείς όμως, όπου ο Άγιος Θεός μας ηξίωσε να ευρισκώμεθα ενώπιον εις τούτον τον Αποστολικόν και Πατριαρχικόν θρόνον κανονικώς και Αποστολικώς, εις το να φυλάττωμεν μετά θερμής Πίστεως και ευλαβείας την Ορθόδοξον και Αγιωτάτην Πίστιν, την οποίαν παρελάβομεν από τους Αγίους Αποστόλους και τας επτά Αγ. Οικ. Συνόδους, ομοίως και τα επτά Θεοπαράδοτα Δόγματα και Μυστήρια της αγίας Μητρός ημών Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, και αυτά να κρατώμεν καθαρά και αμόλυντα, καθώς άνωθεν και εξ αρχής από τους Αγίους Αποστόλους τα παρέλαβεν η Εκκλησία του Θεού και απαρασάλευτα, χωρίς να προσθέση ή να αφαιρέση και ένα ιώτα μέχρι της σήμερον, έως της συντελείας του αιώνος, ως άμωμος νύμφη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.
Και τούτον λοιπόν τον κίνδυνον απεφασίσαμεν να τον δεχθώμεν πειθαρχούντες Θεώ μάλλον ή ανθρώποις. Πρώτον μεν διά να φυλάξωμεν τους Αποστολικούς και Συνοδικούς Κανόνας απαρασαλεύτους και αμετατρέπτους καθώς τους παρελάβαμεν, δεύτερον δε δια να ανιρέσωμεν και να εξαλείψωμεν παντελώς, αναλαμβάνοντες την πανοπλίαν του Αγίου Πνεύματος, με φοβεράς αράς και αιώνιον ανάθεμα εναντίον εις εκείνους, όπου ήθελον τολμήσει να συγκατανεύσουν να δεχθούν, εν όσω ζώμεν, ή μετά θάνατον μας και μέχρι συντελείας πάσαν πρόσθεσιν ή αφαίρεσιν. Όθεν τη δυνάμει και χάριτι του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος, έχομεν πάντα απόβλητον και αποτρόπαιον και μυσαρόν και βδελυκτόν και βλάσφημόν τε και άκυρον, τότε διαληφθέν παράνομον και αιρετικόν γράμμα, ακολουθούντες τόσον εις τον Ουρανοβάμονα Παύλον, όπου λέγει:
<<Ει τις Ευαγγελίζεται υμίν παρ' ο παρελάβετε και παρ' ο ευηγγελισάμην υμίν, καν άγγελος εξ ουρανού και αυτοί ημείς, Ανάθεμα έστω>>, όσον και εις τους Συνοδικούς Κανόνας, όπου λέγουν, όποιος ήθελε προσθέσει ή αφαιρέσει ένα μόνον ιώτα, επτά έστω εις αυτόν Ανάθεμα. Και ούτως αποφαινόμενοι μετά του περί ημάς Ιερού Κλήρου και χριστιανικού πληρώματος Αναθεματίζομεν τρις, είτε του Ιερού Καταλόγου, είτε Λαϊκοί αποσχισμένοι είησαν από Θεού Κυρίου Παντοκράτορος και κατηραμένοι και ασυγχώρητοι και μετά θάνατον άλυτοι, τυμπανιαίοι. Αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται, αυτοί δε ουδαμώς, κληρονομήσωσι την λέπραν του Γιεζή και την αγχόνην του Ιούδα. Στένοντες είησαν και τρέμοντες επί της γης ως ο Κάϊν. Η οργή του Θεού είη επί τας κεφαλάς αυτών και η μερίς αυτών μετά του Ιούδα και των θεομάχων Ιουδαίων. Σχισθείσα η γη καταπίει αυτούς, ως τον Δαθάν αυτού και Αβηρών, Άγγελος Κυρίου καταδιωξάτω αυτούς εν μαχαίρα πάσας τας ημέρας της ζωής αυτών και πάσαις ταις Πατριαρχικαίς και Συνοδικαίς Αραίς υπεύθυνοι και τω αιωνίω αναθέματι υπόδικοι και ένοχοι του πυρός της γεένης. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου