Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ''ΦΙΛΙΠΠΩΝ'' κ . ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΥΡΟΣ.

Του Θεολόγου κ. Χαρίλαου Στουραίτη

 Το 1996,αμέσως μετά το σχίσμα των πέντε αιρετικών Επισκόπων,η τότε Ιερά Σύνοδος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος,προχώρησε,για ευνόητους λόγους, σε Χειροτονίες νέων Επισκόπων.
 'Ενας εξ'αυτών ήταν και ο κ. Χρυσόστομος Σύρος,ο οποίος χειροτονήθηκε για να ποιμάνη την Επισκοπήν Φιλίππων.
 Όμως,η βαρειά ασθένεια που τον έπληξε αμέσως μετά την Χειροτονία του,και η οποία τον ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα [του ευχόμεθα ολοψύχως, όπως Πανάγαθος Τριαδικός Θεός να του δίνει δύναμη και υπομονή, ώστε να αντιμετωπίση και να ξεπεράση το χρόνιο πρόβλημά του] δεν του επέτρεψε ποτέ να βρεθή κοντά στο ποίμνιό και την Επισκοπήν του.
 Παρ'όλα αυτά ,όμως,αν και δέν συμμετείχε ποτέ στις συνεδριάσεις της Συνόδου,ειδικώτερα κατά την περίοδο 2000-2005,ευρισκόμενος εις Αμερικήν διά θεραπείαν γιά αποκατάστασιν της υγείας του,εν τούτοις, όλα τα έγγραφα των αποφάσεων έφεραν την υπογραφήν του !!!
 Το ίδιο έγινε και με την τελευταίαν <<ΑΠΟΦΑΣΙΝ>>της συνόδου του κ.Στεφάνου Τσακίρογλου, με αρ.πρωτ.3504 !
 Θα θέλαμε ,λοιπόν,να πούμε τα εξής,στον κ. Χρυσόστομον Σύρον.

 <<Σεβασμιώτατε>> πως επιτρέπετε να σας προσβάλλουν κατ'αυτόν τον αήθη τρόπον;

 Δέν γνωρίζετε, ότι Επίσκοπος χωρίς ποίμνιο είναι μόνον κατ'όνομα Επίσκοπος;

 Ποιόν εκπροσωπείτε και για εξ' ονόματος ποίου πλήρωματος υπογράφατε και υπογράφετε όλα αυτά τα έγγραφα;[τα οποία ,ασφαλώς,εξ'αυτού του γεγονότος,είναι όλα άκυρα].

 Αναλογιστείτε τις τεράστιες ευθύνες σας και την φρικτήν απολογίαν σας έναντι του Φοβερού Κριτού,και μην ξαναεπιτρέψετε στον οποιονδήποτε να σας διασύρη ετι περισσότερον,με το να συμπεριλάβη την υπογραφήν σας σε διάφορα κείμενα-αποφάσεις. 
 Είστε υποχρεωμένος εκ'των Κανόνων ,απ'την στιγμή που δέν είχατε ποτέ σας ποίμνιο για να εκπροσωπήσετε,να άρετε την υπογραφήν σας απο΄κει που υπάρχει,να ζητήσετε μιά στεντόρεια συγγνώμην γιά την συνευθύνην σας στα τόσα παράνομα ,αντορθόδοξα και αντικανονικά, και να παραιτηθείτε,αν θέλετε να μην διασύρεται άλλο ο Επισκοπικός Θεσμός και εσείς.
 Παραθέτουμε απόσπασμα από 'Αρθρο του Καθηγητού κ. Καρδάση ,σχετικό με το παραπάνω θέμα.
Παρεκκλίσεις του επισκοπικού θεσμού

α/ Τιτουλάριοι Επίσκοποι
<<Η δυτική αντίληψη, ότι μια κοινότητα μπορεί να είναι εκκλησιαστική, χωρίς τον επίσκοπό της και ένας κληρικός μπορεί να είναι κληρικός, χωρίς να προΐσταται εκκλησιαστικής κοινότητας πέρασε από τη Δύση και στην Ανατολή και έτσι από τα μέσα του 17ου αιώνα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και οι αυτοκέφαλες Εκκλησίες, δίχως επιφυλάξεις και δισταγμούς, υιοθέτησαν τη βατικάνεια πρακτική να χειροτονούν τιτουλάριους επισκόπους, δηλ. «με γυμνή ονομασία επισκοπής». Αυτό όμως αντίκειται στο κανονικό Δίκαιο της Εκκλησίας, που θέλει τον Επίσκοπο, ως Επίσκοπο μιας πόλης και της γύρω αυτής περιοχής, η οποία βεβαίως έχει ποίμνιο και δεν είναι κατ’ όνομα Επίσκοπος.>>

 Υ.Γ.'Οταν τον Μάρτιο του 2003,ΟΙ ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΌΙ,Ο ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΣΙΑΚΑΡΗΣ,συμφώνησαν την αντικανονικήν παραίτησιν,την ιερόσυλον μετάθεσιν και παράδωσιν της Αρχιεπισκοπής,επικαλέσθηκαν δύο τινά,με σκοπό να παραπλανήσουν και να συσκοτίσουν από τα <<εγκλήματά>> τους. 

 'Ενα εξ'αυτών ήταν η δήθεν ασθένεια του αρχιεπισκόπου.

 Τους ερωτούμε,λοιπόν:ποιός εκ των δύο Αρχιερέων ήταν περισσότερο ασθενής,ο τότε αρχιεπίσκοπος Ανδρέας,ο οποίος συμμετείχε σαν ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ της συνόδου σας,συνυπογράφοντας αποφάσεις,ενεργώντας στην Μητρόπολη ή ο κ.Χρυσόστομος Σύρος, ο οποίος αδυνατούσε και να μετακινηθεί; 
Γιατί δέν ζητήσατε γιά λόγους υγείας και την παραίτηση του κ. Χρυσοστόμου Σύρου,όπως κάνατε με τον τότε αρχιεπίσκοπον Ανδρέαν;
Μήπως επειδή τον χρειάζεστε για να ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ παράνομες αποφάσεις ,οπως η από 24-8-2017;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου