Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΕΣ'' ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ


[Αγαπητοί Π ρ ώ η ν  εν Χριστώ αδελφοί ''Στεφανίτες'', εσείς οι <<επίσκοποι>> που γνωρίζετε τα πολλά και νους σας κατεβάζει πεφωτισμένες ιδέες, εσείς που είστε καλύτεροι θεολόγοι από τον <<<αιρετικό>>> Σεβ/το Κήρυκο και ως εκ τούτου γνωρίζετε καλύτερα από εκείνον την Θεολογία, για διαβάστε σας παρακαλώ ένα μέρος από τον Βίο του Αγίου Σοφιανού Επισκόπου Δρυινουπόλεως, τον οποίο εις την συνέχεια παραθέτουμε, και δείτε πόσο δίκιο είχε τελικά ο Σεβ/τος Κήρυκος το 2003 όταν έλεγε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ανδρέας αφού εν τέλει παραιτήθηκε, <<οικειοθελώς>> όπως εσείς διαδίδετε, εις την συνέχεια επιβαλλόταν να γίνει ΜΟΝΑΧΟΣ.Ο  υπόλοιπος Βίος του αγίου υπάρχει εις το διαδίκτυο και μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τον βρείτε.  Απλά υπογραμμίζουμε το γεγονός πως μόνο άδικο δεν είχε τελικά ο Σεβ/τος Κήρυκος για όσα σας έλεγε τότε δια μέσου των πάρα πολλών εγγράφων του, τα οποία ίσως και ποτέ να μην μπήκατε στον κόπο να τα διαβάσετε. Τελικά όσο περνούν τα χρόνια , οι ίδιοι οι άγιοι έρχονται και διαψεύδουν έναν προς έναν τους λόγους τους οποίους σεις επικαλεσθήκατε προκειμένου το 2003 να σχίσετε την Εκκλησία.Κι επομένως μόνο νόμιμοι τελικά που δεν είστε.]  

Ο Άγιος Σοφιανός, υπήρξε σημαντική θρησκευτική προσωπικότητα της εποχής του στην περιοχή της Ηπείρου και θεωρείται ο πρόδρομος του Κοσμά του Αιτωλού (βλέπε 24 Αυγούστου). Γεννήθηκε πιθανότατα στο χωριό Πολύτσιανη (περιοχή Πωγωνίου της Βορείου Ηπείρου). Έμεινε γνωστός από τη στιγμή που ανέλαβε επίσκοπος Δρυινουπόλεως (περιοχή Αργυροκάστρου, Δέλβινου, Χειμάρρας).

Το 1672 μ.Χ. ίδρυσε στο τοπικό μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου σχολείο. Την εποχή που έζησε, οι εξισλαμισμοί ήταν ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο. Ο ίδιος θέλοντας να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση περιόδευε από χωριό σε χωριό για να πείσει τον κόσμο να διατηρήσει τις παραδόσεις και την θρησκεία του. Το 1711 μ.Χ., λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, παραιτείται από τα ιερατικά καθήκοντα και γίνεται μοναχός για να αποδοθεί αποκλειστικά στο κηρυκτικό και ιεραποστολικό του έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου