Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...


 Για άλλη μία φορά, με όσα θα σχολιάσουμε, δεν θα γίνουμε αρεστοί στους κόλπους της ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' και ''ηγουμένου'' κ. Στεφάνου Τσακίρογλου. Αλλά ξέρουμε πως η αλήθεια ποτέ δεν αγαπήθηκε από πολλούς.

 Λίαν προσφάτως, άτομο - συνεργάτης του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου αλλά και του παλαιοημερολογητικού Οικουμενισμού, συμμετείχε ενεργά σε αγιασμό που τέλεσε νεοημερολογίτης ''ιερέας''. Το όνομα του ως άνω ατόμου ας μας επιτραπεί να μην το αναφέρουμε, αν και  η φωτογραφία που το απεικονίζει, σε πολλούς είναι πλέον γνωστή. Εμείς θα σχολιάσουμε κάποια άλλα γεγονότα τα οποία είναι εξίσου σοβαρά. 

 1ον: Πριν από δύο περίπου χρόνια, εις την Μαρτυρική Κύπρο, κατά την τέλεση ''χειροτονίας επισκόπου'', ορισμένοι ''επίσκοποι'' της ''συνόδου'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Στεφάνου δέχθηκαν εις την Εκκλησία όπου τελέστηκε το ''μυστήριο'', ''επίσκοπο'' της ''συνόδου'' του Φλωριναίου ''αρχιεπ/που'' κ. Καλλινίκου, ήτοι τον γνωστό σε όλους ''μητροπολίτη'' Ωρωπού κ. Κυπριανό και ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ μαζί του. Όσοι εκ των αναγνωστών του παρόντος blog είχαν τότε παρακολουθήσει τα δημοσιεύματά μας, θα θυμούνται ότι απάντηση - δικαιολογία της ''συνόδου'' του κ. Στεφάνου, υπήρξε το γεγονός πως το λάθος το έκανε ο κ. Κυπριανός μιας και εκείνος πήγε σε εκκλησία άλλης συνόδου και όχι οι ''στεφανίτες επίσκοποι'' που τον έκαναν δεκτό. Αν και αυτή η δικαιολογία κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνες ουδόλως δεν ευσταθεί, εμείς σήμερα αναρωτιόμαστε: ''Αγαπητοί ''επίσκοποι'' που είτε ακολουθείτε, είτε έχετε ''χειροτονηθεί'' από τον 'αρχιεπ/πο κ. Στέφανο, τι έχετε πλέον να πείτε για το γεγονός πως πριν λίγες μέρες, άτομο του ''συνοδικού'' σας κύκλου, συμμετείχε ενεργά σε αγιασμό που τέλεσε νεοημερολογίτης ''ιερέας''; Διότι η δικαιολογία που δώσατε για την παρουσία του κ. Κυπριανού, η ίδια πλέον καταρρίφθηκε από δικό σας άνθρωπο. 

2ον: Κάποτε η αδ. Θεολογία είχε πει στην ταπεινότητά μου, πως οι Νεοημερολογίτες είναι εν Χριστώ αδελφοί μας και μάλιστα εκείνη ως εκπρόσωπος της Γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης, παρευρέθηκε στην τελετή ενθρονίσεως του Νεοημερολογίτη ''μητροπολίτη'' Μεσογαίας κ. Νικολάου. Τελικά όμως δεν είναι η μόνη από την ''σύνοδο'' του κ. Στεφάνου που τολμάει να παραβαίνει τους Κανόνες και να παρευρίσκεται σε Κακόδοξες τελετές.

3ον: Όλοι γνωρίζουν πως πολύ γνωστός Νεοημερολογίτης ''αρχιμανδρίτης'', πολύ συχνά επισκέπτεται ενορίες και Μοναστήρια του κ. Στεφάνου. Μάλιστα ο εν λόγω  ''αρχιμανδρίτης'' δεν δίστασε μπροστά στους ''επισκόπους'' της ως άνω ''συνόδου'', ολίγα λεπτά πριν τον ενταφιασμό, να καλύψει το πρόσωπο του νεκρού ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου με τον ''αέρα''. Χωρίς κανείς από τους παρευρισκόμενους να πράξει κάτι προς αποφυγή της κίνησης αυτής. Κίνηση που φανερώνει πως τόσο ο συγκεκριμένος νεκρός, όσο και η υπ' αυτού ''σύνοδος'', αναγνωρίζονται πλέον από τον Νεοημερολογιτισμό Οικουμενισμό, μιας και εις αυτό βοήθησε πάρα πολύ το ''Βούλευμα'' και η τοποθέτηση του πρώην Πειραιώς κ. Νικολάου εις την θέση του Αρχιεπισκόπου.

4ον: Πλέον και δια της φωτογραφίας όπου έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος δια τον οποίον ο ''αρχιεπ/πος'' κ. Στέφανος αρνείται την πρόταση του συνεπισκόπου του κ. Ευσταθίου, η σύνοδός τους να κυκλοφορήσει κάποια έγγραφη Ομολογία Πίστεως, δια της οποίας οι ίδιοι οι αρχιερείς θα καταδικάζουν τον Νεοημερολογιτισμό και θα καλούν τους πιστούς να μην δέχονται σε συμπροσευχή κανέναν άλλον που να μην ανήκει εις την ιδική τους σύνοδο. Τελικά δεν είναι μόνο το γεγονός πως εις την Κυκλοφορία μίας τέτοιας Ομολογίας παγώνουν μόνο οι Φλωριναίοι, αλλά αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ''στεφανίτες επίσκοποι'' είναι μην ''παγώσουν'' και οι φίλοι τους Νεοημερολογίτες. 

 Ας μας συγχωρέσουν τα άτομα της παραπάνω ''συνόδου'', αλλά είναι φανερό πως εκείνη πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της. Και τούτο διότι κάθε αντορθόδοξη κίνηση ατόμων της, ο Θεός ευδοκεί, ώστε να γίνεται αμέσως αντιληπτή. Πλέον απομένει να δούμε πως η ''σύνοδος'' αύτη θα αντιμετωπίσει το εν λόγω άτομο και αν εις αυτό θα επιβάλλει κάποιο επιτίμιο, όπως προτρέπουν οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες. 

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου