Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


 Ορθοδόξως και μεγαλοπρεπώς πανηγύρισε και εφέτος ο Επισκοπικός Ιερός Ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου εις την περιοχή του Πλατανιά του Νομού Ρεθύμνου της Νήσου Κρήτης. Των ιερών εκδηλώσεων προεξήρχε ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κρήτης Σεβ/τος Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, παρά τω πλευρώ του οποίου συλλειτούργησε ο εκπρόσωπος του Σεβ/του Μητροπολίτου Κιτίου και εξάρχου πάσης Κύπρου κ. Παρθενίου Αιδ/τατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Κεσσίσογλου.
 Την παραμονή της εορτής, ήτοι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 (εκ. ημ.), τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας. Ενώ την Κυριώνυμο ημέρα, 8 Σεπτεμβρίου (εκ. ημ.), ψάλθηκε ο Όρθρος της εορτής και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εις την οποία συμμετείχε ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και εις τον αύλιον χώρον του Ιερού Ναού, ακολούθησε πλούσια εορταστική τράπεζα,  επιμελημένη από τους ενορίτες του εορτάζοντος Ιερού Ναού. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος είχε την  ευκαιρία να συναντηθεί με τα αρωγά μέλη του Ιερού Ναού, μετά των οποίων συζήτησε διάφορα εκκλησιολογικά και άλλου είδους θέματα. 
 Εις την συνέχεια θα παραθέσουμε μερικό φωτογραφικό απόσπασμα από την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ευχόμενοι όπως Κύριος ο Θεός διαφυλάττει τον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου σώο και αβλαβή από τις επιθέσεις Παλαιοημερολογιτών και Νεοημερολογιτών Κακοδόξων ώστε ούτος να συνεχίζει να λάμπει ως φάρος Ορθοδοξίας εις ολόκληρο τον Νομό Ρεθύμνης αλλά και γενικότερα εις την υπόλοιπη Νήσο Κρήτη.







ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ
ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ,
ΑΜΗΝ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου