Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

[ Το κείμενο που ακολουθεί είναι καλό να το διαβάσουν τα <<μεγάλα κεφάλια>> της <<συνόδου>> του <<Αρχιεπ/που>> και ταυτόχρονα <<ηγουμένου>> κ. Στεφάνου Τσακίρογλου, αλλά και ο ίδιος. Διότι το κείμενο αυτό δικαιολογεί απόλυτα τον Σεβ/το Κήρυκο που από το '97 διαμαρτυρόταν για το κακό που είχε δημιουργηθεί εντός της <<συνόδου>> εξαιτίας φυσικά της μή τήρησης των Ιερών Κανόνων. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα λίγο αργότερα από το '97, το 2003, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ανδρέας εντός της Συνόδου δήλωσε την δήθεν <<οικειοθελή>> παραίτησή του.  Επίσης, το ως κάτωθι κείμενο, δικαιολογεί και την κίνηση του Σεβ/του Κηρύκου σχετικά με την διακοπή της πνευματικής του κοινωνίας  με την τότε <<σύνοδον>>. ]


<<Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις
υποτασσέσθω. Ουν εισί εξουσία,
ειμή από Θεού>> (Απόστ. Παύλος).

Αρετή μεγίστη η εις τους νόμους υποταγή. Η υποταγή εις τους νόμους μαρτυρεί ευαγωγίαν ψυχής, φρόνημα υγιές, ευσέβειαν προς τε τα θεία και τα ανθρώπινα, ευλάβειαν προς τους νόμους, ευσθένια ψυχής, αγαθότητα καρδίας και αξιέραστον ήθος. Η υποταγή εις τους νόμους παιδεύει την ψυχήν τέρπεσθαι εν τω αγαθώ και βδελύττεσθαι το κακόν, θέλειν και ποιείν το αγαθόν και ευάρεστον τω Θεώ και τέλειον, και αποκρούειν το πονηρόν, το παράνομον και το αθέμιτον. Η υποταγή εις τους νόμους ποδηγετεί ασφαλώς τον νομοταγή βαδίζειν την ευθείαν οδόν την άγουσαν εις την αληθή ευδαιμονίαν και εις την μακαριότητα. Η υποταγή εις τους νόμους αναδεικνύει τον νομοταγή ανδρείον, διότι διδάσκει αυτόν υπείκειν τοις νόμοις και θνήσκειν υπέρ της πατρίδος. Η υπακοή εις τους νόμους απεργάζεται τον φυλάσσοντα τους νόμους ηθικώς και πολιτικώς ελεύθερον, διότι η ευλάβεια προς τας διατάξεις του νόμου ενισχύει αυτού το ήθος, και αναδεικνύει ηθικόν και ρωννύει την ψυχήν και αποφαίνει γενναιόφρονα και ανδρείον.

Ο νόμος του Θεού τοις υποτεταγμένοις γίνεται παιδαγωγός προς ευσέβειαν, παιδεύει Θεογνωσίαν και άγει προς αυτόν τον Δεσπότην Χριστόν, ίνα τέλεια παρ' αυτώ παιδευθώσι μαθήματα και την δια πίστεως δικαιοσύνην μάθωσιν. Ο νόμος τοις υπό νόμον παιδεύει αρετήν σύμμετρον. Ο υποτασσόμενος τω νόμω φυλάσσει εντολήν Θεού, διότι η εις τους νόμους υποταγή είναι Θεία εντολή. Ο Απόστολος Παύλος διδάσκει, λέγων: <<Πάσα ψυχή εξουσίαις υπερεχούσαις υποτασσέσθω ου γαρ εστίν εξουσία, ειμή από Θεού>>. 

Οι τον νόμον αθετούντες και παραβιάζοντες (όπως και όσα <<μεγάλα κεφάλια>> το 2005 ακολούθησαν εις το σχίσμα τον <<Αρχιεπ/πο>> κ. Νικόλαο και κατόπιν έμειναν ενωμένοι με τον <<διάδοχο>> του κ. Νικολάου, τον <<αρχιεπ/πο>> κ. Στέφανο), εισίν άνθρωποι παντοίων κακών ανάπλεοι, ασεβούσιν προς τε τον Θεόν και προς την δικαιοσύνην, εργάζονται την αδικίαν, νοσούσιν την ψυχήν, βαδίζουν οδόν σκολιάν, στερούνται ηθικής, εισί θρασείς εν ειρήνη, και δειλοί εν πολέμω εστερημένοι ηθικού σθένους, αδυνατούσι να αντιμετωπίσωσι τους κινδύνους και γίνονται δραπέται. Οι τω νόμω μή υποτασσόμενοι διασαλεύουσιν εκ βάθρων την κοινωνίαν και υπονομεύουσιν αυτήν την του κράτους υπόστασιν. Οι τοις νόμοις μή υποτασσόμενοι αποβαίνουσιν οι ολετήρες της ιδίας αυτών πατρίδος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου