Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΕΙΣ Ι.ΜΕΤ.Ν. ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ!!!

Με την δέουσα λαμπρότητα επραγματοποιήθει και φέτος η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως εις τον Ιερόν Μετοχιακόν Ναόν Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα Αττικής.Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Ιερομ/χος π. Ελλισαίος Λαλάτοβιτς ο οποίος τυγχάνει και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Αφ' εσπέρας της Εορτής εις τον Ιερόν Ναόν εσυγκεντρώθησαν ευλαβέστατες γυναίκες οι οποίες υπό την καθοδήγησιν της μοναχής Βικεντίας, εκ του Μητροπολιτικού - Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, ετέλεσαν την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και εις την συνέχειαν ηυπρέπισαν τον δίσκον εις τον οποίον ετοποθετήθει ο Τίμιος Σταυρός με τα απαιτούμενα δενδρολίβανα, τα οποία εις ευλογίαν θα προσφέροντο εις τους πιστούς. Κατά την ανάλογη δεξιοτεχνία ηυπρέπισαν και την εικόνα του Τιμίου Σταυρού. 
Το πρωΐ της Κυριακής επραγματοποιήθη η ακολουθία του Μεσονυκτικού και του Όρθρου, εις το τέλος του οποίου έλαβεν χώραν η τελετή της Εισόδου του Τιμίου Σταυρού, η προσκύνησις αυτού υπό των παρευρισκομένων πιστών και η διανομή του δενδρολιβάνου υπό του Ιερέως. Εις την συνέχειαν ακολούθησε η Αρτοκλασία και ο Όρθρος ολοκληρώθηκε με την απόδοση του απολυτικίου ''Σώσον Κύριε τον λαόν Σου..." Εις την συνέχειαν έλαβεν χώραν η Τέλεσις της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου.
Κατά τη στιγμή του Κοινωνικού, ο ευλαβέστατος Αναγνώστης του Ιερού Ναού Δημήτριος Παπαδάτος, ανέγνωσε ομιλία σχετική με το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα. Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με το ''΄Δι' ευχών...'' υπό του πατρός Ελλισαίου και όλοι οι πιστοί αντάλλαξαν εγκάρδιους εναγκαλισμούς και ευχές όπως ο Κύριος αξιώσει όλους ώστε να προσκυνήσουν και την Αγίαν Αυτού Τριήμρον Ανάστασιν.
Εις την συνέχειαν παρατίθεται μικρό φωτογραφικό υλικό. 

''Η ηυπρεπισμένη Ιερά Εικών του Τιμίου Σταυρού"

''Ο δίσκος εις τον Οποίον ηυπρεπίσθει και ετοποθετήθει
ο Τίμιος Σταυρός και τα προς διανομή ευλογίας
δενδρολίβανα''

 ''Ο λειτουργός, Ιερομ/χος π. Ελλισαίαος Λαλάτοβιτς
ποιεί την απόλυσιν της Θείας Λειτουργίας''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου