Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Η ''ΣΥΝΟΔΟΣ'' ΤΟΥ ''ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ'' ΚΑΙ ''ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ'' κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΔΗΣ.


 Κατά τα τελευταία χρόνια, όσοι παρακολουθούν τα Εκκλησιαστικά γεγονότα, ξέρουν πως η ''σύνοδος'' του σημερινού ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, φέρθηκε πάρα πολύ άδικα εις βάρος του Θεολόγου Καθηγητού κ. Ελευθερίου Γκουτζίδη. Ανθρώπου που για χρόνια ολόκληρα είχε προσφέρει τον ίδιο του τον εαυτό ώστε να βοηθήσει την Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία να αντιμετωπίσει τις βολές των εχθρών της. Τα χρόνια όμως πέρασαν και τελικά η δικαίωση ήρθε. Ο κ. Καθηγητής, ο αείποτε σθεναρός αγωνιστής, ο οποίος κατά τα λεγόμενα του ιδίου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου ''όλους τους θεολόγους και αν στύψεις, έναν Γκουτζίδη δεν βγάζεις'', τελικά το 2005 δεν υπήρξε αιτία χωρισμού δια των σοβαρών διατριβών του, αλλά ο στόχος όλων εκείνων που ήθελαν να αφανίσουν την Ορθοδοξία. Επιτέλους η ''σύνοδος'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου, πρέπει να πάψει να κατηγορεί τον οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο εις τα προδοτικά της σχέδια, και να στρέψει το πρόσωπό της εις τα έσωθεν αυτής, προκειμένου να αναζητήσει όλους τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι είναι πολύ χειρότεροι του κ. Ελευθερίου. Διότι ο κ. Γκουτζίδης, όσες διατριβές και αν έγραψε που σε κάποιους μπορεί να μην ήταν αρεστές, ποτέ όμως δεν ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ με σχισματικούς και Νεοημερολογίτες, όπως συμβαίνει με ανθρώπους, επισκόπους και μη, της ως άνω ''συνόδου''. Πλέον ήρθε ο καιρός της αυτοκριτικής, διότι είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Θεός φανερώνει όλους αυτούς που τελικά φορούσαν μάσκες ''ορθοδόξων''.  
 Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιου είδους υπεράσπιση ως προς το πρόσωπο του κ. Καθηγητού. Αλλά αποτελούν την μόνη αλήθεια, η οποία από χρόνια έχει φανεί, χωρίς αυτή να γίνει αποδεκτή από ορισμένους. Τελικά το 2005 ο κ. Γκουτζίδης είχε απόλυτο δίκιο που τόσο κατά μόνας ως Θεολόγος,  όσο και ως συνεργάτης του Σεβ/του κ. Κηρύκου, αποκόπηκε από την σχισματική ''σύνοδο'' του τότε ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου. Διότι τοιούτου είδους αποκοπή δεν αποτελεί σχίσμα, αλλά ένωση μετά του Θεού και των αγίων Του.  

2 σχόλια:

  1. Δεν εχετε δικαιωμα να μιλατε για τον Μακαριστο Αρχιεπισκοπο Ανδρεα γιατι τον προδωσατε και ριξατε μαχαιρια στην Ορθοδοξη Εκκλησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή