Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ


 Την 47η επέτειο από την εις επίσκοπον χειροτονία του εόρτασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου των Απανταχού Αρχιερέων κ. Παχώμιος την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2020 εκ.ημ., εις τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας.

 Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος και ο Παν/τος Ιερομ/χος π. Αντώνιος Γκιόκας. Επίσης το παρόν έδωσαν και αρκετοί Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εξ Αθηνών, Κορίνθου καθώς και από πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδος, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ευχηθούν στον γηραιό Σεπτό Προκαθήμενο της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος έτη πολλά και ευλογημένα. 

 Τον θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου κήρυξε ο ίδιος ο Μακ/τος κάνοντας εκτενή, ωφέλιμη και ουσιαστική αναφορά εις τον βίο του εορτάζοντος κατ' αυτήν την ημέρα αγίου, του Οσίου Εφραίμ του Σύρου, αλλά και σχολιάζοντας ορισμένα Εκκλησιαστικά γεγονότα. Επίσης ο Μακ/τος εστίασε τον λόγο του γύρω από τα πρόσωπα των Αγίου Πατρός Ματθαίου του Νέου Ομολογητού και Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ανδρέου, του και προκατόχου του, όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε, από τους οποίους τόνισε πως έλκει την Αποστολική του διαδοχή.

 Εξ ονόματος δε σύσσωμης της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και της Ιεράς Συνόδου των Απανταχού Αρχιερέων, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος ευχήθηκε στον Μακ/το έτη πολλά, καρποφόρα και ειρηνικά στον αμπελώνα της Εκκλησίας των Αθηνών, έτσι ώστε να συνεχίσει να εμπνέει με το σημερινό παράδειγμά του, με το σημερινό εκκλησιαστικό του φρόνημα, με το ασκητικό του ήθος, με την καθημερινή ποιμαντική του φροντίδα, αξιοποιώντας όλα όσα έλαβε ως παρακαταθήκη από τον προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο κ. Ανδρέα, και αυξάνοντάς τα με τις ικανότητες και τα χαρίσματα που του δώρησε ο Θεός για να ξεχωρίζει, να καθοδηγεί, να νουθετεί, να αγκαλιάζει , να αγαπά. 

 Αμέσως μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας παρατέθηκε τράπεζα εις τον ξενώνα της Μονής, η οποία ετοιμάσθηκε μετά περισσής αγάπης από την αδελφότητα της Μονής.  

 Ο διαχειριστής του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται και αυτός με τη σειρά του Έτη Πολλά είς τον Μακ/το Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Παχώμιο. Είθε ο Θεός να μας τον χαρίζει για πολλά χρόνια ακόμη ώστε να μας ποιμαίνει, ευλογεί και αγιάζει με την Θεία Χάρη που τον διακατέχει. 

 Εις την συνέχεια παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.












ΠΑΧΩΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΗΜΩΝ ΔΕ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ
           
* Τις φωτογραφίες τις ελάβαμε από την εν Χριστώ αδελφή Όλγα Ράμμου, την οποία και ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου